Skip to main content
Kiitos_Kingit

HIFK:n joukkue juhli voittoa tuttuun tyyliin kannattajiensa kanssa. IFK-kannattajat olivat saapuneet Pietarsaareen kahdella bussilla. Kuva: Jere Nevalainen

FF Jaro – HIFK 0 – 2 (0 – 1)
3′ 0-1 Esa Terävä (Pekka Sihvola)
80′ 0-2 Pekka Sihvola (Esa Terävä)

FF Jaro | Avauskokoonpano
#1 Jesse Öst (MV)
#3 Didier Boris Kadio
#5 Reginaldo Junior
#6 Johan Brunell
#11 Denis
#18 Peter Opiyo
#19 Serge Atakayi
#21 Jose Manuel Rivera
#22 Jamar Dixon
#26 Jani Virtanen
#27 Ilya Vaganov

Vaihtopelaajat
#7 Joona Veteli (59′ —-> Jose Manuel Rivera)
#8 Jari Sara
#20 Oskar Sandström (6′ —-> Reginaldo Junior)
#23 Sergei Eremenko (59′ —-> Peter Opiyo)
#25 Emil Öhberg
#30 Seth Paintsil

HIFK | Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#13 Esa Terävä (C)
#14 Youness Rahimi
#17 Jani Bäckman
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo (17 —-> Jani Bäckman)
#6 Keaton Isaksson (84′ —-> Esa Terävä)
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen (68′ —-> Youness Rahimi)
#72 Atte Otronen (MV)
#99 Kastriot Kastrati

Lähtökohdat

HIFK:n ja FF Jaron kolmas ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK voitti ensimmäisen ottelun 3-2 ja edellinen kamppailu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. HIFK oli sarjataulukossa kahdeksantena 20 sarjapisteellä ja FF Jaro heti yhdeksäntenä vain pisteen perässä tähtirintoja, yhden ottelun enemmän pelanneena.

Ottelu

Ottelua oli pelattuna vain kolme minuuttia, kun avauskokoonpanoon paluun tehnyt HIFK-kapteeni Esa Terävä iski HIFK:n 0-1 vierasjohtoon. Tilannetta edelsi komea syöttökuvio ja viimeisen syötön Terävän maaliin antoi Pekka Sihvola. Maali oli Terävälle liigauran toinen täysosuma.

HIFK sai pidettyä FF Jaron pelaajat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta ja Jaro joutui tyytymään lähinnä laitojen kautta rakenteluun. Paras paikka osui Jaro-hyökkääjä Denisille, jonka tulinen oikean jalan laukaus viuhui vain niukasti Carljohan Erikssonin vartioiman maalin alakulmasta ohi.

Tauolle lähdettiin tähtirintojen 0-1 vierasjohdossa.

Toista puoliaikaa oli pelattu noin 10 minuuttia, kun HIFK:lla oli hyvä paikka siirtyä 0-2 johtoon. Pekka Sihvolan loistava matala keskitys oikealta laidalta tavoitti takatolpalta Joni Korhosen, mutta Korhosen laukaus painui Jaro-pelaajan kautta kulmapotkuksi.

HIFK siirtyi 0-2 johtoon, kun pelikellossa oli 80. minuuttia. Esa Terävä laittoi matalan pallon takatolpalla odottaneelle Pekka Sihvolalle, joka siirsi tähtirinnat kahden maalin karkumatkalle. Maali oli HIFK:n parhaalle maalintekijälle kauden neljäs.

Peksinmaali

Pekka Sihvola siirtää HIFK:n 0-2 johtoon…


Maalijuhlaa

… ja joukkue juhlii Sihvolan maalia kannattajiensa edessä. Kuva: Jere Nevalainen

Jarolla oli omat paikkansa, mutta Carljohan Eriksson HIFK-puolustuksen viimeisenä lukkona hoiti pietarsaarelaisten maalintekoyritykset. Eriksson otti toisen jakson loppupuolella todella tärkeän gamesaverin, kun hän venyi todelliseen reaktiotorjuntaan. Eriksson pelasti Didier Boris Kadion puskeman pallon maaliviivalta.

Pekka Sihvolalla, liigadebyyttinsä tehneellä Keaton Isakssonilla ja Jesse Ahosella oli vielä hyvät paikat lisäosumiin, mutta enempää maaleja ei nähty.

HIFK nousi kauden kolmannella vierasvoitollaan sarjataulukossa kuudenneksi. HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson torjui FF Jaroa vastaan kauden kolmannen nollapelinsä Veikkausliigassa.

Pietarsaaren keskuskentälle oli saapunut 3 238 katsojaa, joka on Jaron kotiotteluiden yleisöennätys tällä kaudella.

Kiitos_Kingit2

Kommentit

Pelaajahaastatteluvideot tulossa.

Muuta

FF Jaro – HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla.

Ilves-Bulilla

HIFK kohtaa seuraavassa kotiottelussaan Tampereen Ilveksen lauantaina 1.8. kello 16:00 Sonera Stadiumilla. Itäkatsomo on auki ja Klackeniin myydään erikoishintaisia ennakkolippuja. Hyödynnä lipputarjous ja osta liput otteluun ennakkoon!

Suomen parhaimpaan fanikatsomoon, IFK Klackeniin, pääsee Ilves-ottelussa kaksi yhden pääsylipun hinnalla. Klackenin lipputarjous koskee vain ennakkoon ostettuja pääsylippuja. Ennakkolippuja voit ostaa Lippupalvelun verkkosivuilta.

Pääsylippuja Klackeniin on rajoitetusti. Ostaessasi erikoishintaisen lipun Klackeniin saat yhden pääsylipun, jolla pääsee itsesi lisäksi myös toinen katsoja sisään. Ottelupäivänä ovelta ostetut liput pohjoispäätyyn ovat normaalihintaisia.

Kannattajiensa pyynnöstä HIFK avaa Ilves-ottelua varten myös aurinkoisen Itäkatsomon. Itäkatsomo oli ensimmäistä kertaa avoinna IFK Mariehamnia vastaan pelatussa kotiottelussa kesäkuun lopussa. Ottelutapahtuma oli onnistunut ja aurinkokatsomon avaaminen sai katsojilta paljon positiivista palautetta.

HUOM. Ottelupäivänä ovelta ostetut liput Ilves-otteluun ovat normaalihintaisia kaikkiin katsomokategorioihin.

Ota frendi messiin ja tule Soneralle lauantaina 1.8. kokemaan suomalaista jalkapallokulttuuria ja seuraamaan kotikentällään voittamattoman HIFK:n peliesityksiä Veikkausliigassa. Toivomme kaikkien Klackeniin saapuvien kannattajien pukeutuvan punaiseen.

Slider-TommiIlves