Skip to main content

 

Slider-Inter0805Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – FC Inter

HIFK isännöi kauden toisessa kotiottelussaan FC Interiä, joka on pelannut vahvan alkukauden. Veikkausliigan sarjataulukossa neljäntenä oleva Inter tiputti HIFK:n Suomen Cupin puolivälierissä tulikuuman hyökkääjän Vahid Hambon maaleilla. Tähtirinnat tavoittelevat perjantaina siis revanssin lisäksi liigakauden avausvoittoa.

HIFK aloitti kauden kahdella 1-1 tasapelillä, mutta kahdessa edellisessä ottelussa onkin sitten ollut huomattavasti tukkoisempaa. Ensin RoPS nollasi kotikentällään HIFK:n 2-0 numeroin ja viime sunnuntaina SJK päihitti HIFK:n samoilla lukemilla Seinäjoella pelatussa ottelussa.

Alkukauden otteluohjelma on ollut vastustajien (HJK, IFK Mariehamn, RoPS, SJK) suhteen haastava, mutta HIFK ei silti ole ollut yhdessäkään ottelussa vailla mahdollisuuksia. SJK-ottelu oli jo askel parempaan ja HIFK pystyi ajoittain hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta suurin ongelma molemmissa tappiopeleissä on ollut ratkaiseville maalipaikoille pääseminen.

– Viime viikolla oli tosiaan kolme matsia ja maaliero oli tennislukemilla 0-6. Olemme miettineet paljon joukkueen ja pelaajien kanssa, että mikä tökkii tällä hetkellä. Hyökkäyspelaamisemme on ollut hajutonta, mautonta ja väritöntä. Maalipaikoille pääseminen on tuottanut hankaluuksia. Puolustus on toiminut hyvin muutamia virheitä lukuun ottamatta. Pitäisi saada sama meininki ja rentous peleihin kuin meillä on treeneissä. Klassinen sanonta ”niin pelaat kuin treenaat” pitää tässäkin tilanteessa paikkansa, HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen kertoo.

– En tiedä jännittääkö meitä, mutta tiedän varmasti, että onnistumiset hyökkäyspäässä tulevat ajan myötä. Joukkueessamme on hurja määrä potentiaalia. Kuherruskuukausi on nyt ohi. Olemme kohdanneet ensimmäisissä otteluissa sarjan kärkipään joukkueita. Ei pelaaminen Veikkausliigassa kuitenkaan mitään sen ihmeellisempää ole verrattuna Ykköseen, vaikka tietysti pelitempo on kovempi. Täytyy vain laittaa työhanskat kunnolla käteen ja alkaa tekemään hommia yhdessä.

Matias Hänninen (#18) debytoi Veikkausliigassa IFK Mariehamnia vastaan. Hänninen valittiin viime kaudella IFK:n parhaaksi pelaajaksi.

Matias Hänninen (#18) debytoi Veikkausliigassa IFK Mariehamnia vastaan. Hänninen valittiin viime kaudella IFK:n parhaaksi pelaajaksi.

FC Inter ja HIFK kohtasivat Liigacupin alkulohkossa kahdesti ja molemmat voittivat yhden ottelun. Edellinen keskinäinen kohtaaminen Suomen Cupin puolivälieräottelussa Sonera Stadiumilla sunnuntaina 26.4. päättyi Interin 2-0 vierasvoittoon. Veikkausliigan maalipörssiä neljällä maalilla johtava Inter-hyökkääjä Vahid Hambo vastasi turkulaisten molemmista maaleista. Hambo valittiin tänään myös Veikkausliigan huhtikuun parhaaksi pelaajaksi.

– Jos Hambon jättää yksin maalille niin kyllä hän varmasti maalin tekee. Ei hänen kanssaan mitään erityistä miesvartiointia tarvitse olla. Tehdään hänen pelaaminen vaikeaksi. Niin, että hän sitä kautta menettäisi pelihuumorinsa. Vähän tarkempaan otetaan, mutta topparimme ovat niin kovaa kamaa että kyllä ne yhden Hambon hoitavat. Lopetetaan kumartelu ja toivotetaan Hambo tervetulleeksi miesten maailmaan, Hänninen sanoo.

Hyvästä potkutekniikastaan tunnettu Mika Ojala on Hambon ohella pelaaja, jonka kanssa HIFK:n täytyy olla erityisen hereillä.

– Ojala on vuodesta toiseen tehopörssin kärjessä. Vähän sama juttu hänen kohdalla kuin Hambolla, emme saa antaa ylimääräistä tilaa. Pitäisi käyttää enemmän ”punaista mafiaa”, joka on meidän teemana eli tehdään vastustajan pelaaminen mahdollisimman epämukavaksi. ”Tervetuloa Stadiin, täällä ei nautita ja täällä te kumarratte meitä”. Sellaisen asenteen pitäisi löytyä”, Hänninen toteaa.

HIFK-kasvatti Ville Salmikivi on nauttinut ajastaan tähtirinnoissa.

HIFK-kasvatti Ville Salmikivi on nauttinut ajastaan tähtirinnoissa.

HIFK:n hyökkääjä Ville Salmikivi oli kauteen valmistavissa otteluissa hyvässä maalivireessä, mutta liigamaaleja ei vielä ”Salmarin” jalasta ole syntynyt. Salmikivi pääsi pelaamaan RoPSia vastaan kauden ensimmäiset minuuttinsa tultuaan vaihdosta kentälle. Edellinen Inter-kohtaaminen meni ohi sairastelun vuoksi, mutta SJK:ta vastaan Salmikivi oli ensimmäisen kerran avauskokoonpanossa.

– Kausi on vasta aluillaan, joten turha tässä on alkaa stressaamaan. Luotan vahvasti siihen, että pelimme alkaa pikku hiljaa rullaamaan ja tulokset paranevat. Meidän täytyy laukoa otteluissa, että niitä maaleja tulisi.  Maalipaikoille pääseminen on ollut isoin ongelma. Kuten Honsukin on sanonut nin meidän täytyy nostaa molemmissa päissä omaa tasoamme, Salmikivi kertoo.

Salmikivi siirtyi kasvattajaseuraansa IFK:hon täksi kaudeksi. 22-vuotias hyökkääjä voitti Ykkösen maalikuninkuuden kaudella 2011 ja liigadebyyttinsä hän teki Myllykosken Pallossa kaudella 2013. Myös MyPassa jälki oli tehokasta.

– Hyvältä on vaikuttanut ja tuntunut. Olen ollut todella tyytyväinen seuravalintaani. Olemme näyttäneet, että kuulumme liigaan. Nyt pitää alkaa vain tulostenkin näyttää siltä. Ei hirveästi lämmitä, että pärjätään otteluissa 80 minuuttia ja sitten hävitään. Nyt pitää alkaa napsimaan myös pisteitä, Salmikivi tiedostaa.

screenshot.24

HIFK – FC Inter perjantaina 8.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä.
Hanki ennakkoliput Lippupalvelusta alkaen 15 euroa. Klikkaa alapuolella olevaa kuvaa ja hanki liput matsiin!

Stadin Kingit järjestävät Inter-matsin etkot ja jatkot Gringos Locosissa. Meininki alkaa jo iltapäivästä kello 14.00 alkaen ja tarjolla on ruokaa, juomaa, huippujengiä sekä tyylikästä livemusiikkia kahden bändin voimin. Ilmainen sisäänpääsy. Kausikortilla ja ottelulipulla etuja hanatuotteista ja safkasta.

Slider-Inter0805

 

Mammarosa