Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – RoPS – vältä jonot ostamalla ennakkoliput Lippupalvelusta

By 15.8.201513 joulukuun, 2018No Comments

HIFK-IS-RoPS-1708-FBMamma Rosan otteluennakko: HIFK – RoPS

Mammarosa

Helsingin IFK kohtaa maanantaina Veikkausliigan sarjataulukossa toisena olevan Rovaniemen Palloseuran. HIFK toteuttaa ottelun yhteistyössä Suomen Kansallisbaletin kanssa, jonka myötä yleisö pääsee puoliajalla nauttimaan Suomalaisen balettiseurueen Muuv-esityksestä. Tervetuloa seuraamaan, kun urheilu ja kulttuuri kohtaavat toisensa!

RoPS ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Huhtikuun lopussa Rovaniemellä pelattu ottelu päättyi RoPSin 2-0 kotivoittoon, kun Janne Saksela ja Juha Pirinen vastasivat rovaniemeläisten maaleista. Ottelu oli tasainen, mutta HIFK ei silloin pystynyt pääsemään ratkaisevan hyville maalipaikoille. Kesäkuussa Sonera Stadiumilla pelattu toinen kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin. Fredrik Lassas teki ottelussa liigauransa ensimmäisen maalin upealla kaukolaukauksella, mutta Juha Pirinen iski ottelun tasoihin heti toisen puoliajan alussa.

– Uskon, että saadaan mennä taas aika kovaa kuten edellisessä kohtaamisessa Soneralla. Siinä ottelussa oli ehkä kauden korkein intensiteetti. Meidän täytyy yltää maanantaina vähintään samaan ja olla heti alusta alkaen valmiita pelaamaan. Täytyy olla vahvana 1vs1-tilanteissa ja jokaisen pelaajan tulee hoitaa oma ruutu puolustuspäässä, HIFK:n puolustaja Pauli Kuusijärvi kertoo.

– RoPS on tasainen joukkue. Meidän täytyy käyttää maalipaikat paremmin hyväksi. Nämä asiat kun toteutuvat, niin uskon että meillä on todella hyvät mahdollisuudet ottaa kolme pistettä poromiehiltä, Kuusijärvi vakuuttaa.

RoPS katkaisi edellisessä ottelussaan neljän ottelun voitottoman putkensa, kun se voitti Veikkausliigan kärkikamppailussa sarjataulukossa kolmantena olevan SJK:n 2-0 numeroin 24-vuotiaan Sebastian Roihan viime hetkien maaleilla. Roiha on nopea pelaaja, joka tykkää juosta linjan taakse.

Veikkausliigan maalipörssiä 12 maalilla johtava Aleksandr Kokko tekee maanantaina paluun RoPSin kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. RoPSin kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltojen takia kapteeni Antti Okkonen sekä puolustuksen kulmakivi Faith Obilor.

– RoPS on fyysinen joukkue, joka prässää kovaa ja korkealta. RoPSin Moshtagh Yaghoubi ja Fredrik Lassas on kaksikko, jota kannattaa seurata mielenkiinnolla maanantaina. Viime otteluissa RoPS on ehkä hieman tulosten valossa hiipunut, mutta odotettavissa on todella mielenkiintoinen ottelu. Lähdemme hakemaan täyttä pistepottia RoPSista, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen kertoo.

HIFK on Veikkausliigan historian joukkueista ainoa, joka ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kotikentällään. Kahdeksan pelatun kotiottelun saldona on kaksi voittoa ja peräti kuusi tasapeliä. Fakta on se, että myös kotikentällä on voitettava enemmän otteluita, sillä HIFK:n alapuolella sarjataulukossa olevat joukkueet ovat heränneet taistelemaan kynsin hampain sarjassa säilymisestä.

HIFK kohtaa RoPS-ottelun jälkeen kauden viimeisessä Stadin Derbyssä HJK:n, joten helppoja sarjapisteitä ei ole odotettavissa.

– Loppukaudesta tulee mielenkiintoinen. Meillä on ollut tällä kaudella vasta kahdeksan kotiottelua, joten olen luottavainen loppukauden suhteen. Meillä on kuitenkin vielä kahdeksan kotipeliä jäljellä ja kohtaamme alempana sarjataulukossa olevia joukkueita, Kankkunen sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa maanantaina loukkaantumisten takia puolustaja Jani Bäckman, keskikenttäpelaaja Ville Taulo sekä hyökkääjä Tuomas Mustonen. Laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele sai KuPS-ottelussa punaisen kortin ja on pelikiellossa. Maalivahti Mika Johanssonin ja puolustaja Otto-Pekka Jurvaisen pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Milo Jung pelaa loppukauden kestävällä lainasopimuksella Kakkosessa pelaavan kasvattajaseuransa Pallokerho Keski-Uusimaan riveissä.

HIFK – RoPS maanantaina 17.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Aurinkoinen itäkatsomo jälleen avoinna!
Ottelun näet suorana lähetyksenä myös IS Extrasta.

> Osta ennakkoliput otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta
Hankkimalla ennakkoliput säästät sekä vältät turhan jonottamisen stadionille!

 

Slider-HIFK-RoPS-Emeka