Skip to main content
Pauli Kuusijärvi ratkaisi lisäajalla HIFK:n ja FC Interin edellisen kohtaamisen Sonera Stadiumilla toukokuussa. Kuva: Jere Nevalainen

Pauli Kuusijärvi ratkaisi lisäajalla HIFK:n ja FC Interin edellisen kohtaamisen Sonera Stadiumilla toukokuussa. Kuva: Jere Nevalainen

Juhannus on vietetty ja Helsingin IFK jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa. HIFK suuntaa tänään Turkuun, jossa se kohtaa sarjataulukossa viidentenä etenevän FC Interin. Ottelu käynnistyy kello 18:30 Veritas Stadionilla. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Maanantaina pelataan myös neljä muuta Veikkausliigan kamppailua.

HIFK kohtasi ennen juhannustaukoa edellisessä ottelussaan Sonera Stadiumilla sarjakakkosena edenneen Rovaniemen Palloseuran. Ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Enemmänkin oli tarjolla, sillä varsinkin loppua kohden HIFK:lla oli riittävät ratkaisupaikat myös voittoon asti.

Tähtirinnat siirtyivät RoPSia vastaan 1-0 johtoon 18-vuotiaan Fredrik Lassaksen upealla laukauksella. Maali oli Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvalle keskikenttätalentille uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

RoPS tasoitti ottelun heti toisen jakson alussa puolustusvirheen johdosta ja lukemat 1-1 jäivät myös loppulukemiksi. Lassas pelasi RoPSia vastaan uudella pelipaikalla.

– Laitalinkki on minulle vähän vieras pelipaikka. Tuntui, että pystyn tekemään sen ”omakseni”, Lassas kertoi HIFK Fotboll TV:n haastattelussa.

Fredrik Lassas palkittiin RoPS-ottelun parhaana pelaajana.

Fredrik Lassas palkittiin RoPS-ottelun parhaana pelaajana.

Tänään kohdattava FC Inter on Veikkausliigan sarjataulukossa viidentenä 19 sarjapisteellä. Kahdeksantena kulkevan HIFK:n piste-ero turkulaisiin on neljä (4) sarjapistettä.

FC Inter katkaisi edellisessä ottelussaan viiden ottelun voitottoman putkensa kukistamalla FC KTP:n puhtaasti 3-0.

Interin alkukauden maaliruisku Vahid Hambo palasi KTP:ta vastaan kentälle pitkän tauon jälkeen, mutta ehti pelata vain vartin. Hambo loukkasi itseään taklaustilanteessa ja on alustavasti noin kuukauden sivussa.

FC Inter ja HIFK ovat ehtineet kohdata tämän vuoden aikana peräti neljä kertaa. Ennen kauden alkua pelatuissa Liigacupin alkulohkon kamppailuista molemmat voittivat yhden. Respect Suomen Cupin puolivälieräottelussa FC Inter eteni välieriin 2-0 vierasvoitolla

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa toukokuun alussa päättyi HIFK:n viime hetkien voittomaalin turvin 2-1 lukemiin Sonera Stadiumilla.

– Inter on kova kotijoukkue, joka otti viime pelissään KTP:ltä luulot pois. Meille iso haaste hakea Turusta kolme pistettä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Eero Peltonen vei HIFK:n 1-0 johtoon edellisessä kohtaamisessa Sonera Stadiumilla. Kuva: Jere Nevalainen

Eero Peltonen vei HIFK:n 1-0 johtoon edellisessä kohtaamisessa Sonera Stadiumilla. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK:n aktiivinen pelitapa on tehnyt vaikutuksen myös FC Interiä luotsaavaan hollantilaiseen Job Dragtsmaan.

– HIFK on pelannut aivan kauden alun jälkeen hyvin. He ovat aktiivisia sekä pallon kanssa että ilman palloa. Joukkue on osoittanut vaarallisuutensa, Dragtsma korostaa FC Interin verkkosivuilla.

HIFK:n keskuspuolustaja Tuomas Aho tekee comebackin Interiä vastaan oltuaan hetken huoltojoukkojen paranneltavana.

Sen sijaan toppari Pauli Kuusijärven korttitili tuli täyteen RoPSia vastaan, joten hän huilaa Interiä vastaan.Hyökkääjä Tuomas Mustonen on yhä sivussa reisivamman takia. Mustosen on arvioitu olevan sivussa elokuuhun asti.

FC Interin kokoonpanosta puuttuvat Vahid Hambon lisäksi Jukka Lehtovaara, Kalle Kauppi ja Oskari Qvick.

FC Inter – HIFK maanantaina 22.6. kello 18:30 Veritas Stadionilla. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Matsin näet esimerkiksi Bar & Bistro Kipinässä (Kolmas linja 34) tai Sports Bar Casino Helsingissä (Mikonkatu 19). Molemmat näyttävät kaikki HIFK:n vierasottelut ISTV:n välityksellä.

Seuraava kotiottelu: HIFK – IFK Mariehamn sunnuntaina 28.6. kello 18:30 Sonera Stadiumilla.
Ennakkoliput myy Lippupalvelu.fi. Aikuiset 15 euroa, lapset 7-12v 7 euroa. Klikkaa kuvaa ja hanki flabat matsiin!
IFKM 2806