Skip to main content

Sini1
HJK – HIFK 1 – 1 (1 – 0)
38′ 1-0 Formose Mendy
58′ 1-1 Jukka Sinisalo (Joni Korhonen)

Yleisöä: 10 325

HJK | Avauskokoonpano
#5 Tapio Heikkilä
#6 Markus Heikkinen (C)
#10 Atomu Tanaka
#15 Roni Peiponen
#18 Ousman Jallow
#21 Thomas Dähne (MV)
#22 Formose Mendy
#26 Obed Malolo
#27 Rasmus Schüller
#33 Taye Taiwo
#80 Erfan Zeneli

Vaihtopelaajat
#2 Alex Lehtinen
#4 Juhani Ojala
#7 Lucas Lingman
#13 Toni Kolehmainen (61′ —-> Formose Mendy)
#20 Matti Klinga
#61 Tomi Mikkelsson (MV)
#91 Guy Moussi (65′ —-> Obed Malolo)

HIFK | Avauskokoonpano
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola
#11 Eero Peltonen
#17 Jani Bäckman
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#6 Keaton Isaksson (84′ —-> Jani Bäckman)
#13 Esa Terävä
#14 Youness Rahimi (72′ —-> Jesse Ahonen)
#18 Matias Hänninen
#99 Kastriot Kastrati (76′ —-> Ville Salmikivi)

Yleisö sai nauttia Stadin Kingien loistavasta meiningistä läpi ottelun. Kuva: Jere Nevalainen

Lähtökohdat

Kauden kolmas ja viimeinen Stadin derby. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa huhtikuussa päättyi 1-1 tasapeliin ja heinäkuussa pelattu ottelu päättyi myös 1-1 tasapeliin, joten panoksena oli Stadin herruus tämän kauden osalta. HJK johti Veikkausliigaa ja HIFK oli yhdeksäntenä. HIFK:n keskikenttäpelaajat Fredrik Lassas ja Jukka Halme olivat pelikiellossa.

Ottelu

HJK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 38. peliminuutilla, kun Formose Mendy käytti HIFK-puolustuksen nukahduksen armottomasti hyväkseen. Mendy pääsi etenemään vapaasti boksissa ja nosti tyylikkäällä zipillä pallon yli vastaantulleen HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin.

HIFK tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli 58 minuuttia. Joni Korhosen antama sivuvapaapotku vasemmalta laidalta leijaili boksiin ja HIFK-toppari Jukka Sinisalo nousi korkeimmalle puskien pallon HJK-maalivahti Thomas Dähnen vartioiman maalin takakulmaan. Maali oli 33-vuotiaalle Sinisalolle liigakauden ensimmäinen.

Tasoitusmaalin jälkeen HIFK sai pelistä enemmän otetta. HJK painoi ottelun loppupuolella HIFK-maalia kohti kuin yleinen syyttäjä, mutta HIFK-puolustus pysyi tiiviinä. Carljohan Eriksson oli maalillaan kuitenkin vakuuttava ja hän torjui ottelussa pari todellista gamesaveria.

Kauden kolmas Stadin derby päättyi kahden edellisen paikallisottelun tapaan 1-1 numeroihin. Stadin herruus tämän kauden osalta jäi siis ratkaisematta.

Kommentit

– Näytin ”Korkille” (Joni Korhoselle) siinä, että laittaa pallon taka-alueelle. Talvella laitettiin Liigacupissa samanlainen kuvio ja pääsin puskemaan sisään. Pallo tuli hyvällä ajoituksella takatolpalle ja pääsin puskemaan pallon maaliin. Kyllä siinä sellaiset energianpurkaukset tuli, kun pääsi juhlimaan omien kannattajien eteen. Mahtava fiilis, HIFK:n tasoitusmaalin iskenyt Jukka Sinisalo kuvaili osumaansa.

– Yritimme panostaa vastahyökkäyksiin ja puolustaa tiiviisti. Peli aaltoili tänään paljon, Sinisalo kertoi.

– Piste tyydyttää. Pelasimme toisen jakson vahvasti. Tasoitusmaalin jälkeen saimme hyvin painetta HJK:n päätyyn. Sen jälkeen HJK otti lievästi hallinnan toisen jakson keskivaiheilla ja sai muutaman laukauksen kohti Erikssonia. Loppu oli tasaista taistelua, mentiin päästä päähän, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi ottelutapahtumia

– Viimeiset ratkaisut olivat meiltä hieman huolimattomia tänään. Olisimme voineet olla terävempiä. Taktisesti onnistuimme tänään hyvin ja puolustuspelaaminen toimi, mutta yksi virhe ja siitä heti maali. Kokonaisuudessaan ehjä ottelu meiltä, Honkavaara sanoi.

Muuta

HJK – HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – VPS sunnuntaina 30.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput otteluun myy Lippupalvelu.fi
> Hankkimalla ennakkoliput säästät sekä vältät turhan jonottamisen stadionille!

Slider-Freda-VPS