Skip to main content
Otteluennakot

Otteluennakko: HJK – HIFK

By 6.7.201513 joulukuun, 2018No Comments

sdsd

Veikkausliigaa johtava HJK ja seitsemäntenä kulkeva HIFK kohtaavat tänään toista kertaa tällä kaudella. Sonera Stadiumilla kello 18:30 käynnistyvä paikalliskamppailu on loppuunmyyty. IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK ja HJK kohtasivat 43 vuoden tauon jälkeen Suomen korkeimmalla sarjatasolla viime huhtikuussa, jolloin päädyttiin 1-1 tasapeliin. Silloin japanilaishyökkääjä Mike Havenaar puski HJK:n 0-1 johtoon heti ottelun alussa. HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhonen iski ottelun tasoihin rangaistuspotkusta uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

– Luulen, että pelaamme vähän vapautuneemmin kuin ekassa matsissa. Se oli monelle meille ensimmäinen ”iso” matsi ja silloin vähän jätkiä jännitti. Toivon, että nyt ei jännitä. Nähdään varmasti enemmän todellista IFK:ta, Korhonen kertoo.

Molempien joukkueiden fanit loivat edellisessä kohtaamisessa loistavan jalkapallotunnelman Sonera Stadiumille. Vähintään samanlaista menoa ja meininkiä on odotettavissa myös tänään ja loppuunmyyty stadion tuo varmasti lisäpotkua myös pelaajille.

Vastustajina HIFK ja HJK ovat toisilleen tuttuja, sillä joukkueet harjoittelevat päivittäin samalla stadionilla.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan HJK:ta vastaan täytyy pelata erityisen hyvin, mikäli haluaa ottaa ottelusta sarjapisteitä.

– Molemmat joukkueet tuntevat kentän. Nyt varmasti vähän vapautuneemmin pystyy pelaamaan. Kaikki yllätysmomenttimme ovat menneet, sillä HJK tuntee meidät paremmin ja me tunnemme tietysti HJK:n. Aina pitää pelata hyvin, että voittaa tässä sarjassa pelejä ja varsinkin, kun on Klubi vastassa niin erityisen hyvin, Honsu sanoo.

Jukka Halme loisti HIFK:n ja HJK:n edellisessä kohtaamisessa tähtirintojen keskikentällä. Kuva: Jere Nevalainen

Jukka Halme loisti HIFK:n ja HJK:n edellisessä kohtaamisessa tähtirintojen keskikentällä. Kuva: Jere Nevalainen

HJK:n peli ei ole kulkenut edellisissä otteluissa suunnitelmien mukaisesti, sillä ensin HJK jäi 1-1 tasapeliin sarjanousija Ilvestä vastaan loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla. Edellisessä ottelussa FC Inter iski Klubin maanrakoon 3-0 voitolla.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo tiedostaa HIFK:n vaarallisuuden. Veikkausliigan paras kotijoukkue HJK on voittanut kymmenestä kotiottelustaan kahdeksan ja pelannut kaksi tasapeliä.

– HIFK:n peli on kehittynyt alkukaudesta paljon. He avaavat peliä rohkeasti ja pelaavat paljon laitojen kautta. Laitapuolustajat nousevat aktiivisesti tukemaan hyökkäyksiä ja meidän täytyy puolustaa koko joukkueena paremmin kuin edellisessä ottelussamme. Ensimmäisessä derbyssä HIFK vaikutti alussa hieman jännittyneeltä ja hermostuneelta. Se ei varmasti toistu nyt, vaikka stadion on taas täynnä, Lehkosuo pohtii seuran verkkosivuilla.

HJK:n pelaajista Nikolai Alho ja Formose Mendy ovat sivussa illan ottelusta. HIFK:n riveistä Tuomas Mustonen (reisi), Jukka Sinisalo (nivunen) ja Otto-Pekka Jurvainen (jalkaterä) eivät ole pelikunnossa HJK:ta vastaan.

HJK – HIFK maanantaina 6.7. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Muista saapua ajoissa paikalle!
IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä: http://www.iltasanomat.fi/extra/
H
IFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelusta tuttuun tyyliin kaiken kattavan liveseurannan!

HJK 0706

DerbyEddie