Skip to main content

Alandia cup blev ett veritabelt äventyr för 04-pojkarna. Laget inledde med blygsamma förväntningar och stor respekt för motståndarnas sannolika briljans – men efter några vinster var känslan en helt annan.

Servicen funkar!

Servicen funkar!

Rädslan för Nummelalaget Nups, som blev legendariskt genom att vinna matchen mot PPJ med imponerande 19-0, övergick i en handfast kämparanda. Den gav utdelning: bollen var HIFK:s genom hela matchen och det var en välförtjänt seger för de röda med 1-0.

Om det inte hade varit för de sista 20 sekunderna som gav IFK Mariehamn 1-1, eller de felplacerade ribborna och stolparna som ledde till att drabbningen med Ekenäs IF slutade 0-0, kunde det ha blivit årets skräll för HIFK på Åland.

HIFK 04 Alandia Cup 2015

HIFK 04 Alandia Cup 2015

HIFK04 gick alltså obesegrade genom gruppspelet, men fick tyvärr TPV mot sig i nästa omgång. Tammerforslaget, som reste hem med brons från turneringen, var inte fullt så tufft motstånd som resultatet 7-1 antyder. Men TPV var som skickligast där HIFK är som svagast. Båda lagen hade försvaret under kontroll men bara ett lag stod för snabba och dynamiska anfall.

Hursomhelst var det ingen HIFK-spelare som lämnade Åland med tårar på kind. För under hela turneringen lyckades bara ett lag besegra årets vinnare Nups – och det var HIFK.

Dessutom har laget gjort skäl för den nya sloganen #MeilläOnAinaHauskempaa, #ViHarAlltidRoligare. Den som ifrågasätter påståendet ska ta en titt på bilderna på Twitter!