Skip to main content
Sami Okkonen palasi pelikentille viime kaudella yli vuoden tauon jälkeen ja teki heti paluuottelussaan kaksi maalia paikallisvastustaja Viikinkien verkkoon.

Sami Okkonen palasi pelikentille viime kaudella yli vuoden tauon jälkeen ja teki heti paluuottelussaan kaksi maalia paikallisvastustaja Viikinkien verkkoon.

Helsingin IFK:ssa viime kaudella pelannut monivuotinen hyökkääjä ja maalipyssy Sami Okkonen loukkaantui harjoitusottelussa tammikuussa ja tarkemmat tutkimukset paljastivat, että miehen eturistiside on poikki.

Näin ollen Okkosella oli edessään pitkä huili eikä hän voinut täysipainoisesti taistella pelipaikasta liigajoukkueessa. Loukkaantumisen jälkeen HIFK:n seuraikoni lopetti ainakin hetkellisesti pelaajauransa.

HIFK Fotboll tavoitti Okkosen puhelimen välityksellä Nuuksiosta, jossa eräässä Itä-Helsingin koulussa resurssiopettajan hommissa toimiva seuraikoni oli parhaillaan luokkaretkellä.

Moi ”Sam The Man”. Kuinka tarkkaan olet seurannut IFK:n matseja tällä kaudella?

– Morjens! Jokainen matsi on tullut katsottua. Olin Mudella (IFK-hyökkääjä Tuomas Mustonen) katsomassa yhtä matsia kisastudiossa, kun hän oli loukkaantuneena. Pelejä on tullut seurattua netin kautta ja HJK-matsia olin totta kai katsomassa livenä. Derbyssä oli ihan älytön meininki katsomossa. On tultu jonkinlainen matka eteenpäin Kontulan hiekalta loppuunmyydylle Sonera Stadiumille, Okkonen kertoo.

Mitä sinun mielestäsi IFK:n tulisi eniten parantaa pelaamisessa? 

– Vähän on vaikuttanut ehkä siltä, että ei vielä ole kunnollista luottamusta omaan pelaamiseen ja varsinkaan pallolliseen pelaamiseen löytynyt. En tiedä, mutta vaikuttaa että tietynlainen rentous puuttuu tekemisestä. Joukkueessa on kuitenkin jätkiä, jotka osaavat laittaa pallon pussiin eli ei sen ainakaan siitä pitäisi olla kiinni.

HIFK:n maalipaikat ovat olleet alkukauden otteluissa kortilla, miksi?

– Pitää myös sen verran puolustaa hyökkääjiä, ettei ole hirveästi tullut maalipaikkoja jätkille. Koko homma lähtee kollektiivisuudesta ja koko joukkueen pelaamisesta. Puolustuspelaaminen on ollut hyvää, mutta pienet marginaalit ratkaisevat. Kaikki ottelut ovat kuitenkin olleet tasaisia.

Minkälainen on oma kuntosi tällä hetkellä? Onko eturistisidevamma alkanut jo parantua?

– Ensi viikolla pitäisi tulla juoksulupa. Motivaatio on sen takia kovasti nousussa.

Kuulostaa hyvältä. Eli sinut nähdään vielä viheriöllä?

– Ilman muuta minut nähdään vielä kentällä, mutta se on vielä auki, että missä. Jos Honsu (päävalmentaja Jani Honkavaara) ottaa jengiin, niin voin mennä ottamaan höynää alkuun ja katsoa sitten missä pelaan.

Miltä tilanteesti näyttää tällä hetkellä? Koska #10 Okkonen nähdään kentällä?

– Ei tässä mikään kiire ole. Pelikuntoon pääseminen kestää vielä kolme kuukautta, että pystyy kunnolla pelaamaan. Kuntoudutaan rauhassa ja katsotaan miten hommat jatkuu. Menen sellaiseen jengiin pelaamaan, joka tarvitsee maaleja.

Lopuksi saat lähettää vapaamuotoiset terveiset Stadin Kingeille?

– Tällä kaudella on niin paljon pelejä, joten toivon että Kingit jaksaa painaa yhtä bulilla. 33 ottelukierrosta kun on niin siinä on vähän enemmän työsarkaa jätkille. Luotto on kuitenkin kova ja kuten tälläkin kaudella on näkynyt niin meininki vain paranee vuosi vuodelta.

Kiitos ja bulit tsemit jatkoon!

– Kiitos! Nähdään perjantaina Soneralla, kun IFK kohtaa Interin!

Tiesitkö?

Okkonen, 27, edusti IFK:ta ensimmäisen kerran kaudella 2008. Viime kaudella hän teki yhteensä neljä maalia Ykkösessä palattuan kentille yli vuoden tauon jälkeen.

Okkonen muistetaan erityisesti vastustamattomasta lisäajalla syntyneestä 4-2 -maalistaan rangaistusalueen rajalta Ykkösen päätöskierroksella 4.10.2014 FC Jazzia vastaan. HIFK voitti ottelun ja varmisti historiallisen paluunsa Suomen korkeimmalle sarjatasolle yli 42 vuoden tauon jälkeen.