Skip to main content
Joni Korhonen ja FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia kaksinkamppailutilanteessa Lahden kisapuistossa. Kuva: Jere Nevalainen

Joni Korhonen ja FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia kaksinkamppailutilanteessa Lahden kisapuistossa. Kuva: Jere Nevalainen

 

FC Lahti – HIFK 2-0 (0-0)
70′ 1-0 Matheus Alves (RP)
72′ 2-0 Jussi Länsitalo (Xhevdet Gela)

HIFK:n avauskokoonpano

#1 Mika Johansson (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#14 Youness Rahimi
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat

#4 Tommi Vesala
#7 Kalle Sotka
#10 Fredrik Lassas
#13 Esa Terävä (54′ —> Youness Rahimi)
#21 Ville Taulo (78′ —> Otto-Pekka Jurvainen)
#27 Nnaemeka Anyamele (71′ —> Joni Korhonen)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Lähtökohdat

Veikkausliigassa pelattiin keskiviikkona viiden ottelun kierros. Lahden kisapuiston nurmella kohtasivat viiden ottelun tappiottomassa putkessa kulkenut Helsingin IFK ja odotuksiin nähden alavireisesti alkukautensa klaarannut FC Lahti. HIFK oli sarjataulukossa kuudentena ja FC Lahti kahden pisteen päässä kahdeksantena, yhden ottelun tähtirintoja enemmän pelanneena.

HIFK ja FC Lahti kohtasivat ennen liigakauden alkua huhtikuun alussa pelatussa harjoitusottelussa Myyrmäen jalkapallostadionilla, jolloin päädyttiin 1-1 tasapeliin.

Lisämielenkiintoa otteluun toi joukkueiden päävalmentajien välinen kaksintaistelu. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ja FC Lahden käskijä Toni Korkeakunnas tuntevat hyvin toisensa vuosien varrelta. Honkavaara toimi Korkeakunnaksen apuvalmentajana FC Viikingeissä ja valmentajavelhot ovat edelleen viikoittain toistensa kanssa tekemisissä.

Ottelu

HIFK piti ottelun alussa enemmän palloa, mutta pallonhallinta siirtyi ensimmäisen jakson edetessä vähitellen kotijoukkueelle. HIFK pyrki tukkimaan maltillisesti keskisektorin ja FC Lahti joutui väkisinkin hyökkäämään laitojen kautta siirtelemällä palloa hitaasti ja rauhallisesti.

Muutama FC Lahden keskityksistä leijaili vaarallisesti HIFK:n rankkarialueelle, mutta topparikaksikko Pauli Kuusijärven ja Jukka Sinisalon johtama HIFK-puolustus hoiti tilanteet mallikkaasti. FC Lahti vei ensimmäisen jakson pallonhallintaprosentin lukemin 59-41.

Kulmapotkut merkittiin ottelussa FC Lahdelle lukemin 8-4. Kuva: Jere Nevalainen

Kulmapotkut merkittiin ottelussa FC Lahdelle lukemin 8-4. Kuva: Jere Nevalainen

 

Toinen jakso pyörähti käyntiin FC Lahden komennossa. FC Lahti lisäsi pallonhallintaansa ja jatkoi hyökkäyksiensä rakentelua laitojen kautta.

70. peliminuutin kohdalla FC Lahden paras maalintekijä Matheus Alves haastoi HIFK-puolustuksen. Alves kaadettiin rangaistusalueella ja ottelun erotuomari vihelsi tilanteesta FC Lahdelle rangaistuspotkun. Alves asetti pallon pilkulle itse ja siirsi tulisella, keskelle suuntautuneella laukauksellaan kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä FC Lahti siirtyi 2-0 johtoon. Läpi ottelun vahvasti esiintynyt Xhevdet Gela antoi murhaavan hyvän läpisyötön HIFK-puolustuslinjan läpi Jussi Länsitalolle. Läpiajotilanteessa ollut Länsitalo harhautti vastaan tulleen HIFK-maalivahti Mika Johanssonin ja siirsi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

HIFK:n loppukirivaihde jäi todella vaisuksi. FC Lahti sai pallon kertaalleen vielä tolppaan ottelun lisäajalla. Pisteet jäivät Lahteen kotijoukkueen 2-0 voitolla.

FC Lahti nousi kauden toisella kotivoitollaan HIFK:n ohi Veikkausliigan sarjataulukossa kuudenneksi 14 sarjapisteellä. HIFK on heti seitsemäntenä pisteen perässä FC Lahtea. HIFK on myös pelannut vähintään yhden ottelun vähemmän kuin sarjataulukossa edellä olevat joukkueet.

Matias Hänninen pelasi vahvasti omalla laidallaan. Tässä Hännisen keskitys leijailee Henrik Moisanderin vartioiman maalin katolle. Kuva: Jere Nevalainen

Matias Hänninen pelasi vahvasti omalla laidallaan. Tässä Hännisen keskitys leijailee Henrik Moisanderin vartioiman maalin katolle. Kuva: Jere Nevalainen

 

Kommentit

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä huono ja toinen puoliaika vielä huonompi. Lahti pelasi hyvin ja he voittivat käytännössä kaikki voitettavissa olleet kaksinkamppailutilanteet. Rehellisyyden nimissä lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat. Tuli pieni déjà vu -fiilis alkukauden SJK-ottelusta. Olimme kentällä, mutta siellä ei tapahtunut mitään. Ansaittu voitto Lahdelle, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Olimme kentällä tänään hyviä ja halukkaita. Meillä oli selkeä ajatus pelitavastamme ja tänään meillä oli joukkue, joka halusi yhdessä tehdä oikeita asioita. Tämä oli meiltä huippuesitys ja ehkä kauden paras ottelu. Hyvä voitto, näitä lisää, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsi.

– Ei ollut ihan täysin ehjä ysikymppinen meiltä tänään, mutta lähellä sitä mitä haluamme. Pidimme oman pään puhtaana ja en muista yhtäkään HIFK:n todella vaarallista tilannetta, 2-0 maalin viimeistellyt ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Jussi Länsitalo pohti.

Muuta

Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – FF Jaro sunnuntaina 7.6. kello 14:00 Sonera Stadiumilla.

Ennakkoliput otteluun Lippupalvelusta alkaen 15 euroa. Ennakkolipun ostamalla säästät sekä vältät turhan jonottamisen stadionille! Lisätietoa HIFK:n kotiotteluiden lippuhinnoista löydät verkkosivujen yläpalkin kohdasta ”Liput ja ottelut”.

Slider2-FF Jaro0706