Skip to main content
HIFK nappasi tärkeät vieraspisteet Joni Korhosen ja Kastriot Kastratin maaleilla.

HIFK nappasi tärkeät vieraspisteet Joni Korhosen ja Kastriot Kastratin maaleilla.

VPS – HIFK 0 – 2 (0 – 0)
82′ 0-1 Joni Korhonen (rp)
84′ 0-2 Kastriot Kastrati (Fredrik Lassas)

HIFK:n avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#14 Youness Rahimi
#17 Jani Bäckman
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#5 Jukka Sinisalo
#7 Kalle Sotka
#13 Esa Terävä (90′ —> Ville Salmikivi)
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen (86′ —> Joni Korhonen)
#99 Kastriot Kastrati (74′ —> Youness Rahimi)

VPS:n avauskokoonpano
#2 Timi Lahti
#3 Ville Koskimaa (C)
#4 Jesper Engström
#8 Denis Abdulahi
#9 Admir Catovic
#10 Tony Björk
#11 Pyry Soiri
#20 Juho Mäkelä
#22 Loorents Hertsi
#23 Miika Niemi
#32 Henri Sillanpää (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Markus Uusitalo (MV)
#7 Eero Tamminen (58′ —> Loorents Hertsi)
#13 Samu Alanko
#19 Jordan Seabrook (78′ —> Admir Catovic)
#21 Arttu Nuutinen

Lähtökohdat

VPS oli Veikkausliigan sarjataulukossa viimeisenä kahdeksalla sarjapisteellä ja HIFK kahdeksantena 15 pisteellä. Molemmat joukkueet hävisivät edelliset ottelunsa vieraskentillä. VPS hävisi SJK:lle 3-2 ja FC Inter oli Tähtirintoja etevämpi numeroin 3-1. VPS ja HIFK kohtasivat ennen kauden alkua Liigacupin puolivälierissä, jolloin HIFK oli parempi lukemin 2-1 Joni Korhosen maaleilla. HIFK lähti hakemaan Vaasasta kauden toista vierasvoittoaan.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Molemmat joukkueet olivat lähteneet otteluun selkeästi oman puolustuspelaamisen kautta, jonka johdosta maalipaikkoja ei tahtonut aueta kummallekaan joukkueelle.

VPS:n Pyry Soiri sai pallon jo kertaalleen maaliin puskemalla hyvän keskityspallon sisään, mutta Soiri oli tilanteessa HIFK:n onneksi paitsiossa. VPS:n valmennusjohto oli selvästi käskenyt vaasalaisia prässäämään ensimmäisellä jaksolla todella ylhäältä.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata kymmenisen minuuttia, kun HIFK:lle tarjoutui paikka ottelun avausmaaliin. Laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele nousi vasenta laitaa pitkin ja laittoi korkean keskityspallon kohti IFK-hyökkääjiä. Joni Korhonen voitti kaksinkamppailutilanteen ja pelasi hyvän paikan Ville Salmikivelle. Salmikiven vasemman jalan laukaus rankkarialueen tuntumasta meni kuitenkin niukasti vasemmasta alakulmasta ohi.

Eero Peltosella oli loistava tontti siirtää HIFK 0-1 johtoon, kun pelikellossa oli noin 70 minuuttia. Ville Salmikivi jatkoi Pauli Kuusijärven syötön boksin sisällä odottaneelle Peltoselle, mutta VPS:n maalivahti Henri Sillanpää torjui Peltosen ensimmäisen laukauksen ja paluupallosta Peltonen latasi ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin Nnaemeka Anyamele pommitti pallon jo VPS-maalin ylärimaan.

Kastriot Kastrati tuli vaihdosta kentälle Youness Rahimin tilalle 74. peliminuutilla. Kastrati tarvitsi ensimmäiseen maaliinsa vain kymmenen minuuttia.

Kastriot Kastrati tuli vaihdosta kentälle Youness Rahimin tilalle 74. peliminuutilla. Kastrati tarvitsi ensimmäiseen maaliinsa vain kymmenen minuuttia.

Ottelua oli pelaamatta noin kymmenisen minuuttia, kun HIFK sai rangaistuspotkun. Fredrik Lassaksen antama kulmapotku osui VPS-pelaajaa käteen rankkarialueen sisällä ja ottelun erotuomari vei pallon pilkulle. Rankkarispesialisti Joni Korhonen zippasi pallon tyylikkäästi keskeltä maaliin ja iski HIFK:n 0-1 vierasjohtoon. Maali oli Korhoselle kauden ja samalla liigauran toinen osuma.

Kaksi minuuttia edellisestä ja HIFK siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 0-2 johtoon. HIFK:n kanssa torstaina loppukauden kattavan pelaajasopimuksen solminut Kastriot Kastrati ohjasi maalinedustalta Fredrik Lassaksen tarjoileman pallon varmasti häkkiin heti ensimmäisestä maalipaikastaan. Kastratin liigadebyytti IFK-paidassa ei olisi voinut olla täydellisempi.

HIFK:lla oli vielä lopussa hyvä paikka kaunistella lukemia, mutta Henri Sillanpää torjui Esa Terävän maalintekoyrityksen. Terävä pelasi ensimmäiset minuuttinsa oltuaan pitkään sivussa tositoimista.

Loppulukemat 0-2 ja HIFK:lle kauden toinen vierasvoitto. Voiton myötä HIFK nousi Veikkausliigan sarjataulukossa yhden sijan, seitsemänneksi.

Kommentit

– Tämä oli varmasti tähän mennessä paras ja ehjin ysikymppinen ainakin vieraskentällä tällä kaudella. VPS:llä ei ollut paitsiomaalin lisäksi yhtäkään maalintekopaikkaa. Ensimmäisellä puoliajalla katselimme, toisella jaksolla nostimme prässiä ja teimme tarvittavat maalit. Tästä on hyvä jatkaa kohti sunnuntain kotiottelua, täydet 90 minuuttia HIFK-puolustuksessa ahkeroinut Tuomas Aho kiteytti heti ottelun jälkeen.

HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson pelasi toisen nollapelinsä tällä kaudella. Nollapeli oli Erikssonille Veikkausliigauran kolmas.

– Puolustimme hyvin ja tiiviisti, pakotimme heidät laidoille. Saimme keskitykset pysäytettyä hyvin. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä huonoa peliä hyökkäyssuuntaan. Toisella jaksolla nostimme prässiä ja saimme enemmän ja pidempiä hyökkäyksiä aikaisesti. Nollapeli on maalivahdille vähän kuin maalin tekeminen kenttäpelaajalle. Pakko kiittää ennen kaikkea meidän puolustusta tämän päivän esityksestä, Eriksson iloitsi.

Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikkaa jaetusti hallussaan pitänyt VPS:n Juho Mäkelä jäi HIFK:ta vastaan maaleitta. VPS ei saanut luotua riittävän hyviä maalipaikkoja.

– Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Ei hirveästi ollut paikkoja kummallakaan. Olimme pelissä hyvin mukana ja pidimme palloa. Toisella jaksolla peli muuttui ja menetimme pelinhallinnan. Tarkoituksena oli pistää entistä isompi vaihde päälle ja väsyttää vastustaja, mutta näin ei käynyt. Käsivirhe ratkaisi ottelun, se oli kova tuomio. Täytyy kuitenkin katsoa peiliin tänään. Olimme huonompi joukkue tänään ja HIFK oli varsinkin toisella jaksolla parempi, Mäkelä kertoi.

Muuta

VPS-HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – IFK Mariehamn sunnuntaina 28.6. kello 18:30 Sonera Stadiumilla.

HIFK avaa ottelua varten ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös aurinkoisen itäkatsomon, johon myydään erikoishintaisia pääsylippuja sekä ennakkoon että ottelupäivänä ovelta. Ottelun jälkeen HIFK ja Sports Bar Casino Helsinki (Mikonkatu 19) järjestävät IFK Jatkot. Lue lisää tästä.

Ota kaverit mukaan ja tule Sonera Stadiumille seuraamaan kotikentällään vielä voittamattoman HIFK:n peliesityksiä Veikkausliigassa!

Pääkatsomo
– Aikuiset 19 € ennakkoon, portilta 23 €
– Lapset 7-12 vuotta 7 € ennakkoon, portilta 10 €

IFK Klacken / Pohjoispääty
– Aikuiset 15 € ennakkoon, portilta 18 €
– Lapset 7-12 vuotta 7 € ennakkoon, portilta 10 €

Itäkatsomo
– Aikuiset ennakkoon ja portilta 10 €
– Lapset 7-12 vuotta ennakkoon ja portilta 5 €

– Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi HIFK:n kotiotteluihin aikuisen seurassa, paikka sylissä.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Ennakkolipun ostamalla säästät sekä vältät turhan jonottamisen stadionille.

Klikkaa kuvaa ja hanki ennakkoliput matsiin Lippupalvelun verkkosivuilta!

Klikkaa kuvaa ja hanki ennakkoliput matsiin Lippupalvelun verkkosivuilta!


Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Klikkaa kuvaa ja lue lisää!