Skip to main content
Tommi Vesala (#4) on juuri tasoittanut Stadin derbyn loppuunmyydyn Klackenin edessä. Kuva: Jere Nevalainen

Tommi Vesala (#4) on juuri tasoittanut Stadin derbyn loppuunmyydyn Klackenin edessä. Kuva: Jere Nevalainen

Veikkausliigaa johtava HJK ja sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva HIFK kohtaavat kauden kolmannessa ja viimeisessä paikallisderbyssä maanantaina 24.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Loppuunmyydyn ottelun voittajalle on tarjolla Stadin herruus.

Liigakauden kolmas Helsingin paikallisottelu pelataan kahden edellisen ottelun tapaan loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla.

HJK:n ja HIFK:n kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet 1-1 tasapeleihin. Ensimmäisessä kohtaamisessa huhtikuussa Mike Havenaar puski HJK:n johtoon aivan ottelun alussa. Joni Korhonen toi tähtirinnat tasoihin rangaistuspotkusta. Heinäkuussa pelatussa derbyssä HJK:n Atomu Tanaka niittasi Klubin 1-0 johtoon, mutta HIFK:n laitapelaaja Tommi Vesala iski tulisella laukauksellaan punapaitojen tasoitusmaalin.

– Stadin herruus on tarjolla ja odotettavissa on jälleen todella tasainen ottelu. HJK luultavasti hallitsee ottelua pallollisesti, mutta meillä on hyvät vastahyökkäykset ja lähdemme pelaamaan omaa futista. Uskon, että pystymme yllättämään Klubin, sillä meillä on takana vahva harjoitusviikko. Lähdemme ehdottomasti voittamaan tätä ottelua, HIFK:n laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele kertoo.

HJK:n kärjessä tällä kaudella nähty Mike Havenaar siirtyi muualle, joten hänen paikallaan nähtäneen liukas hyökkääjä Ousman Jallow.

– Vaikka Klubilla on joitain avainpelaajia sivussa, niin heillä on silti laittaa kokeneita pelaajia tilalle. Kova matsi tulee joka tapauksessa. Jallow on mielestäni paljon vaarallisempi omalla tavallaan kuin Havenaar, koska hän osaa puskea, on tekninen ja juoksee hyvin linjan taakse. Hän on pelaaja, joka aiheuttaa hämminkiä ja hänen kanssaan täytyy olla hereillä, Anyamele sanoo.

Nnaemeka Anyamele on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä HJK-ottelussa.

Nnaemeka Anyamele on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä HJK-ottelussa.

Kotikentällään HIFK:n tavoin ilman tappioita kulkeva HJK johtaa Veikkausliigaa 43 sarjapisteellä. Rovaniemen Palloseura on HJK:n kanssa tasapisteissä, mutta Klubi on pelannut kolme ottelua rovaniemeläisiä vähemmän. HJK sai edellisessä ottelussaan kylmää kyytiä, kun Venäjän pääsarjassa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Krasnodar löi hallitsevan Suomen mestarin maanrakoon 5-1 lukemin Eurooppa-liigan karsinnassa.

HIFK ehti olla parhaimmillaan Veikkausliigan sarjataulukossa kuudentena, mutta nyt tähtirintojen sijoitus on yhdeksäs 25 sarjapisteellä. FF Jaro on vain kaksi pistettä tähtirintojen perässä ja putoamiskarsintaan johtavalla paikalla majaileva KTP hengittää kolmen pisteen päässä.

Edellisessä ottelussaan HIFK nousi Rovaniemen Palloseuraa vastaan upeasti 1-1 tasapeliin Ville Salmikiven kauden toisella liigamaalilla. HIFK joutui pelaamaan ottelussa yli 70 minuuttia yhden miehen vajaalla keskikenttäpelaaja Jukka Halmeen saatua punaisen kortin.

HIFK:n pelaajista Fredrik Lassas ja Jukka Halme ovat pelikiellossa HJK:ta vastaan. Sivussa ovat myös Tuomas Mustonen sekä Ville Taulo. Nnaemeka Anyamele palaa HIFK:n kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. Jani Bäckman ja Otto-Pekka Jurvainen ovat jälleen pelikunnossa.

HJK:lta ovat sivussa Nikolai Alho, Macoumba Kandji, Sebastian Sorsa ja Demba Savage. HJK:n kanssa sunnuntaina loppukauden kattavan pelaajasopimuksen solmineen nigerialaisen Taye Taiwon pelaaminen maanantaina on epävarmaa pelilupa-asioiden takia.

HJK – HIFK maanantaina 24.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla.
Pyroteknisten välineiden löytämiseksi poliisi käyttää tarvittaessa porteilla erikoiskoulutettuja koiria.
HIFK
 Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelusta tuttuun tyyliin kaiken kattavan liveseurannan hashtagilla #HIFKlive
> ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä

Ottelun voittajalle on tarjolla Stadin herruus, jonka palkintona toimii kuvassa näkyvä kiertopalkinto.

Ottelun voittajalle on tarjolla Stadin herruus, jonka palkintona toimii kuvassa näkyvä kiertopalkinto.

 

Aikataulu

Derbyä