Skip to main content

Stadi vs. Pietar Tsaari

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – FF Jaro

Mammarosa

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina neljän ottelun kierros. Kotikentällään vielä voittamaton HIFK saa toista kertaa tällä kaudella vieraakseen pietarsaarelaisen FF Jaron. Sonera Stadiumilla pelattu edellinen kohtaaminen toukokuun puolivälissä päättyi HIFK:n 3-2 (2-0) kotivoittoon. 

HIFK kohtasi keskiviikkona vaisusti kautensa aloittaneen FC Lahden, joka selätti tähtirinnat toisen jakson maaleilla numeroin 2-0 Lahden kisapuistossa pelatussa ottelussa. Ennen Lahti-ottelua HIFK oli viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Viime kaudella kolmanneksi Veikkausliigassa sijoittunutta FC Lahtea vastaan vaisusti esiintynyt HIFK oli täysin aseeton varsinkin hyökkäyspäässä ja tähtirintojen pelaajat hävisivät luvattoman paljon kaksinkamppailuita.

FF Jaro pelasi edellisen kerran vajaa kaksi viikkoa sitten, kun FC KTP kävi ryöstämässä pisteet Jaron kotikentältä 0-2 lukemin.  Jarolla on takanaan siis lähes kahden viikon ottelutauko, joten Alexei Eremenko Seniorin luotsaama joukkue on saanut valmistautua kaikessa rauhassa HIFK-otteluun. Jaro matkusti Helsinkiin jo lauantaiksi.

– Jaro on fyysinen joukkue, jossa on taitoa ja nopeutta. Jarolla on ollut pieni tauko peleistä, mikä voi olla heille etu, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

Vasta 16-vuotias Serge Atakayi teki maalin HIFK:n ja Jaron edellisessä kohtaamisessa. Lupaava ja huikean potentiaalin omaava Atakayi on kuitenkin sivussa sunnuntaina, sillä hän sai punaisen kortin Jaron edellisessä ottelussa KTP:ta vastaan. Lisäksi Seth Paintsil, Jonas Emet ja Reginaldo Junior ovat sivussa loukkaantumisten takia.

– Kärkipelaaja Denis tuo heidän hyökkäyspeliinsä paljon suoraviivaisuutta ja vaarallisuutta, Honkavaara kertoo.

Otto-Pekka Jurvainen teki edellisessä ottelussa FF Jaroa vastaan uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa. Kuva: Riku Laukkanen

Otto-Pekka Jurvainen teki edellisessä ottelussa FF Jaroa vastaan uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa. Kuva: Riku Laukkanen

Yksivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa allekirjoittanut laitapelaaja Otto-Pekka Jurvainen on esiintynyt todella vahvasti alkukauden otteluissa. Jurvainen teki liigauransa ensimmäisen maalin juuri FF Jaroa vastaan, kun HIFK voitti Jaron edellisessä kohtaamisessa 3-2. Jurvainen uskoo, että Jaro lähtee haastamaan tähtirintoja samoilla keinoilla kuin aikaisemminkin.

– Jaro on hyvin valmentajansa Eremenko Seniorin näköinen joukkue. Heidän pelaajat pyrkivät pallonhallintapeliin pelaamalla maata pitkin. Jaro on myös todella fyysinen ja aggressiivinen joukkue. Se varmasti vaikuttaa, että tunnemme nyt toisemme jo hieman paremmin, kun olemme kerran kohdanneet. Se tuo tietysti aina oman mausteensa peliin. Kun on kerran kohdattu niin tiedämme pelaajista ja taktiikoista aina enemmän. Uskon, että sunnuntaina vastaan tulee samalla tavalla pelaava Jaro, Jurvainen kuvailee.

Ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa pelaava Jurvainen on antanut jo neljä maaliin johtanutta syöttöä. Vasenjalkaisella laitapelaajalla on kyky löytää hyvillä keskityksillään muut pelaajat rankkarialueelta.

– En voi sanoa, että olisin ihan täysin tyytyväinen omaan tekemiseeni kentällä. Tehoja on tietysti tullut hyvä määrä, mutta niitä olisi voinut tulla vielä paljon enemmän. Tiedän mihin pystyn parhaimmillani. Kaipaisin vielä tasaisuutta peliesityksiini, Jurvainen sanoo.

– Olemme pelanneet joukkueena hyvin. Sen kertoo jo sarjasijoitus. Jos ei Lahti-peliä oteta huomioon niin viimeiset viisi matsia ovat menneet tuloksellisesti hyvin. Olemme kaikki sen verran kunnianhimoisia, että pystymme varmasti vieläkin parempaan. Sunnuntaina on taas hyvä mahdollisuus parannella asemiaan sarjataulukossa. Tärkeät sarjapisteet ovat jaossa, Jurvainen tiedostaa.

HIFK on esiintynyt sarjanousijoista pirteimmin ja tähtirinnat ovat sarjataulukossa seitsemäntenä. Viidentenä majailevaan FC Interiin on matkaa kolme sarjapistettä. FF Jaro on sarjataulukossa kymmenentenä kahdeksalla sarjapisteellä. Pietarsaarelaisten sijoitus voi tosin vielä muuttua, sillä tasapisteissä oleva Tampereen Ilves kohtaa tänään FC Interin.

Jani Bäckman on sivussa pelikiellon takia Jaro-ottelusta. Lisäksi Tuomas Aho (nivunen) ja Jesse Ahonen (etureisivamma) ovat toipilaiden listalla.

HIFK – FF Jaro sunnuntaina 7.6. kello 14:00 Sonera Stadiumilla. Liput ennakkoon Lippupalvelusta. Aikuiset 15 euroa, lapset 7-12v 7 euroa. Ostamalla liput ennakkoon säästät sekä vältät turhan jonottamisen stadionille. Tsemii Röda!

Slider2-FF Jaro0706

Mammarosa