screenshot.46

HIFK – IFK Mariehamn 1 – 1 (0 – 0)
68′ 1-0 Kastriot Kastrati (Tommi Vesala)
81′ 1-1 Brian Span

#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola (82′ —-> Eero Peltonen)
#13 Esa Terävä
#14 Youness Rahimi (30′ —-> Ville Taulo)
#18 Matias Hänninen
#99 Kastriot Kastrati (62′ —> Ville Salmikivi)

Lähtökohdat

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat ennen kauden alkua Liigacupin alkulohkossa kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin ja toisen HIFK voitti lukemin 3-1. Liigakauden ensimmäisessä ottelussa joukkueet päätyivät 1-1 tasapeliin Wiklöf Holding Arenalla. IFK Mariehamn oli ennen illan ottelua Veikkausliigan sarjataulukossa neljäntenä 24 pisteellä ja HIFK seitsemäntenä 18 sarjapisteellä.

Ottelu

Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukeni 15. peliminuutin kohdalla IFK Mariehamnin hyökkääjälle Dever Orgillille. Orgill pääsi laukomaan tulisesti boksin sisältä, mutta HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson torjui tilanteen hienosti.

Heti seuraavasta vastahyökkäyksestä HIFK oli lähellä siirtyä johtoon. Nnaemeka Anyamele keskitti loistavan pallon vasemmalta laidalta maalin eteen hyökkääjä Eero Peltoselle, mutta Peltosen ohjaus osui Otso Virtasen vartioiman maalin tolppaan.

IFK Mariehamn pääsi laukomaan muutaman kerran vaarallisesti rankkarialueen sisältä, mutta laukaukset suuntautuivat jokaisella kerralla yli tai ohi HIFK-maalin. HIFK sai rakenneltua hyvin peliä pariin otteeseen keskikenttäpelaaja Fredrik Lassaksen kautta, mutta ykkösluokan maalintekosektoreille HIFK ei päässyt.

Tauolle marssittiin lukemissa 0-0. HIFK:lla oli ensimmäisellä jaksolla kaksi laukausta maalia kohti ja IFK Mariehamnilla yksi. IFK Mariehamn sai viisi kulmapotkua ja HIFK yhden.

Kastriot Kastrati (#99) teki jälleen maalin HIFK:lle. Maali oli toista ottelua HIFK:ssa pelanneelle Kastratille kauden toinen.

HIFK siirtyi 68. peliminuutilla 1-0 johtoon, kun vaihdosta kentälle tullut Kastriot Kastrati laukoi pallon maaliin. Loistavan esityön maaliin teki Tommi Vesala, jonka täydellinen matala keskitys löysi Kastratin oikean jalan takatolpalta. Maali oli toista ottelua HIFK:ssa pelanneelle Kastratille kauden toinen. Edellisessä matsissa VPS:ää vastaan Kastrati tarvitsi maaliinsa 10 minuuttia, kun nyt minuutteja ehti vierähtää vain kuusi.

80. peliminuutilla IFK Mariehamn tuli tasoihin. HIFK-puolustus sahattiin täydellisesti puhki ja lopulta Brian Span pääsi nostamaan rankkarialueen sisältä pallon tyylikkäästi yli Carljohan Erikssonin.

HIFK:lla oli hyvä paikka iskeä voittomaali, kun varsinaista peliaikaa oli alle viisi minuuttia jäljellä. Youness Rahimi pelasi hienon seinäsyötön Kastriot Kastratin kanssa ja Rahimi pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta rankkarialueen sisältä. Otso Virtanen kuitenkin torjui Rahimin laukauksen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä IFK Mariehamnin Brian Span haastoi HIFK-puolustuksen ja Span pääsi laukomaan, mutta Carljohan Eriksson torjui Spanin laukauksen kulmapotkuksi.

Aivan lisäajan loppuhetkillä HIFK sai vapaapotkun, jota lähti antamaan Joni Korhonen. Korhosen oikean jalan kierteinen laukaus kilahti tolppaan. Irtopallosta Jukka Halme oli todella lähellä puskea HIFK:n voittomaalin, mutta lievästä selästätyöntämisestä johtuen Halmeen pusku suuntautui kuitenkin reilusti yli IFK Mariehamnin maalin.

Loppulukemat 1-1. HIFK jatkaa edelleen tappiotonta kotiotteluiden sarjaansa.