Skip to main content
Pekka Sihvola oli VPS-ottelun hahmo kahdella maalillaan.  Kuva: Jere Nevalainen

Pekka Sihvola oli VPS-ottelun hahmo kahdella maalillaan. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – VPS 3 – 0 (0 – 0)
61′ 1-0 Pekka Sihvola
80′ 2-0 Pekka Sihvola (Jukka Halme)
90+3′ 3-0 Nnaemeka Anyamele

HIFK | Avauskokoonpano
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#11 Eero Peltonen
#13 Esa Terävä (C)
#17 Jani Bäckman
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#10 Fredrik Lassas (78′ —-> Esa Terävä)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi
#99 Kastriot Kastrati (90+4′ —-> Eero Peltonen)

VPS | Avauskokoonpano
#2 Timi Lahti
#3 Ville Koskimaa (C)
#4 Jesper Engström
#6 Jerry Voutilainen
#7 Eero Tamminen
#9 Juho Lähde
#11 Pyry Soiri
#20 Juho Mäkelä
#25 Isaiah Schafer
#27 Nikko Boxall
#32 Henri Sillanpää (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Markus Uusitalo (MV)
#10 Tony Björk
#15 Thomas Kula (46′ —-> Nikko Boxall)
#16 Teemu Honkaniemi (83′ —-> Jesper Engström)
#17 Hughan Gray
#19 Jordan Seabrook
#22 Loorents Hertsi (71′ —-> Juho Lähde)

Lähtökohdat

Sarjajumbo Vaasan Palloseuran ja yhdeksäntenä sarjataulukossa edenneen HIFK:n toinen kohtaaminen tällä kaudella Veikkausliigassa. Ensimmäinen keskinäinen ottelu Vaasassa kesäkuun lopussa päättyi HIFK:n 2-0 vierasvoittoon. HIFK:n ja VPS:n piste-ero ennen ottelua oli seitsemän (7) sarjapistettä. HIFK:lla oli alla kaksi tasapeliä RoPSia ja HJK:ta vastaan, nousuvireinen VPS oli voittanut edellisessä ottelussaan FC Lahden 3-1.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. HIFK sai pallon kertaalleen jo VPS:n maaliin, mutta pallo oli ehtinyt karata päätyrajasta yli. Lähimpänä avausmaalia oli paluun avauskokoonpanoon tehnyt IFK-kapteeni Esa Terävä, jonka laukaus kilahti VPS-maalin ylärimaan. Laukaukset maalia kohti HIFK:lle 3-2.

VPS:n Juho Mäkelä oli lähellä viedä vierasjoukkueen johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Mäkelä yritti yllättää Carljohan Erikssonin lähes puolesta kentästä lähteneellä nostollaan, mutta Eriksson ehti osua sormillaan palloon ja torjui vaaralliselta näyttäneen tilanteen kulmapotkuksi.

HIFK siirtyi 1-0 johtoon ottelun 61. peliminuutilla. Tilanne käynnistyi, kun Eero Peltonen laittoi hyvän pallon VPS:n puolustuslinjan taakse. HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola käytti VPS-toppari Timi Lahden nukahduksen hyväkseen ja lopulta Sihvola puski pallon tyylikkäästi maaliin yli vastaantulleen VPS-maalivahti Henri Sillanpään. Maali oli tähtirintojen parhaalle maalintekijälle kauden kuudes liigamaali.

79. peliminuuttia oli pelikellossa, kun HIFK siirtyi 2-0 johtoon. Hienosti pelatun kuvion päätteeksi Jukka Halmeen erinomainen matala keskitys löysi takatolpalta Pekka Sihvolan, joka niittasi illan toisella ja kauden seitsemännellä liigamaalillaan IFK:n kahden maalin karkumatkalle. Maaliin johtanutta tilannetta edelsi HIFK:n hyvä prässi.

Joni Korhonen (vas.) ja Jukka Halme onnittelevat Pekka Sihvolaa (#9) toisesta osumasta. Kuva: Jere Nevalainen

Joni Korhonen (vas.) ja Jukka Halme onnittelevat Pekka Sihvolaa (#9) toisesta osumasta. Kuva: Jere Nevalainen

VPS ei saanut aikaiseksi tarvittavaa loppukiriä ja Carljohan Eriksson HIFK-maalilla hoiti tarvittavat pallot.

HIFK:n laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele kaunisteli lukemat 3-0:aan ensimmäisellä liigamaalillaan IFK-paidassa ottelun lisäajalla hienon harhautuksen päätteeksi.

Erikssonille kauden neljäs nollapeli Veikkausliigassa ja HIFK jatkaa voittamattomana kotikentällään.

Kommentit

– Puhuimme puoliajalla, että ”nyt se peli vasta alkaa”. Ensimmäinen puoliaika oli vähän tarkkailua. Vaasa sai ihan hyvin painetta, mutta ensimmäinen maali oli äärimmäisen vapauttava meille. Sen jälkeen peli oli vähän coast to coast -meininkiä, HIFK:n ratkaisija Pekka Sihvola kertoi.

Sihvola teki ottelussa kauden kuudennen ja seitsemännen liigamaalin.

– Ei varmasti sellaista kautta ole, että olisi täysin tyytyväinen (maalimäärään). Maalien takia minut on tänne hommattu ja kaikki varmasti odottavat maaleja. Hyökkääjä elää maaleista ja ei sitä fiilistä saa millään muulla kuin tekemällä maaleja. Emekan (Anyamele) puolesta olen todella iloinen, kun hän sai tänään maalihanat auki, Sihvola kertoi.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara jakoi kiitosta koko joukkueelle ja kaksi maalia iskeneelle Pekka Sihvolalle.

– Erinomainen toinen puoliaika, hyvää puolustuspelaamista koko joukkueelta ja Pekka Sihvola-show. Siinä kolme ratkaisevaa asiaa tänään. Olemme olleet tällä kaudella toisilla jaksoilla jäätävän hyviä. Olemme tehneet yli 2/3 maaleista toisella puoliajalla, Honsu tiivisti.

Muuta

HIFK – VPS ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: IFK Mariehamn – HIFK torstaina 10.09. kello 18:30
HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – KuPS maanantaina 14.09. kello 18:30 Sonera Stadiumilla
> Hanki ennakkoliput matsiin Lippupalvelun verkkosivuilta