Skip to main content

Eki_PeltonenHIFK – Ilves 2 – 2 (0 – 0)
57′ 1-0 Eero Peltonen
69′ 2-0 Pekka Sihvola
75′ 2-1 Mika Lahtinen
77′ 2-2 Mika Lahtinen

HIFK | Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#13 Esa Terävä (C)
#14 Youness Rahimi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#3 Pauli Kuusijärvi (81′ —-> Jukka Sinisalo)
#6 Keaton Isaksson
#18 Matias Hänninen (70′ —-> Nnaemeka Anyamele)
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi
#72 Atte Otronen (MV)
#99 Kastriot Kastrati (73′ —-> Esa Terävä)

Ilves | Avauskokoonpano
#1 Mika Hilander (MV)
#2 Antti Hynynen (C)
#3 Heikki Aho
#5 Antti Ojanperä
#6 Samu Nieminen
#7 Jussi Kujala
#8 Eero Korte
#9 Jonne Hjelm
#10 Tomi Petrescu
#21 Antti Mäkijärvi
#23 Mika Lahtinen

Vaihtopelaajat
#15 Lauri Ala-Myllymäki (89′ —-> Jonne Hjelm)
#16 Tatu Miettunen
#18 Omar Khary
#19 Jaakko Juuti (81′ —-> Antti Mäkijärvi)
#20 Emenike Mbachu (60′ —-> Tomi Petrescu)
#27 Jaakko Rantanen
#29 Gustav Långbacka (MV)

Lähtökohdat

HIFK:n ja Ilveksen toinen kohtaaminen Veikkausliigassa tällä kaudella. Ensimmäinen keskinäinen vääntö toukokuussa Tammelan stadionilla päättyi 1-1 tasapeliin. HIFK oli ennen ottelua sarjataulukossa seitsemäntenä ja Ilves kymmenentenä.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspelaamista. Maaleja ei nähty, vaikka Ilves saikin kertaalleen pallon jo HIFK-maalin tolppaan. HIFK sai luotua suurimman osan tilanteistaan hyökkäämällä laitojen kautta, mutta Ilves-puolustus oli rankkarialueelle suuntautuneissa keskityspalloissa hereillä.

Tommi Vesala vauhdissa pallon kanssa. Kuva: Jere Nevalainen

Toisen puoliajan ensimmäinen todellinen maalitilanne osui Ilves-hyökkääjä Mika Lahtiselle, joka pääsi laukomaan puolittaisesta läpiajosta kohti Carljohan Erikssonin vartioimaa maalia. Eriksson venyi kuitenkin hienoon torjuntaan ja HIFK välttyi takaiskulta.

57. minuutilla HIFK-hyökkääjä Eero Peltonen räjäytti runsaslukuisen Klackenin huutomyrskyyn, kun Peltosen oikean jalan laukaus noin 20 metristä painui vastustamattomasti vasempaan alakulmaan. Maali oli Peltoselle liigakauden toinen.

Vain muutama minuutti HIFK:n 1-0 maalin jälkeen oli Ilveksellä mahtava paikka tasoitusosumaan. Jonne Hjelm oli lähellä saada pallon maaliin, mutta Eriksson venyi loistopelastukseen maaliviivalta.

67. peliminuutilla Ilveksen Antti Mäkijärvi oli lähellä kiskaista upean osuman vapaapotkusta noin 20 metristä, mutta Mäkijärven kierteinen laukaus kilahti HIFK-maalin pystytolppaan.

HIFK siirtyi ottelussa 2-0 johtoon 69. peliminuutilla, kun Pekka Sihvola iski liigakauden viidennellä maalillaan tähtirinnat kahden maalin karkumatkalle. Edeltäneessä tilanteessa IFK-kapteeni Esa Terävällä oli hyvä paikka niitata pallo häkkiin, mutta irtopalloon ehtinyt Sihvola iski pallon tyylikkäästi tolpan kautta verkkoon.

HIFK:n 2-0 maalin juhlintaa. Kuva: Jere Nevalainen

Ilves nousi ottelussa kahdella nopealla maalilla tasoihin. Ensin Mika Lahtinen rusikoi etutolpalta pallon varmasti alakulmaan ja vain kaksi minuuttia myöhemmin sama mies iski takatolpalta lukemiksi jo 2-2.

80. peliminuutilla tulikuuma Lahtinen pujotteli oikealta laidalta aina rankkarialueelle asti ja kolmas osuma ei ollut kaukana. HIFK selvisi säikähdyksellä, sillä Lahtisen oikean jalan laukaus kilahti HIFK-maalin ylärimaan.

HIFK sai vielä lisäajalla hyvästä paikasta noin 25 metristä vapaapotkun. Joni Korhosen antama kierteinen vapaapotku meni vain aavistuksen Ilves-maalin yli.

Lopputulos 2-2. HIFK:n tappioton kotiotteluputki jatkuu. Tasapelin myötä kummankaan joukkueen sarjasijoitus ei muuttunut – HIFK jatkaa sarjataulukossa seitsemäntenä ja Ilves kymmenentenä

Kiitos

Kommentit

– 2-0 johtoasema kotona niin kyllä se pitäisi hoitaa. Meille aika musta hetki, pari virhettä ja se oli siinä. Jos tekee tuollaisia virheitä niin kaveri rankaisee. Ilveksellä oli muitakin paikkoja, mutta Eriksson otti hyvin koppeja. Harva joukkue on saanut näin paljon maalipaikkoja meitä vastaan kuin tänään, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi ottelun jälkeen.

Muuta

Helsingin IFK:n faniryhmä Stadin Kingit vietti Ilves-ottelussa syntymäpäiviään. Kingien perustamisesta on nyt kulunut 14 vuotta. HIFK Fotboll onnittelee!

HIFK – Ilves ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n kolme seuraavaa ottelua:
KuPS – HIFK sunnuntaina 09.08 kello 16.00 | Savon Sanomat Areena
HIFK – RoPS maanantaina 17.08 kello 18:30 | Sonera Stadium
HJK – HIFK maanantaina 24.08 kello 18:30 | Sonera Stadium
Ennakkoliput HIFK:n kotiotteluihin myy Lippupalvelu.fi. Lisätiedot ”Liput ja ottelut”.

screenshot.95