Skip to main content
Otteluennakot

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK-Ilves – tervetuloa nauttimaan auringosta!

By 1.8.201513 joulukuun, 2018No Comments
Facebuuk

Joukkue juhlii Jukka Halmeen tekemää 1-1 tasoitusmaalia Tammelan stadionilla Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa Maali oli Halmeelle liigauran ensimmäinen.. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK:n edellisestä kotiottelusta on ehtinyt kulua jo yli kuukausi. Kotikentällään yhä tappioitta kulkeva HIFK isännöi tänään Sonera Stadiumille saapuvaa Tampereen Ilvestä. Kello 16.00 käynnistyvään otteluun on saatavilla erikoishintaisia pääsylippuja – säästämisen lisäksi vältät jonottamisen lippuluukuille hankkimalla liput ennakkoon!

Edellisessä ottelussaan hienon vierasvoiton FF Jarosta hakenut HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa seitsemäntenä 23 sarjapisteellä. Ilves etenee kahdentoista joukkueen sarjassa kymmenentenä, kun tupsukorvat ovat saalistaneet 18 ottelusta 17 sarjapistettä.

Perjantaina uutisoidun jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa Ilveksen vahvuudet. Ilves ja HIFK ovat tuttuja vastustajia toisilleen viime kaudelta Ykkösestä.

– Ilves on hyvin puolustava ja yllätysvalmis joukkue. Keken (päävalmentaja Keith Armstrong) joukkueet osaavat aina puolustaa. He ovat varmasti taktisesti hyvin valmistautuneita tähän otteluun ja odotettavissa on vaikea ottelu meille, Honkavaara sanoo.

– Meidän täytyy säilyttää tasapaino omalla puolustusalueella ja samalla yrittää murtaa Ilveksen vahva puolustus. Ilveksellä on todella kokenut joukkue, sillä heidän pelaajilla on kuitenkin enemmän liigakokemusta kuin meidän pelaajilla.

Ilves ja HIFK ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Tammelan stadionilla toukokuussa pelattu kamppailu päättyi lähes 4 000 katsojan edessä 1-1 tasapeliin. HIFK:lla oli aivan ottelun loppuhetkillä loistava tilanne napata täydet kolme pistettä Helsinkiin, mutta hienon nousun tehnyt laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele kilautti pallon Ilves-maalin tolppaan.

– Näen Ilveksen hyvin puolustavana ja fyysisenä joukkueena, joka ei anna tilanteita helpolla. Meidän täytyy pelata omaa peliä ja pyrkiä määräämän tahti. Odotettavissa on jälleen tasainen ja vaikea ottelu, mutta olemme olleet kotikentällä tällä kaudella voittamattomia mahtavan kotiyleisön edessä. Haluamme antaa synttäreitään juhliville Stadin Kingeille parhaan mahdollisen syntymäpäivälahjan, Anyamele vakuuttaa.

Tuottaja Nevalainen

Nnaemeka Anyamele on pelannut positiivisen pirteän alkukauden tähtirintojen paidassa. Ensimmäinen liigamaali IFK-paidassa on tekemättä – ehkä tänään Ilvestä vastaan kolahtaa? Kuva: Jere Nevalainen

Anyamele on päässyt alkukauden jälkeen pelaamaan tasaisesti liigaminuutteja omalla paikallaan vasempana laitapuolustajana. HIFK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen ennen kauden alkua kirjoittanut Anyamele kuuluu myös Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon.

– Viime aikoina olen päässyt pelaamaan paljon. Olen yrittänyt tehdä aina mahdollisimman kovaa duunia treeneissä ja matseissa. Olen tyytyväinen, vaikka alkukausi olikin hieman haastava, kun minuutteja ei kertynyt. Ainoa asia jota haluan lisää pelaamiseeni on tehot – syöttöjä tai maaleja. Minulla on ollut riittävästi paikkoja, mutta ehkä pientä epäonnea on myös ollut mukana, Anyamele kertoo.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että ensimmäinen tehtäväni on puolustaa. Olen tällä kaudella pelannut uudella pelipaikalla (aikaisemmin laiturina). Harjoitusten kautta olen saanut ”tatsin” kuntoon ja aina on voinut kysyä kokeneimmilta kavereilta neuvoa. Tuomas Aho, Pekka Sihvola, Tommi Vesala ja Otto-Pekka Jurvainen ovat olleet iso apu minulle, Anyamele kiittelee.

Stadin Kingit juhlivat tänään Ilves-ottelussa 14v syntymäpäiviään. Aina leppoisa ja hyväntuulinen Anyamele haluaa lähettää onnitteluterveiset Suomen parhaille kannattajille.

– Hyvää ja iloista syntymäpäivää Stadin Kingeille! Olen iloinen ja etuoikeutettu, että olemme päässeet mukaan tähän perheeseen. Kannattajat ovat ottaneet meidät uudet pelaajat hyvin vastaan. Arvostamme Kingejä suuresti ja on mahtavaa, että olette joka paikassa mukana kannustamassa meitä. Vaikka kyseessä olisi Rovaniemi, niin silti jengi on messissä. Todella iso arvostus lähtee tästä suunnasta. Haluamme antaa Kingeille lahjaksi kolme pistettä!

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Ilves-ottelussa hyökkääjä Tuomas Mustonen, keskikenttäpelaaja Ville Taulo ja laitapelaaja Otto-Pekka Jurvainen. Keskikentän hallitsijan Jukka Halmeen ja toppari Pauli Kuusijärven pelikunto selviää ottelupäivänä.

Tanskalaispelaaja Niclas Vemmelund harjoitteli HIFK:n kanssa viime viikolla. 22-vuotiaan laitapuolustajan kanssa ei tehty pelaajasopimusta.

HIFK – Ilves tänään kello 16.00 Sonera Stadiumilla. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

IFK Klackeniin eli pohjoispäädyn fanikatsomoon pääsee tänään kaksi yhden hinnalla. Lisäksi aurinkoinen Itäkatsomo on tänään avoinna ja keli Helsingissä on tällä hetkellä timanttinen. Osta ennakkoliput otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta. Säästämisen lisäksi vältät turhan jonottamisen lippuluukuille!

IFK Klacken | Pohjoispääty / Norra ändan (numeroimaton)
– 15 euroa ennakkoon (huom. lipputarjous, kaksi lippua = 15 euroa ennakkoon ostettuna)
– 18 euroa ovelta (hinnat sisältävät 2,5 EUR Lippupalvelun toimituskulun)

Itäkatsomo / Östra läktaren (numeroitu)
– 18 euroa ennakkoon
– 20 euroa ovelta (hinnat sisältävät 2,5 EUR Lippupalvelun toimituskulun)

De Stjärnprydda | Pääkatsomo / Huvudläktaren (numeroitu)
– 19 euroa ennakkoon
– 23 euroa ovelta (hinnat sisältävät 2,5 EUR Lippupalvelun toimituskulun)

11770396_10206810503411643_929678416_o

Ilves-Bulilla