Skip to main content

Slider-Jaro1705

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK-FF Jaro

HIFK saa vastaansa kauden kolmannessa kotiottelussaan Pietarsaarelaisen FF Jaron, joka majailee sarjataulukossa viimeistä edellisenä. HIFK puolestaan sarjassa kahdeksantena yhden voiton ja kolmen tasapelin myötä. Helsinkiläiset eivät ole hävinneet tällä kaudella vielä yhtään ottelua Sonera Stadiumin uusitulla tekonurmella, joten kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina nousijastatuksestaan huolimatta. Kotijoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin.

HIFK:lla on taskussa 2-1 kotivoitto FC Interistä ja 1-1 vierastasuri Ilvestä vastaan.

– Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja olemme ansainneet kahdesta viimeisestä ottelusta neljä pistettä, joten myös itseluottamus on joukkueessa kohdillaan. Jaro on fyysinen joukkue, jolla muutamia hyviä omia kasvatteja ja erinomaisia ulkomaalaisia pelaajia. Nuori Sergei Eremenko on mieleenkiintoinen tulevaisuuden pelaaja.

– On mukava kohdata myös Alexei Eremenko Senior pitkästä aikaa. Viimeksi, kun kohtasin Pappa Eremenkon pelaajana niin en pärjännyt yhtään, toivottavasti valmentajana peli menee paremmin, Honkavaara vitsailee.

HIFK on valmistautunut Jaro-otteluun hyvin. Maalipaikoille pääseminen on tuottanut monessa ottelussa ongelmia, joten varsinkin siihen ollaan panostettu viime aikoina paljon.

– Harjoituksissa olemme paneutuneet maalintekoon ja kuinka päästä maalintekosektorille. Olemme painottaneet laukauksien määrää ja niiden laatua. Aina ei palloa tarvitse kuljettaa maaliin saakka. Jaro-ottelussa kärjessä tullaan näkemään mielenkiintoinen nimi pitkästä aikaa, joten myös maaleja pitäisi olla taas luvassa, Honkavaara paljastaa. 

HIFK on tunnettu laajasta pelaajamateriaalistaan ja siitä, että joukkue kierrättää pelaajiaan ottelusta toiseen. Myös sunnuntain Jaro-ottelussa tullaan näkemään jälleen uusi avauskokoonpano. Varmuudella poissa kokoonpanosta ovat pitkäaikaispotilas Tuomas Mustonen sekä pienistä vammoista kärsivät Esa Terävä, Tommi Vesala ja Nnaemeka Anyamele. 

– Jaron lisäksi pelaamme heti torstaina KTP:tä ja maanantaina KuPS:ia vastaan, joten on selvää, että kokoonpano elää. Haluan, että kentälle mennessään jokainen pelaaja on 100% kunnossa ja auttaa joukkuetta. Luonnollisen kierrätyksen myötä saamme kaikista pelaajista irti maksimaalisen hyödyn ja pidettyä joukkueessa terveen kilpailutilanteen yllä, Honkavaara kertoo 

Lisämielenkiintoa sunnuntain kierrokseen tuo myös se tosiseikka, että Veikkausliigassa on kaikkineen nähty 1997 kotivoittoa ennen sunnuntaita ja mikäli kolme kierroksen otteluista päättyy kotijoukkueitten juhliin niin 2000 kotivoiton raja rikkoutuu. 

– Kotiyleisön edessä tulee aina lähteä pelaamaan vain voitosta. Hyvän kotisaldon myötä uskon, että olemme sunnuntain kierroksella tekemässä jälleen Veikkausliigahistoriaa, Honkavaara lopettaa. 

Screen Shot 2015-05-17 at 10.10.43

HIFK – FF Jaro sunnuntaina 17.5. kello 17.00 Sonera Stadiumilla. IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Hanki ennakkoliput Lippupalvelusta alkaen 15 euroa. Klikkaa alapuolella olevaa kuvaa ja hanki liput matsiin!

Slider-Jaro1705