Skip to main content

Helsingin IFK ja Vaasan Palloseura kohtaavat sunnuntaina todellisessa kuuden pisteen ottelussa kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa Sonera Stadiumilla. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Kotikentällään yhä voittamaton HIFK taisteli viime viikolla hienon 1-1 tasapelin sarjakärki HJK:ta vastaan. HIFK nousi tasoihin, kun toppari Jukka Sinisalo puski kauden ensimmäisellä maalillaan pallon verkkoon Joni Korhosen antamasta vapaapotkusta. Maali oli samalla joukkueen kokeneimpaan osastoon kuuluvalle Sinisalolle ensimmäinen liigamaali IFK-paidassa.

HIFK ja VPS kohtasivat Liigacupin puolivälieräottelussa maaliskuussa, jolloin HIFK oli parempi 2-1 lukemin. Kesäkuussa Vaasassa pelattu edellinen kohtaaminen päättyi HIFK:n 2-0 vierasvoittoon. Tähtirintojen maaleista vastasivat Joni Korhonen sekä hyökkääjä Kastriot Kastrati.

– VPS:n pelillinen ilme on parantunut edellisestä kohtaamisesta huomattavasti. Joukkue puolustaa yhtenäisemmin ja iskee nopeasti vastaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK saa VPS-otteluun kaksi tärkeää pelaajaa takaisin valmennusjohdon käytettäväksi, kun keskikenttäpelaajat Jukka Halme ja Fredrik Lassas ovat kärsineet pelikieltonsa. Sivussa VPS-ottelusta ovat Ville Taulo, Tuomas Mustonen sekä Tuomas Aho.

screenshot.44

IFK-pelaajat juhlivat Joni Korhosen tekemää 1-0 maalia VPS:aa vastaan pelatussa ottelussa kesäkuussa.

Nousuvireinen VPS taistelee putoamista vastaan

Sarjajumbo VPS:n kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin. Viiden edellisen ottelun saldona vaasalaisilla on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio. Edellisestä ottelustaan VPS nappasi hieman yllätyksellisen 3-1 kotivoiton viidentenä sarjataulukossa olevasta FC Lahdesta.

– HIFK on erilainen joukkue kuin Lahti. Sillä on nopeita hyökkäyksiä, joiden kanssa pitää olla tarkkana ja niitä täytyy osata ennakoida, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo seuran verkkosivuilla.

VPS:n paras maalintekijä Juho Mäkelä on osunut tällä kaudella 10 kertaa maalipuiden väliin. ”Kirurgi” on tällä maalimäärällä Veikkausliigan maalipörssin toisella sijalla. HIFK:n paras maalintekijä on hyökkääjä Pekka Sihvola, joka on tehnyt tähän mennessä viisi maalia.

– Mäkelä on suoraviivainen ja vaarallinen boksipelaaja. Puolustuksen on oltava hereille Mäksän pystyjuoksujen kanssa. Muutenkin mies on pidettävä koko ajan kontrollissa niin kuudellatoista kuin sen lähettyvillä, HIFK:n laitapelaaja Tommi Vesala sanoo.

VPS:n kokoonpanosta on varmuudella sivussa sunnuntaina puolustaja Mikko Viitikko. Pelikieltonsa kärsinyt Ville Koskimaa palaa vaasalaisten kokoonpanoon.

HIFK – VPS sunnuntaina 30.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla

Ennakkoliput alk. 15 euroa / 7 euroa lapset.
> Ostamalla pääsylippusi ennakkoon säästät rahaa sekä vältät turhat lippujonot sunnuntaina
> Hanki ennakkoliput otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta

TervetuloaKirurgi

Klikkaa kuvaa ja hanki ennakkoliput matsiin!