Skip to main content
Stadin Kingit suuntaa Lahteen tänään kolmella dösällä Kauneimman tueksi. Kuva: Riku Laukkanen

Stadin Kingit suuntaa Lahteen tänään kolmella dösällä Kauneimman tueksi. Kuva: Riku Laukkanen

Viiden ottelun tappiottomassa putkessa kulkeva Helsingin IFK lähtee hakemaan tänään kauden toista vierasvoittoaan Lahteen, jossa se kohtaa Lahden kisapuistossa kello 18:30 alkavassa ottelussa FC Lahden. Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua harjoitusottelussa, jolloin päädyttiin 1-1 tasapeliin.

Tuloksellisesti erittäin positiivisen alkukauden pelannut HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa yhdeksän pelatun ottelun jälkeen joukkueen asettamien tavoitteiden mukaisesti upeasti kuudentena 13 sarjapisteellä. Keskiviikkona tähtirintoja isännöivä FC Lahti on kahdeksantena kaksi pistettä perässä ja yhden ottelun HIFK:ta enemmän pelanneena.

HIFK nappasi edellisessä vierasottelussaan Kotkan Arto Tolsa Areenalla upean 2-1 vierasvoiton Jani Bäckmanin viime hetkien maalilla. Vierasvoitto oli sarjanousijalle kauden Veikkausliigahistorian ensimmäinen.

Bäckmanin tasoitusmaalin KTP-ottelussa syötti Eero Peltonen, joka oli viime kaudella HIFK:n paras maalintekijä Ykkösessä. Peltonen odottaa keskiviikon Lahti-ottelusta tasaväkistä.

– FC Lahti on alisuorittanut alkukaudesta. Vastaan tulee varmasti todella hanakasti taisteleva poppoo, joka haluaa voittaa kotiyleisönsä edessä. Lahti-ottelun teeseinä toimivat ihan perus jalkapallojutut: kenttätasapaino, luuta syliin ja palloa reppuun, Peltonen kertoo.

Edellisessä matsissa Sonera Stadiumilla loppuhetkien taika jatkui, kun HIFK nousi 1-1 tasapeliin Kuopion Palloseuraa vastaan hyökkääjä Pekka Sihvolan osumalla neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sihvola kantaa HIFK:n parhaan maalintekijän titteliä kolmella täysosumalla. Sihvola on pelannut Veikkausliigaa FC Lahdessa kaudella 2010, joten Peksi tekee tänään paluun tuttuihin maisemiin.

HIFK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Otto-Pekka Jurvainen johtaa koko Veikkausliigan syöttöpörssiä neljällä maalisyötöllä.

Pekka Sihvola ja Eero Peltonen todistivat aitiopaikoilta Sihvolan 1-1 tasoitusmaalia KuPS-ottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

Pekka Sihvola ja Eero Peltonen todistivat aitiopaikoilta Sihvolan 1-1 tasoitusmaalia KuPS-ottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

FC Lahti on voittanut viidestä kotiottelustaan vain yhden. Yhteensä kymmenestä liigaottelusta on irronnut vain kaksi voittoa, joten voi varmasti väittää, että lahtelaisten alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaisesti. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei kuitenkaan ainakaan vielä julista hätätilaa Lahteen.

– Pelaajat reagoivat erilailla. Pääpiirteittäin on hyvä tunnelma joukkueessa. Uskotaan siihen, mitä tehdään. En ole itse havainnut sen kummempaa tuskaa, ahdistusta tai luovuttamista. Eri asia olisi, jos oltaisiin oltu peleissä aseettomia. Silloin olisi vaikeampaa. Vakaasti uskomme, että kurssi tulee muuttumaan radikaalisti, Korkeakunnas toteaa FC Lahden verkkosivuilla.

Hyökkääjän tontilla pelaava 22-vuotias brasilialainen Matheus Alves on lahtelaisten paras maalintekijä kolmella maalilla. MyPasta Lahteen siirtynyt Helsingin Palloseuran kasvatti Aleksi Ristola on antanut hyvää taustatukea osumalla maalipuiden väliin kaksi kertaa kuluvalla kaudella. 25-vuotias Ristola pelasi HIFK:ssa Kakkosta kaudella 2009.

Hyökkäysalueella viihtyvät Mika Ääritalo ja Drilon Shala ovat myös pelaajia, joiden kanssa HIFK-puolustuksen täytyy olla erityisen hereillä.

Kisapuiston nurmi ei ole tarinoiden mukaan kovinkaan kummoisessa kunnossa, joten se vaikeuttaa varmasti molempien joukkueiden pelinrakentelua. Odotettavissa on todella tasainen kamppailu, jossa kaksinkamppailuiden voittamisen merkitys korostuu. Viime kaudella kolmanneksi Veikkausliigassa sijoittunut FC Lahti tarvitsee pisteitä ja HIFK on varmasti joukkue, joka sytyttää lahtelaisen kotiyleisön.

HIFK:n kannattajia matkustaa  Lahteen ainakin 3 bussilastillista. Kätevä etäisyys Helsingistä Lahteen houkuttelee varmasti myös yksityisautoilijoita paikalle, joten keskiviikkona on odotettavissa hieno jalkapallo-ottelu vuoden 1952 olympialaisia varten avatulla Lahden kisapuiston jalkapallostadionilla.

FC Lahti – HIFK klo 18:30 Lahden kisapuistossa. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK:n yhteistyökumppanit Sports Bar Casino Helsinki (Mikonkatu 19) ja Bar & Bistro Kipinä (Kolmas linja 34) näyttävät kaikki HIFK:n vierasottelut livenä suorana ja selostettuna.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FF Jaro sunnuntaina 7.6. kello 14:00 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput otteluun saat kätevästi Lippupalvelusta alkaen 15 euroa.

Slider2-FF Jaro0706