Skip to main content
Takkiin tuli Turussa, mutta homma jatkuu torstaina Vaasassa. Sunnuntaina pelataan himassa IFK Mariehamnia vastaan. Kuva: Edward Hultin

Takkiin tuli Turussa, mutta homma jatkuu torstaina Vaasassa. Sunnuntaina pelataan himassa IFK Mariehamnia vastaan. Kuva: Edward Hultin

FC Inter – HIFK 3 – 1 (2 – 0)
18′ 1-0 Henri Lehtonen
33′ 2-0 Solomon Duah (Mika Ojala)
50′ 2-1 Youness Rahimi (Otto-Pekka Jurvainen)
90+5′ 3-1 Philip Njoku

HIFK:n avauskokoonpano

#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#7 Kalle Sotka
#8 Jukka Halme (C)
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#14 Youness Rahimi
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat

#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho (46′ —> Kalle Sotka)
#11 Eero Peltonen
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi (46′ —> Pekka Sihvola)
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen (64′ —> Tommi Vesala)

Lähtökohdat

HIFK:n ja FC Interin ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi toukokuussa Sonera Stadiumilla HIFK:n 2-1 voittoon. FC Inter oli ennen illan ottelua sarjataulukossa viidentenä 19 sarjapisteellä ja HIFK kahdeksantena. Joukkueiden välinen piste-ero oli neljä (4) sarjapistettä ja HIFK oli pelannut yhden ottelun Interiä vähemmän.

Ottelu

FC Inter siirtyi 1-0 johtoon ottelun 18. peliminuutilla. Mika Ojala laittoi loistavan läpisyötön Solomon Duahille, joka pääsi nokikkain HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin kanssa. Duahin laukauksen Eriksson torjui, mutta irtopalloon ensimmäisenä ehtinyt Inter-kapteeni Henri Lehtonen siirsi pallon varmasti tyhjänä odottaneeseen maaliin.

33. peliminuutilla Solomon Duah vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Mika Ojala teki jälleen hienon esityön maaliin vapauttamalla Duahn puolittain läpi oikealta. Duah kiitti, otti pelivälineen haltuunsa ja nosti pallon taitavasti takanurkkaan yli Erikssonin.

Muutama minuutti FC Interin 2-0 maalin jälkeen HIFK:lla oli hyvä paikka kavennukseen, mutta Fredrik Lassaksen vasemman jalan laukaus rankkarialueen tuntumasta osui Magnus Bahnen vartioiman Inter-maalin tolppaan.

Puoliajalle lähdettiin pelitapahtumiin nähden vähintäänkin ansaitussa kotijoukkue FC Interin 2-0 johdossa.

HIFK:n Youness Rahimi teki Interiä vastaan ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa. Tässä Rahimin kanssa vääntää Eric Matoukou. Kuva: Edward Hultin

HIFK:n Youness Rahimi teki Interiä vastaan ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa. Tässä Rahimin kanssa vääntää Eric Matoukou. Kuva: Edward Hultin

HIFK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa, kun Pekka Sihvola ja Kalle Sotka tekivät tilaa Tuomas Aholle ja Ville Salmikivelle.

Toinen puoliaika käynnistyi vauhdikkaasti, kun 50. peliminuutilla Fredrik Lassas pelasi hyvän pallon vasempaan laitaan Otto-Pekka Jurvaiselle. Jurvainen keskitti millintarkasti maalin eteen nousseelle Youness Rahimille, joka puski pallon tyylikkäästi verkkoon ohi Magnus Bahnen. Maali 0li Rahimille ensimmäinen IFK-paidassa.

HIFK haki loppua kohden vimmatusti tasoitusmaalia nostamalla pelaajaryhmitystään koko ajan ylemmäksi. FC Interin puolustus pelasi kuitenkin fiksusti ja oli hereillä. HIFK ei saanut kuitenkaan luotua ykkösluokan maalipaikkoja ja laukaukset puuttuivat kokonaan.

Jukka Halme oli lähellä tasoitusmaalia noin vartti ennen loppua. Halme ohitti jo Inter-vahti Magnus Bahnen ja Bahne näytti rikkoneen Halmetta käsillään. Halme meni nurin, mutta ottelun erotuomari antoikin Halmeelle keltaisen kortin filmaamisesta ja rangaistuspotku jäi viheltämättä.

Lisäajan loppuhetkillä FC Inter pääsi ylivoimahyökkäykseen ja vaihdosta kentälle tullut Philip Njoku sinetöi loppulukemiksi 3-1. Interille kolme pistettä ja HIFK:lle kauden neljäs tappio.

FC Inter jatkaa Veikkausliigan sarjataulukossa viidentenä ja HIFK kahdeksantena.

Kommentit

– Ensimmäinen jakso oli todella huono. Emme onnistuneet niissä asioissa, mitä olimme ennen ottelua sopineet. Hävisimme kaksinkamppailut ja menetimme paljon palloja omalla puoliskolla. Toisella jaksolla saimme enemmän painetta Interin päätyyn. Ei riittänyt tänään, HIFK:n kapteeni Jukka Halme tuumasi ottelun jälkeen.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara piti ensimmäisen puoliajan peliesitystä todella heikkona. Honkavaara vaihtoi ryhmitystä toiselle puoliajalle ja Tähtirintojen peli parani huomattavasti.

– Toisella puoliajalla annoimme hieman vastusta Interille. Uskalsimme pelata pidempiä hyökkäyksiä. Teimme kuitenkin paljon henkilökohtaisia virheitä tänään. Tasapeli olisi ollut maksimisuoritus, Honkavaara totesi.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä ehkä parasta tällä kaudella, Dragtsma kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Muuta

FC Inter-HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

Tommi Vesala ja Pekka Sihvola loukkaantuivat Inter-ottelussa ja molemmat pelaajat joutuivat huoltojoukkojen tikattavaksi. Molemmat vammat syntyivät kovista kontakteista – toinen isku tuli kyynärpäästä, toinen jalkapohjasta.

HIFK pelaa seuraavan kerran torstaina 25.6. Vaasassa, jossa se kohtaa Vaasan Palloseuran kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – IFK Mariehamn sunnuntaina 28.6. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput otteluun myy Lippupalvelu.fi. Aikuiset 15 euroa, lapset 7-12v 7 euroa. Klikkaa kuvaa ja hanki flabat matsiin!

IFKM 2806