Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Toimenpiteet Ilves-HIFK-ottelun yhteydessä esiintyneen katsomoväkivallan johdosta

By 15.5.201511 joulukuun, 2018No Comments

Ensimmäiset toimenpiteet Ilves-HIFK-ottelun yhteydessä esiintyneen katsomoväkivallan johdosta

 

Tampereella 14.5. pelatussa Veikkausliigan ottelussa Ilves-HIFK esiintyi väkivaltaista käytöstä katsomossa. HIFK:n kannattajien joukossa kulkeneet henkilöt käyttäytyivät väkivaltaisesti paikallisia järjestyksenvalvojia kohtaan.

Seuran johto on kuullut erilaisia näkemyksiä tapahtumista ja päättänyt niiden perusteella seuran omista toimenpiteistä. 

Väkivaltaisesti käyttäytyneet henkilöt on pääosin tunnistettu, ja viimeisten tunnistamista jatketaan yhteistyössä Poliisin ja Ilveksen kanssa. HIFK tulee estämään näiden henkilöiden sisäänpääsyn jalkapallo-otteluihin väkivaltaisen käytöksen takia.

Seura on lisäksi kutsunut koolle HIFK:n kannattajaryhmän edustajia keskustelemaan miten kannattajaryhmä voisi omalta osaltaan parantaa sisäistä kontrollia ja keskittyä omien kannattamiseen.

HIFK ei hyväksy väkivaltaa ottelutapahtumissa eikä niiden ulkopuolella.

***

Första åtgärderna föranledda av läktarvåldet i samband med Ilves-HIFK -matchen

I Tipsliga-matchen Ilves-HIFK som spelades i Tammerfors den 14.5 förekom våld på läktarna. Personer som fanns bland HIFK-anhängarna betedde sig våldsamt mot de lokala ordningsvakterna. HIFK:s ledning har hört olika synvinklar och rapporter om det skedda, och har på basen av dem beslutit om egna åtgärder.

Personerna som varit involverade i våldet har till största del identifierats, och arbetet med att identifiera de sista involverade pågår i samarbete med Polisen och Ilves. HIFK kommer att förhindra dessa personers inträde på lagets fotbollsmatcher med hänvisning till våldsamt beteende.

Klubben har dessutom sammankallat till ett möte med representanter för HIFK:s anhängargrupp. Syftet med mötet är att diskutera hur anhängargruppen kan förbättra den interna kontrollen samt koncentrera sig på att stöda det egna laget.

HIFK godkänner inte våld i samband med eller utanför matcherna.

***