Skip to main content

 

HIFK - Ilves 1-1 (1-0)  | Tammelan stadion 14.5.2015 | Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – Ilves 1-1 (1-0) | Tammelan stadion 14.5.2015 | Kuva: Jere Nevalainen

Ilves – HIFK 1-1 (1-0)
45+1′ 1-0 Samu Nieminen (Antti Mäkijärvi)
63′ 1-1 Jukka Halme (Ville Salmikivi)

HIFK:n avauskokoonpano

#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#7 Kalle Sotka
#8 Jukka Halme
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#14 Youness Rahimi
#18 Matias Hänninen
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat

#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola (70′ —-> Kalle Sotka)
#10 Fredrik Lassas
#17 Jani Bäckman (90′ —-> Eero Peltonen)
#23 Jesse Ahonen
#27 Nnaemeka Anyamele (85′ —-> Ville Salmikivi)
#30 Jussi Tolonen (MV)

Lähtökohdat

Kahden sarjanousijan ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Molemmat joukkueet ottivat edellisellä ottelukierroksella kauden avausvoittonsa. HIFK voitti FC Interin 2-1 ja Ilves kävi ryöstämässä pisteet Vaasan Palloseuralta 2-3 lukemin.

HIFK ja Ilves kohtasivat viime kaudella kolme kertaa Ykkösessä. Ensimmäinen kohtaaminen Sonera Stadiumilla päättyi HIFK:n 2-0 voittoon, Tammelassa päädyttiin 0-0 tasapeliin ja Bolliksella Ilves oli maalin verran parempi. IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit järjesti Tampereelle megamatkan, jonka myötä Tammelan stadionille matkusti yli 230 IFK-kannattajaa.

Ottelu

Tammelan stadionin aavistuksen kevätkuntoisella luonnonnurmella ei ensimmäisellä puoliajalla pelitaktisia hienouksia nähty. HIFK piti enemmän palloa, mutta maalipaikoille pääseminen oli jälleen todella haastavaa. HIFK:n paras paikka maalintekoon aukeni, kun Otto-Pekka Jurvainen keskitti vasemmalta laidalta vitosen viivalle. Edellisessä ottelussa FC Interiä vastaan osunut Eero Peltonen pääsi puskemaan, mutta Peltosen puolittainen pusku pysähtyi Ilves-puolustukseen.

Ilves sai ensimmäisellä puoliajalla neljä kulmapotkua. Lisäajalla Ilves hyökkäsi Antti Mäkijärven johdolla oikealta laidalta. Mäkijärven keskitys leijaili vitosen viivalle, josta hyökkäykseen mukaan noussut keskuspuolustaja Samu Nieminen puski Ilveksen 1-0 johtoon.

Kumpikaan joukkue ei tehnyt puoliajalla pelaajavaihtoja. HIFK pyrki luomaan entistä enemmän painetta Ilveksen päätyyn, mutta maalipaikoille pääseminen jatkui vaikeana. Kolmea kulmapotkua lukuun ottamatta Ilveksen puolustus katkaisi kerta toisensa jälkeen HIFK:n pelinrakenteluyritykset.

Juuri kun Tammelan stadionilla käynnistyi paikallinen tihkusade niin HIFK nousi ottelussa tasoihin. Hyökkääjä Ville Salmikivi voitti kaksinkamppailun päätyrajan tuntumassa ja pelasi matalan pallon maalin eteen. Ensimmäisenä palloon ryntäsi HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halme, joka latasi liigauran ensimmäisellä maalillaan tähtirinnat tasoihin ottelun 73. peliminuutilla.

Joukkue tuulettaa Jukka Halmeen ensimmäistä liigamaalia Ilveksen verkkoon. Kuva: Jere Nevalainen

Joukkue tuulettaa Jukka Halmeen ensimmäistä liigamaalia Ilveksen verkkoon. Kuva: Jere Nevalainen

Molemmat joukkueet olivat todella lähellä voittomaalia ottelun loppuhetkillä. Ensin Ilveksen kärkipelaaja Mika Lahtinen täräytti pallon ylärimaan maalinedustan ruuhkatilanteesta noin kuudesta metristä. Seuraavasta vastahyökkäyksestä vaihdosta kentälle avausmaalin syöttäneen Ville Salmikiven tilalle tullut HIFK:n Nnaemeka Anyamele latasi upean laukauksen suoraan volleysta, mutta Anyamelen oikean jalan laukaus kilahti Ilves-maalivahti Mika Hilanderin vartioiman maalin oikeaan tolppaan.

Anyamele pääsi vielä ottelun lisäajalla Ilves-puolustajan virheestä yksin läpi. Anyamele ohitti Ilveksen puolustajan tyylikkäästi, mutta vasemman jalan laukaus painui vain hieman ohi vasemman tolpan.

Vauhdikkaan toisen puoliajan ja päätösvihellyksen jälkeen lukemat Tammelan stadionilla 1-1 (1-0). HIFK oli toisella jaksolla aktiivisempi joukkue, mutta tasapeli oli lopulta täysin oikeutettu lopputulos.

Nnaemeka Anyamelella oli loistava tilaisuus tehdä voittomaali ottelun loppuhetkillä hyvän nousun päätteeksi. Kuva: Jere Nevalainen

Nnaemeka Anyamelella oli loistava tilaisuus tehdä voittomaali ottelun loppuhetkillä hyvän nousun päätteeksi. Kuva: Jere Nevalainen

Kommentit

– Lopputulos ei tyydytä, sillä olimme johtoasemassa. Meidän kokeneelta pelaajalta tuli IFK:n tasoitusmaalissa sellainen virhe, jota ei saisi tapahtua. Tarkoituksena oli tehdä jo aikaisemmin muutoksia, mutta IFK:n tasoitusmaali muutti pelisuunnitelmaamme. Täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen, sillä loppuhetkien tapahtumilla tulos olisi voinut olla toinen. Oikeutettu tasapeli, Ilveksen päävalmentaja Keith Armgstrong mietti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

HIFK ei saanut ensimmäisellä jaksolla kunnollisia maalintekopaikkoja, mutta toisella jaksolla peli parani. Pelaajavaihdot piristivät HIFK:n pelaamista.

– Ensimmäinen puoliaika oli vähän läpsyttelyä. Yritettiin pitää palloa ja ei ollut maalintekopaikkoja eikä aktiivisesti niihin hakeuduttukaan. Toinen puoliaika oli meiltä parempi ja aloimme saamaan erikoistilanteita. Maalitilanteita oli riittävästi ja saimme lopulta yhden tehtyä ja pelin tasoihin. Ottelun lopussa molemmilla joukkueilla oli hyvät paikat voittoon. Tasainen vääntö, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi ottelun kulkua.

Lehdistöä kiinnosti kovasti ottelun jälkeen IFK:n runsaslukuiset vieraskannattajat. Keith Armstrongilta kysyttiin, että miltä tuntuu pelata kotikentällä, kun vieraskannattajat pitävät kovempaa meteliä katsomossa. Armstrong kuittasi kysymyksen tyylikkäästi.

– Olen ollut Hakan päävalmentajana Liverpoolia vastaan Olympiastadionilla, jossa oli paikalla 35 000 katsojaa. Tuttu tilanne, Armstrong nauroi.

Jukka Halme tasoitti ottelun toisella puoliajalla. Maali oli ”Bragun Gattusolle” liigauran ensimmäinen.

– Salmari (Ville Salmikivi) väänsi päätyrajalta pallon hyvin takaisin peliin ja pelasi pallon takaviistoon. Yritin vain saada hyvän osuman palloon ja sitten pallo oli verkossa, Halme kertasi maaliaan.

Täydet 90 minuuttia HIFK:n keskikentällä pelannut Halme ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikko esitys. Pienellä herättelyllä puoliajalla saimme parannettua peliämme. Meidän täytyisi pelata suoraviivaisemmin ja toimittaa palloa enemmän maalille. Hyvä, että noustiin tappioasemasta tasoihin. Molemmilla oli tontit voittoon lopussa, mutta hieman pettynyt fiilis.

Muuta

Ilves-HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – FF Jaro sunnuntaina 17.5. kello 17:00 Sonera Stadiumilla. Liput otteluun Lippupalvelusta alkaen 15 euroa! Klikkaa alapuolella olevaa kuvaa ja hanki liput matsiin!

Slider-Jaro1705