Skip to main content
HIFK/3

HIFK/3: Puolimatkan krouvi

Nelosdivarin kevätkierros on nyt takana ja kymmenen pelatun ottelun jälkeen on aika sarja-analyysille, sekä tulevan syyskierroksen ennustuksille. Tuloksellisesti & pelitavallisesti lohko on jännittävä: on selkeä viiden kopla, sekä näiden takana tulevat torpeedot jotka hyvänä päivänä voivat voittaa kenet tahansa. Putoamistaistelussa elävät joukkueet väistelevät vitosen karikoita purjeet repaleisena jokaisessa pelissä miehet airoissa tuoden peleihin lisää maustetta.

Toivoisin kaikilta joukkueilta aktiivisuutta otteluiden raportoimiseen nettifoorumeille, näitä on kiva lukea aamu-moshautukset kourassa. Olen nähnyt joukkueet vähintään kaksi, tai jotkut kolmekin kertaa pelaamassa. Tässä rapoa kaikille, tsemppiä syyskierroksille.

 

1. FC ALPC 

Joukkue on pelannut pitkään yhdessä ja tekee vastustajan pelaamisen äärimmäisen hankalaksi tiivillä joukkuepuolustuksella. Joukkue on vahvimillaan tilanteenvaihdoissa ja erikoistilanteissa. Suht koht isokokoinen telaketju osasto mörssäröi pienimmästäkin ärsykkeestä maalille ja tiedossa on vaarallisia hetkiä. Joukkue vaihtaa matalan ja korkean prässin välillä tilanteiden mukaan hyvin. Pelinrakenteluvaiheessa 2 vs 1 tilanteita rakennetaan joko laidoille tai kärjen avulla pitkillä syötöillä. Jos joukkuettasi ei puolustaminen innosta, Mustekalat jatkaa grillaamista koko syksyn. Villi veikkaus on että Mustekalat pysyy kärjen tuntumassa mutta eivät aivan piikissä koko syksyä.

 

2. Töölön Vesa

”Paikallis”vastustaja Vesa on parantanut peliään kuin sika juoksuaan, välillä vielä kosketukset hieman louhikkoisia mutta joukkue ei syyttä ole saanut Plantagenista puutarhahanska sponssia puoleen hintaan, sillä tilanteisiin tullaan ryminällä, eikä vihreät sepelisilppurit keräile selfieitä pelin tiimellyksessä. Vesa rakentelee peliä maltilla, mutta kärjestä löytyy tarvittavaa nopeutta ja suoraviivaisuutta myös nopeampiin vaihtoehtoihin mikäli tilaa ja aikaa löytyy, kokoa ja näköä löytyy myös erikoistilanteisiin. Vesa rouskii tasaisesti pisteitä eikä kone yski, villi veikkaus on että Vesa on lohkon sijoilla 1-3 kauden lopussa näillä esityksillä, mikäli plantagenista ei loput puutarhahanskat, eikä maailmasta hiekkahousut.

 

3. Atlantis FC/Akatemia

Sarjan ehkä ”pelaavin” joukkue, joka toimii edustuksen jonkinlaisena reservinä nuorille sekä nälkäisille pelaajille. Rotaation johdosta kokoonpano vaihtelee välillä – vastaan saattaa asettua todella kovia pelimiehiä, kun taas toisena päivänä vastus on hivenen heppoisempi.

Rotaatio ei liene ihan hanskoissa koska pisteet tuomittiin Ellakselle kevät kieroksella, joka tapauksessa joukkue joka saa jalkeille tasapainoisen atleettisen ryhmän, joka pystyy voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Pyrkii rakentamaan 2 vs 1 tilanteita laitoihin nouseville laita puolustajille, joko ristipalloilla tai taustanousuilla. Kärjessä sarjan yksi nopeimmista hyökkääjistä. Syyskierros tuo haasteita kun siirtoikkuna menee jossain vaiheessa säppiin, tämä ei enää mahdollista hurjaa kierrätys rallia. Varmasti heidän edustuksen sarjasijoitus tulee vaikuttamaan pelaajien loppusijoitteluun. Villi veikkaus: sija 1-3.

 

4. HIFK/3

Lajin helppous viehättää.

 

5. HPS /2

Vihreät jääkärit löytyy syyskierokselle mentäessä meidän alapuolelta, sijalta 5. Ikääntyvä joukkue pitää pelin temmon matalana, juuri sopivana heille. Pyrkii rakentamaan ylivoimia kentän laidoilla #10 avulla, joka seikkailee vapaasti linjojen välissä, kaverilla löytyy myös oiva jalka linjojen murtaville syötöille. Jääkärit nakuttaa tasaisesti pongoja mutta tulee menettämään pisteitä sarjan nuoremmille ja energisemmille joukkueille. Sijoitus 4-5. HPS/2:n rästi pelit ALPC:tä vastaan kutkuttavasti.

 

6. Gnistan/Ogeli

Ei ole kauan aikaa siitä kun Ogelin pojat mellasti sarjan kärkisijoilla tasaisesti, ilmeisesti tasaisena virtana tulevat saunatillat alkavat pikku hiljaa vaatia veronsa sarjapisteiden muodossa. Fyysinen joukkue joka pystyy voittamaan kenet tahansa sarjan kärkijoukkueista, mutta energiaa käytetään myös paljon tuomareihin sekä vastustajiin. Sarjasijoitus ei ehkä ihan mairittele joukkueessa piilevää potentiaalia sikäli mikäli se saadaan taas syksyllä kaivettua esille. Erikoistilanteissa syytä olla hereillä. Suht koht suoraviivainen joukkue joka on vahva etenemään. Ogelilla ilmeisesti kaksi mielenkiintoista peliä syksymmällä Vesaa vastaan, näistä peleistä tulee taatusti mielenkiintoisia ja muovaa varmasti sarjan kärjen nokkimis järjestystä. Täytyy varata paikka katsomosta molempiin peleihin ennen ryysistä. Sijat 3-6.

 

7. Ellas

Legendaarinen Ellas on kevät kierroksen ylisuorittaja, kokojoukkueen puolustus ja suoraviivainen pelitapa jossa haetaan linjan taakse juokseevaa nopeaa kärkeä. Joukkue on yllättänyt muutaman joukkueen mutta karahtanut itse karille samanlaisiin miinoihin mm. Hepua vastaan.

Syksyn pimetessä alkaa köysi kiristymään ja putoamis peikko vaanii ryhmää. Joukkueen maalivahti sarjan piristysruiskeita. Villi veikkaus: putoamistaistelussa.

 

8. Tote

Toukolan teräksen 93/94 syntyneiden entiset A-junnut ovat nousseet tasaisesti sarjaportaita aina neloseen saakka, neloseen missä vastustajat osaavat jo organisoida puolustuksen paremmin eikä peli ole jatkuvaa coast & coastia. Kevät kierroksen alisuorittaja mielestäni, ryhmässä on paljon potentiaalia, taitoa, energiaa & vauhtia joilla kuka tahansa sarjan kärjessä voi olla vaikeuksissa. Saako joukkue organisoitua pelinsä parempiin uomiin syyskieroksella? Uskon että parantaa syksyllä, villi veikkaus sijat 4-7.

 

9. HJK/Kantsu

Ainoa joukkue mitä emme vielä kohdanneet, mutta joka kohdataan kahdesti syksymmällä. Nuori ryhmä joka kääntää pelin nopeasti jos tilaa ja aikaa annetaan. Ryhmän pelitapa ehkä muotoutunut myös kotikentän mukaan: Pitskun tekonurmi ns. Paholaisen postimerkki suosii tietyn tyylistä peliä. Joukkue napsinut pongoja lähinnä sarjan häntäpään porukoita vastaan ja kauden 2013 kakkossija on kaukainen muisto vain. Viimekausi mene Kannelmäen osalta vahvasti veitsikurkulla mutta joukkue selviytyi kuitenkin rimaa hipoen. Ajoittain joukkueen tilanne prässi muodostaa vaarallisia hetkiä vastustajille, linjan taakse on menijöitä. Taistelee syksyn sarjapaikastaan mutta uskon että selviää mainiosti. Sijat 8-10.

 

10. Sapa /2

Ikääntyvä porukka joka kuului ennen sarjan yläpäähän, loukkaantumiset ja poissaolot varmasti vaivaavat jo ryhmää mutta joukkueessa näkyy pitkään yhdessä pelaamisen meininki. Vaikka aika tekeekin tepposia vauhtiin, tulee ehkä enemmän älyä pelaamiseen. Vihreät paholaiset mielestäni ei ansaitusti näin alhaalla sarjassa, tulevat parantamaan syksymällä. Heitetään tähän villi veikkaus: sijat  7-10.

 

11. AC STASI

Ahtaajafutiksen Helsinkiläinen ilmentymä, vaarallisimmillaan tilanteenvaihdoissa, mutta hyökkäykset kaipaavat variaatiota rymistelyn rinalle. Hiekkahousuja ei voi aina laittaa vain tiukemmalle ja mennä kovempaa tilanteisiin. Ryhmä on vakavasti vitosen syöksykierteessä, jos joukkue ei saa peliään paremmille uomille. Aina voi yrittää turvautua Degiksen saunaneuvottelu taktiikkaan, mutta uskon että AC Stasi hakee vauhtia vitosesta. Mikäli haluat laittaa keskitys palloja louhikkoon, AC Stasi hymyilee ja vie pisteet mennessään. Noutaja kutsuu ellei pistepottia kartuteta. Mielenkiintoinen kohtaaminen tulee olemaan tuplaottelu Ellasta vastaan syyskieroksella. Taidan mennä paikan päälle väijymään miten käy ahtaajafutiksen.

 

12. Hepu

Ehkä lohkon vanhin ryhmä, puolustaa tiiviinä ja yrittää iskeä linjan taakse syntyviin tiloihin. Hepun selkeä vaaramomentti on erikoistilanteissa mistä muutamat joukkueet ovatkin yllätetty housut kintuissa. Jos ottelu tuntuu pelatulta, aurinko paistaa, taululla on 1-0 omille, tuomari hymyilee, naiset vilkuttavat katsomossa, omat kehuvat taiturimaisia pelisuorituksia – saatat olla väärässä, sillä yksikin sivuraja voi muuttaa kaiken sekunneissa. Jos ei ihmeitä tapahdu, Hepu vääntää ensi kaudella vitosta ja sikäli mikäli olen ymmärtänyt, sarjapaikasta saa ensikaudella myös vitosessa taistella rinta rottingilla. Vitoseen on monta joukkuetta tippunut, mutta useimmin hissillä mennään kovempaa kellariin saakka. Hepun rästipelit on Atlantis Akatemiaa vastaan.