Skip to main content

SJK2
SJK – HIFK 4 – 1 (2 – 0)
5′ 1-0 Akseli Pelvas
29′ 2-0 Akseli Pelvas
55′ 3-0 Akseli Pelvas
60′ 4-0 Akseli Pelvas
72′ 4-1 Jukka Halme

SJK Avauskokoonpano
#4 Richard Dorman
#7 Timo Tahvanainen
#8 Johannes Laaksonen
#9 Jussi Vasara
#14 Toni Lehtinen
#15 Zeljko Savic
#16 Akseli Pelvas
#21 Bahrudin Atajic
#27 Cedric Gogoua
#33 Mikhel Aksalu (MV/C)
#58 Mehmet Hetemaj

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme (C)
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#17 Jani Bäckman
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Kastriot Kastrati

Vaihtopelaajat
#1 Jere Koponen (MV)
#5 Pavle Milosavljevic
#10 Wayne Brown (80′ —> Jussi Vasara)
#11 Ariel ”Tuco” Ngueukam (64′ —> Toni Lehtinen)
#19 Emil Lidman (88′ —> Bahrudin Atajic)
#21 Henri Aalto
#26 Jesse Sarajärvi

Vaihtopelaajat
#6 Keaton Isaksson
#9 Pekka Sihvola (46′ —> Pauli Kuusijärvi)
#13 Esa Terävä (77′ —> Joni Korhonen)
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi (46′ —> Kastriot Kastrati)
#30 Jussi Tolonen (MV)

Lähtökohdat

SJK:n ja HIFK:n toinen kohtaaminen Veikkausliigassa tällä kaudella. Toukokuun alussa Seinäjoella pelattu ottelu päättyi SJK:n 2-0 (0-0) kotivoittoon. HIFK oli sarjataulukossa kuudentena 20 sarjapisteellä ja SJK kolmantena 30 pisteellä.

Ottelu

SJK siirtyi 1-0 johtoon ottelun 5. peliminuutilla. Akseli Pelvas laukoi vasurillaan tulisesti rankkarialueen rajalta. Pelvaksen yllättävä laukaus painui HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin vartioiman maalin oikeaan alakulmaan.

Puolen tunnin kohdalla HIFK:n puoluslinjalle sattui todella räikeä puolustusvirhe, jonka seurauksena Akseli Pelvas pääsi läpiajoon. Pelvas kiitti ja laittoi pallon Erikssonin jalkojen välistä maaliin siirtämällä SJK:n 2-0 johtoon illan toisella osumallaan.

Puoliajalle lähdettiin SJK:n 2-0 taukojohdossa. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa, kun Pauli Kuusijärvi sekä Kastriot Kastrati tekivät tilaa Ville Salmikivelle sekä Pekka Sihvolalle.

SJK1

Toinen puoliaika ehti vanheta noin 10 minuuttia, kun SJK siirtyi jo 3-0 johtoon. Bahrudin Atajic antoi loistavan läpisyötön Mehmet Hetemajlle, joka pääsi nokikkain Carljohan Erikssonin kanssa. Hetemaj pelasi maltillisesti vierellä odottaneelle Akseli Pelvakselle, joka lakaisi jo illan kolmannen maalinsa.

Viisi minuuttia myöhemmin Pelvas osui jo neljännen kerran maalipuiden väliin. Oikealta laidalta lähtenyt keskitykseksi tarkoitettu laukaus yllätti Carljohan Erikssonin totaalisesti ja pallo lipsahti etukulmasta Erikssonin sormien kautta maaliin.

HIFK onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-1, kun Jukka Halme iski liigauran toisen osumansa. Halme harhautti tyylikkäästi kaksi SJK:n puolustajaa rankkarialueen tuntumassa ja Halmeen kova vasemman jalan laukaus upposi vastustamattomasti Mihkel Aksalun vartioiman SJK-maalin etuylänurkkaan.

Lopputulos 4-1 ei jättänyt jossiteltavaa. HIFK putosi vierastappion myötä Veikkausliigan sarjataulukossa kaksi sijaa alemmaksi, kahdeksanneksi. Kuudentena oleva FC Lahti on kahden pisteen päässä ja KuPS vain pisteen edellä tähtirintoja.

Kommentit

Fredrik Lassas pelasi ottelussa täyden ysikymppisen vasemman laitahyökkääjän tontilla. Lassas piti SJK-tappiota hyvänä herätyksenä koko HIFK:n joukkueelle.

– 4-1 loppulukemat olivat tänään selkeät. Olimme juuri sen verran huonompia tänään. Päästimme aika helppoja maaleja ja tämä oli kaikin puolin meiltä heikko esitys. Tämä oli meille hyvä herätys – pitää alkaa painaa kovemmin hommia, Lassas muotoili ottelun jälkeen.

SJK-sankari Akseli Pelvas oli pelkkää hymyä ottelun jälkeen. Pelvaksen mukaan joukkue onnistui pelisuunnitelmassaan hyvin.

– Ottelu oli hyvin meidän hallussa. Saimme juuri sellaisen alun otteluun kuin halusimme. Pystyimme jatkamaan vahvaa pelaamistamme myös toisella puoliajalla.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ei selitellyt ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa heikkoa tulosta.

– Pelvas teki hienon yksilösuorituksen heti ottelun alussa. Saimme ehkä vähän loppua kohti aiheutettua SJK:lle ongelmia. Kun SJK meni 1-0 johtoon ja suht nopeasti heti 2-0 johtoon, niin kyllähän kotijoukkueen peli vapautui. Loppua kohden meidän pelissä oli niitä elementtejä, joita pitäisi nähdä lisää. Kaikki kunnia kotijoukkueelle, Honkavaara kertoi.

– Tiesimme, että HIFK on vahva joukkue ja että he ovat todella vahvoja vastahyökkäyksissä. Onnistuimme hyvin meidän yläalueen prässissä. HIFK ei päässyt kontrolloidusti oikeastaan missään vaiheessa meidän linjojen läpi. Avausmaali heti ottelun alkuun oli tärkeä., SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi.

Muuta

SJK-HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

FF Jaro – HIFK lauantaina 25.7. kello 16:00. Ilmoittaudu mukaan Stadin Kingien järjestämällä fanireissulle.
Seuraava kotiottelu: HIFK – Ilves lauantaina 1.8. kello 16:00 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput matsiin myy Lippupalvelu.
Slider-TommiIlves