Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – RoPS

By 15.6.201513 joulukuun, 2018No Comments

 

HIFK-RoPS-Joulupukki

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – RoPS
Mammarosa

HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat tiistaina, kun toisena sarjataulukossa oleva RoPS saapuu Sonera Stadiumille. Ottelu on samalla Respect-ottelu. Jokainen Veikkausliigaseura pelaa kaudella 2015 yhden kotiotteluistaan Respect-henkisenä teemaotteluna, jossa seura palkitsee valintansa mukaisen henkilön tai yhteisön, jolle haluaa osoittaa arvostustaan.

HIFK on Veikkausliigahistorian seuroista ainoa, joka ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan kotiotteluaan. HIFK on pelannut tällä kaudella viisi kotiottelua, joista on irronnut kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.

Tähtirinnoilla oli meneillään vakuuttava viiden ottelun tappioton putki, kunnes FC Lahti nollasi HIFK:n 2-0 lukemin. HIFK:n edellinen ottelu FF Jaroa vastaan päättyi maalittomana. RoPS sen sijaan porskuttaa parhaillaan kolmen ottelun voittoputkessa. Rovaniemeläisjoukkue on kuntopuntaria tutkittaessa myös koko sarjan paras vierasjoukkue.

RoPS ja HIFK ovat ehtineet jo kertaalleen kohdata toisensa huhtikuun lopussa Rovaniemen keskuskentällä. Kotijoukkue RoPS nappasi silloin kauden ensimmäisen voittonsa 2-0 lukemin. HIFK-ottelun jälkeen RoPS on pelannut kahdeksan sarjaottelua, joista se on voittanut peräti seitsemän.

Tähtirinnat ovat sarjataulukossa seitsemäntenä. Kolmella pisteellä HIFK nousisi viidenneksi.

– Tiistaina tulee vastaan Suomen kuumin joukkue, ja RoPS pelaa nimenomaan hyvin joukkueena. Tämä on meille hyvä haaste, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Tähtirintojen kaksi edellistä ottelua ovat vierähtäneet ilman tehtyjä maaleja. FF Jaroa vastaan HIFK sai oikeastaan vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana luotua tarvittavaa painetta vastustajan rangaistusalueelle. HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhonen tiedostaa ”maalinteko-ongelman” syyt.

– Ei RoPS mikään pysäyttämätön joukkue ole. Tarvitsemme huolellisuutta viimeiselle kolmannekselle, niin pallot löytävät tiensä reppuun. Mehän emme häviä kotona, joten se ei ole mikään ongelma. Viimeisten ratkaisusyöttöjen täytyy olla huolellisempia. Täytyy pelata joukkueena ja saada ajatukset yhteen niin taululla on varmasti hyvät lukemat päätösvihellyksen jälkeen, Korhonen kertoo.

– Olemme käyneet paljon läpi RoPS:n pelaamista. Tiedämme heidän heikkoudet, joten pyritään iskemään niihin.

Carljohan Eriksson pelasi Jaroa vastaan ensimmäisen nollapelinsä IFK-paidassa.

HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson pelasi edellisessä ottelussa FF Jaroa vastaan ensimmäisen nollapelinsä IFK-paidassa. Erikssonin mukaan lyhyt ottelutauko saattaa olla HIFK:lle suurempi etu kuin RoPS:lle.

– RoPS on ollut todella kovassa vireessä, joten tämä ottelutauko saattoi ehkä olla meille parempi kuin heille. Hyvänä päivänä RoPS on todella hyvä joukkue. Juha Malisen pelitapa on toiminut hyvin ja heidän pelaajat ovat pelanneet hyvällä itseluottamuksella. RoPS pelaa kurinalaisesti ja heillä on hyvät topparit, Eriksson kertoo.

Eriksson nostaa RoPS:n kokoonpanosta esiin taitavan keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubin, joka edusti lauantaina myös Pikkuhuuhkajia. Yaghoubi oli todella vakuuttava joukkueiden kohdatessa edellisen kerran Rovaniemellä.

– Mosa oli viikonloppuna Suomi-Ruotsi -matsissa mukana ihan kaikessa, hyvässä ja pahassa. En ole niin tarkkaan seurannut hänen otteitaan Veikkausliigassa, mutta hän on ollut varmaan samanlainen RoPS:n peleissä. Taitava pelaaja, Eriksson sanoo.

Janne Saksela on myös pelannut vahvan alkukauden. Saksela tekee hyviä juoksuja ja hänellä on hyvä potkutekniikka. RoPS:n Kärkipelaaja Aleksandr Kokko on ollut kovassa vireessä. Meidän puolustuksella on tiistaina varmasti täysi iltapuhde pitää hänet kurissa.

RoPS:n kausi käynnistyi kolmella (3) peräkkäisellä tappiolla, kunnes joukkue otti kauden avausvoittonsa juuri HIFK:ta vastaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa täydet 90 minuuttia HIFK:n puolustuslinjassa pelannut Jukka Sinisalo muistaa tuon ottelun hyvin.

– Siitä lähti niiden nousukiito kohti sarjataulukon kärkeä. RoPS oli siinä vaiheessa aikamoinen kriisijoukkue. Malinen oli onnistunut motivoimaan joukkueensa aika hyvään iskuun juuri meitä vastaan. Pelasimme heikosti ja RoPS käytti sen hyväkseen, Sinisalo kertoo.

– Tiistaina tulee varmasti yhtä vaikea matsi kuin viimeksi. Tiedämme RoPS:n vahvuudet. He puolustavat todella tarkasti, joten meidän täytyy saada oma hyökkäyspelaamisemme kulkemaan. RoPS:lla on varmasti itseluottamus kunnossa ja saamme vastaamme Veikkausliigan kovakuntoisimman joukkueen.

Jukka Sinisalo on yksi HIFK:n kokeneimmista liigapelaajista. Kuvassa Sinisalo taistelee VPS:n Juho Mäkelän kanssa Liigacupin puolivälieräottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

Jukka Sinisalo on yksi HIFK:n kokeneimmista liigapelaajista. Kuvassa Sinisalo taistelee VPS:n Juho Mäkelän kanssa Liigacupin puolivälieräottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

Myös Sinisalo nostaa tutun miehen esille RoPS:n kokoonpanosta.

– Boris (Kokko) on iskenyt kuusi maalia, joten hänet täytyy ottaa erikoisvartiointiin. Ei se mikään ihmemies kuitenkaan ole, Sinisalo sanoo.

HIFK:n pelaajista puolustaja Tuomas Aho sekä hyökkääjä Tuomas Mustonen ovat sivussa RoPS-ottelusta.

HIFK – RoPS tiistaina 16.6. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput otteluun myy Lippupalvelu! Aikuiset 10 euroa, lapset 7-12v 7 euroa. Laita punaista päälle, ota frendit messiin ja tule kannustamaan kotikentällään vielä voittamaton HIFK voittoon! Klikkaa kuvaa ja hanki flabat matsiin.

RoPS 1606

Stadin Kingit järjestää vieraspelireissut sekä Vaasaan (VPS-HIFK) että Turkuun (FC Inter-HIFK). Lue lisää ja ilmoita itsesi mukaan!