Skip to main content

Tommi

Helsingin IFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelu pelataan Keskuskentällä sunnuntaina 19.7. kello 18:30. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä ja matsin näet myös HIFK:n yhteistyökumppanien Sports Bar Casino Helsingin sekä Bar & Bistro Kipinän tiloissa.

HIFK on 16 pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigan sarjataulukossa kuudentena 20 sarjapisteellä. SJK on kolmantena 30 pisteellä, kun pelattuja otteluita on 17.

HIFK:n edellinen ottelu HJK:ta vastaan päättyi 1-1 tasapeliin, kun Tommi Vesala huudatti loppuunmyytyä Sonera Stadiumia iskemällä pallon jäätävällä vasurillaan verkkoon. HJK-ottelun jälkeen joukkue piti ansaittua lomaa, ja harjoituskentille palattiin viime maanantaina.

– Derbyn jälkeen vietimme kuusi päivää lomaa. Pieni tauko teki varmasti kaikille hyvää. Tämän viikon olemme harjoitelleet normaalisti. Olemme valmistautuneet huolellisesti SJK-ottelua varten, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

SJK ja HIFK ovat ehtineet kohdata jo kertaalleen tällä kaudella. Toukokuun alussa Seinäjoella pelattu ottelu päättyi SJK:n 2-0 kotivoittoon, kun Tuco ja Toni Lehtinen osuivat toisella puoliajalla maalipuiden väliin. Lehtinen ja Akseli Pelvas ovat viidellä täysosumalla SJK:n parhaat maalintekijät.

– SJK on hyvä pallollinen joukkue. Edellisessä kohtaamisessa onnistuimme pitämään palloa, mutta emme onnistuneet luomaan maalipaikkoja. Se oli meiltä huono ottelu. Meidän täytyy pystyä luomaan selkeästi paremmin tilanteita ja laittaa painetta SJK:n viimeiseen linjaan. Keskuskenttä on pieni kenttä – siellä on helppo tukkia oman maalin edusta, mutta hyökkääminen on vaikeampaa kun on pienempi kenttä kuin monessa muussa paikassa, Honkavaara sanoo.

– Luottavaisin mielin lähdemme kaatamaan SJK:ta. Kausi on nyt puolessa välissä ja meidän täytyy pystyä viimeisellä puolikkaalla voittamaan myös kärkipään joukkueita.

SJK:n europelitaival päättyi lyhyeen, joten seinäjokilaiset saavat keskittää kaiken energiansa jäljellä oleviin liigaotteluihin. Viime vuonna hopeaa Veikkausliigassa napannut SJK on hyvissä asetelmissa sarjaa johtavan HJK:n ja kakkosena etenevän RoPS:n perässä.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tiedostaa HIFK:n vahvuudet.

–  Pitää muistaa että HIFK on hävinnyt vähemmän pelejä tällä kaudella kuin me, joten heitä ei ole helppo voittaa. Se on hyvä joukkue ja meidän täytyy olla parhaimmillamme heitä vastaan, Valakari kertoo SJK:n verkkosivuilla.

HIFK:n pelaajista Otto-Pekka Jurvainen, Tuomas Mustonen ja Ville Taulo ovat sivussa SJK-ottelusta. Keskikenttäpelaaja Keaton Isaksson on mukana Seinäjoelle matkaavassa kokoonpanossa. Hän aloittaa ottelun penkiltä. Isaksson on pelannut tällä kaudella HIFK:n farmiseura Gnistanissa.

SJK – HIFK sunnuntaina 19.7. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00.
ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä: http://www.iltasanomat.fi/extra/
HIFK Fotbollin Twitter-tilillä (@HIFKedustus) luvassa tuttuun tyyliin ottelun liveseuranta hashtagilla #HIFKlive.

Slider-TommiIlves

Klikkaa kuvaa ja hanki liput matsiin!