Skip to main content
Tervetuloa perheeseen Kassu!

Tervetuloa perheeseen Kassu!

Helsingin IFK on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen hyökkääjä Kastriot Kastratin, 21, kanssa.

– Olimme Kassusta kiinnostuneita jo talvella, mutta loukkaantuminen hieman hidasti koko kuviota. Hän on jaksanut todella sitkeästi kuntouttaa itseään ja osoittanut hyvää asennetta harjoituksissa. Kassu haluaa pelata meidän joukkueessa mahdollisimman hyvällä tasolla. Hän tuo myös erilaisen vaihtoehdon ja monipuolisuutta meidän hyökkäyspelaamiseen, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

– Kastrati on erittäin potentiaalinen pelaaja. Iän myötä mies on kasvanut niin pelaajana kuin ihmisenä. Kassu on erittäin motivoinut palaamaan huippujalkapallon pariin ja harjoituksissa mies on esiintynyt edukseen. Sopimus on loppukauden mittainen ja katsastamme miestä myös jo ensi kautta silmälläpitäen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä sanoo.

Helsingissä syntynyt FC Viikinkien kasvatti siirtyi jo nuorena HJK:n riveihin. Kastrati muistetaan erityisesti kaudelta 2011, kun hän teki vasta 17-vuotiaana kaksi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä HJK:n Mestarien liigan 2. karsintakierroksen ottelussa walesilaista Bangor Citya vastaan.

Veikkausliigadebyyttinsä Kastrati teki kaudella 2011-2012 Hakan riveissä, jossa hän teki kolme liigamaalia. Hakasta matka jatkui FC Honkaan, jossa liigaosumia syntyi seitsemän.

– Olen todella iloinen ja helpottunut, että päädyin sopimukseen juuri HIFK:n kanssa. Joukkue ja pelaajat ovat minulle jo entuudestaan tuttuja, joten joukkueeseen liittyminen on helppoa. HIFK oli kaikista vaihtoehdoista selkeästi paras. On hienoa päästä pukemaan punainen pelipaita päälle ja tuntea olevansa osa tätä hienoa yhteisöllisyyttä, Kastrati kertoo.

Kastrati tavoitteli pelipaikkaa ja harjoitteli HIFK:n kanssa jo talvikaudella, mutta hän loukkasi polvensa Liigacupin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan helmikuun alussa.

– Loukkaantuminen oli tavallaan hyvä ja samanaikaisesti todella huono juttu urani kannalta. Heti loukkaantumisen jälkeen oli todella tyhjä olo. Tiesin, että pelaajasopimuksen saaminen täksi kaudeksi on erittäin haastavaa. HIFK tarvitsee kuitenkin pelaajia, jotka ovat heti valmiita pelaamaan. Kun paikat alkoivat tulla kuntoon niin pääsin heti takaisin HIFK:n harjoitusvahvuuteen. Siitä lähtien pelaaminen on tuntunut jälleen hyvältä ja odotan suurella innolla, että pääsen taas kentälle näyttämään taitoni.

Viime kaudella Kastrati edusti Kakkosessa pelannutta FC Myllypuroa, jossa taitava ja vahva hyökkääjä teki kiitettävät 13 maalia 17 ottelussa

– Otin heti kauden jälkeen Honsuun (päävalmentaja Honkavaara) yhteyttä ja pyysin saada näyttömahdollisuuden. Hän tietää potentiaalini ja tiedostaa minkälainen pelaaja olen. Olen tuntenut Honsun monta vuotta ja tiedän hänen tapansa valmentaa. Kävin katsomassa IFK:n matseja jo nuorena, kun isoveljeni Gimi (Mergim Kastrati) edusti IFK:ta Kakkosessa ja Ykkösessä, Kastrati sanoo.

Kastrati on mukana HIFK:n kokoonpanossa jo tänään, kun HIFK kohtaa VPS:n kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa Hietalahden jalkapallostadionilla.