Skip to main content

2015-08-17-HIFK-RoPS-0083-R1ku
HIFK – RoPS 1 – 1 (0 – 0)
49′ 0-1 Tomas Hradecky
80′ 1-1 Ville Salmikivi (Pekka Sihvola)

HIFK | Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme (C)
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#14 Youness Rahimi
#18 Matias Hänninen
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Kastriot Kastrati

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#5 Jukka Sinisalo (53′ —-> Youness Rahimi)
#6 Keaton Isaksson
#9 Pekka Sihvola (57′ —-> Joni Korhonen)
#13 Esa Terävä
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi (73′ —-> Kastriot Kastrati)

RoPS | Avauskokoonpano
#3 Jarkko Lahdenmäki
#6 Juha Pirinen
#7 Mika Mäkitalo
#8 Tomas Hradecky
#11 Aleksandr Kokko
#14 Tomer Chencinski
#16 Ville Saxman
#18 John William
#20 Simo Roiha
#77 Moshtagh Yaghoubi
#86 Abdou Jammeh

Vaihtopelaajat
#1 Juhani Kangas (MV)
#15 Akseli Kalermo
#17 Olli Pöyliö (77′ —-> Simo Roiha)
#21 Tommi Haanpää (84′ —-> Tomas Hradecky)
#35 Michael Ibiyomi (46′ —-> Aleksandr Kokko)

Lähtökohdat

HIFK:n ja Rovaniemen Palloseuran kolmas ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella. RoPS voitti ensimmäisen kohtaamisen Rovaniemellä numeroin 2-0 ja Sonera Stadiumilla joukkueet päätyivät 1-1 tasapeliin. HIFK oli ennen ottelua sarjataulukossa yhdeksäntenä ja RoPS toisena. RoPSilla oli voitolla mahdollisuus nousta Veikkausliigan kärkeen.

Ottelu

Ottelua oli pelattuna noin 20 minuuttia, kun ottelun erotuomari nosti HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halmeelle toisen keltaisen kortin. Halme rikkoi kahdesti RoPSin keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubia, mutta punaiseen johtaneessa tilanteessa Yaghoubi veti räikeän filmin. ISTV:n kuvaa katsomalla näkee, että Halme ei edes osu Yaghoubiin. Tuomari meni kuitenkin halpaan ja laittoi Halmeen punaisella kortilla ulos. Häneltä jää väliin huipputärkeä HJK-ottelu.

HIFK joutui yhden miehen vajaalle ja RoPS pääsi määräilemään pelitahtia. RoPS piti enemmän palloa ja pyrki hyökkäämään laitojen kautta Aleksandr Kokko sai pallon jo kertaalleen maaliin, mutta hän oli HIFK:n onneksi tilanteessa paitsiossa.

HIFK puolusti ensimmäisen puoliajan todella sitkeästi. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa HIFK sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Keskitys leijaili boksiin ja löysi Joni Korhosen pään, mutta Korhosen heikosta asennosta lähtenyt pusku suuntautui selkeästi ohi maalin.

Toinen puoliaika ehti vanhentua vain kolme minuuttia, kun RoPS siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. HIFK-puolustus purki keskityspallon suoraan keskelle. HIFK:n pelaajat eivät ehtineet peittämään laukausta ja RoPSin Tomas Hradecky pääsi lataamaan vastapalloon sydämensä kyllyydestä noin 25 metristä. Tulinen laukaus painui Carljohan Erikssonin vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan.

HIFK piti puolustuslinjansa tiiviinä ja RoPS ei päässyt murtautumaan miesylivoimalla ratkaiseville maalipaikoille. 76. peliminuutilla HIFK:lla oli loistava tilanne tasoittaa ottelu, mutta vaihdosta kentälle tullut Pekka Sihvola ei aivan saanut kunnollista osumaa takatolpalle suuntautuneeseen keskitykseen vaan pallo painui Sihvolan jalasta reilusti ohi ja yli.

80. peliminuutilla HIFK nousi tasoihin upealla osumalla. Pekka Sihvola hallitsi ilmatilaa ja voitti pääpallossa RoPSin topparin Abdou Jammehin. Pallo tavoitti pystyjuoksun tehneen Ville Salmikiven, joka niittasi ihanan pienestä kulmasta pallon varmasti takakulmaan räjäyttäen Klackenin huutomyrskyyn. Maali oli Salmikiville kauden toinen Veikkausliigassa.

RoPS painoi lopussa vahvasti ja HIFK yritti hyökätä vastahyökkäyksillä. Carljohan Eriksson selvitti pahimmat keskityspallot nyrkkeilemällä ja HIFK puolusti fiksusti. Loppulukemat 1-1.

2015-08-17-HIFK-RoPS-0655-R1ku

Kommentit

– Jouduimme pelaamaan tänään 70 minuuttia vajaalla. Ensimmäisellä puoliajalla olimme todela huonoja, mutta toisella jaksolla paransimme. Puolustimme tiiviisti. Tämä oli ehkä kauden paras ottelu puolustussuuntaan koko joukkueelta, HIFK:n puolustuslinjassa täydet 90 minuuttia pelannut Tuomas Aho kertoi.

Ville Salmikiven videohaastattelu tulossa

Muuta

HIFK:n seuraava ottelu: HJK – HIFK maanantaina 24.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla
HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – VPS sunnuntaina 30.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla
> Hanki ennakkoliput otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta

Kuvat: Riku Laukkanen / R1ku Exposures