Skip to main content
2015-05-25-HIFK-KuPS-0044-R1ku

Jukka Sinisalo näyttää kuinka oikeaoppinen liukutaklaus suoritetaan. Kuva: Riku Laukkanen

HIFK – KuPS 1-1 (0-1)
22′ 0-1 Babacar Diallo
86′ 1-1 Pekka Sihvola

HIFK:n avauskokoonpano

1# Mika Johansson (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#14 Youness Rahimi
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat

#7 Kalle Sotka
#10 Fredrik Lassas (86′ -> Jukka Halme)
#11 Eero Peltonen (77′ -> Jukka Sinisalo)
#13 Esa Terävä
#23 Jesse Ahonen
#27 Nnaemeka Anyamele (71′ -> Matias Hänninen)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Lähtökohdat

Joukkueet lähtivät otteluun tasaisista lähtökohdista. HIFK oli Veikkausliigan sarjataulukossa kuudentena 12 sarjapisteellä ja KuPS heti perässä seitsemäntenä pisteen perässä Tähtirintoja.

Ottelu

HIFK otti pelin haltuunsa aurinkoisella Sonera Stadiumilla heti alkuminuuteista lähtien. Keskikentän moottori Jukka Halme pyöritti peliä mallikkaasti, mutta IFK ei saanut lukuisista paikoista huolimatta palloa ohi KuPS-maalivahti Tomi Maanojan.

Ottelun 22. peliminuutilla KuPS siirtyi 1-0 vierasjohtoon kuin varkain, kun Petteri Pennanen antoi erinomaisen kulmapotkun ja Babacar Diallo jatkoi pallon taidokkaasti rinnallaan HIFK:n maaliin. Tilannetta edelsi kotijoukkueen puolustuksen merkkausvirhe.

2015-05-25-HIFK-KuPS-0058-R1ku

KuPS siirtyi 1-0 vierasjohtoon kulmapotkusta. Kuva: Riku Laukkanen

Puolen tunnin kohdalla nähtiin ottelun käännekohta, kun KuPS:n Joachim Osvaldin päässä pimeni totaalisesti ja mies potkaisi tilanteen jälkeen kotijoukkueen puolustaja Matias Hännistä. Seurauksena tilanteesta oli Osvaldille punainen kortti ja ulosajo.

Yhden miehen ylivoimasta huolimatta kotijoukkue ei saanut tasoitettua ottelua ensimmäisellä jaksolla. Tauolle lähdettiin kuopiolaisten 1-0 vierasjohdossa.

2015-05-25-HIFK-KuPS-0094-R1ku

HIFK pelasi miesylivoimalla yli tunnin ajan. Kuva: Riku Laukkanen

Toisella jaksolla miesylivoimalla pelannut kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään kohti vierasjoukkueen maalia, mutta KuPS-vahti Tomi Maanoja ja kuopiolaisten puolustus kesti HIFK:n lähentelyt.

Maanantai-illan toinen käännekohta nähtiin pelin 70. minuutilla, kun vierasjoukkueen hyökkäyspelin sielu Petteri Pennanen loukkasi polvensa vaarattoman näköisessä tilanteessa ja joutui jättämään kentän. Pennasen poistuttua kentältä KuPS tyytyi vain puolustamaan johtoasemaansa.

Kuopiolaiskannattajat virittelivät jo voitonlaulujaan, kun ottelun 86. peliminuutilla Otto-Pekka Jurvainen keskitti vasemmalta ja kukas muukaan kuin Pekka Sihvola jatkoi pallon vastustamattomasti ohi maalivahti Tomi Maanojan. Maali oli Sihvolalle kauden kolmas osuma ja syöttö Jurvaiselle jo liigakauden neljäs maalisyöttö.

Ottelun lopussa vaihdosta kentälle tulleella Fredrik Lassaksella oli vielä mahdollisuus antaa alkutahdit helsinkiläisten voitonjuhlille, mutta läpi ottelun hyvin pelannut Tomi Maanoja venyi Lassaksen laukauksen tielle. Näin pisteet jaettiin maalein 1-1.

Tasapelin myötä HIFK:n tappiottomien otteluiden sarja venyi peräti viiden ottelun mittaiseksi. HIFK on Veikkausliigahistorian joukkueista ainoa, joka ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan kotiottelua.

2015-05-25-HIFK-KuPS-0233-R1ku

Pekka Sihvolan tasoitusmaali oli HIFK-hyökkääjän kolmas osuma tällä kaudella . Kuva: Riku Laukkanen

 

Kommentit

– Maali jälleen viimeisillä minuuteilla osoittaa, että joukkuella on vahva luotto itseensä ja omaan tekemiseen. Hyvä ystäväni Otto-Pekka Jurvainen viljeli jälleen hyviä keskityksiä läpi ottelun. Pitää vain olla toimistolla hereillä niin tulosta syntyy. Tykkään hyökkääjänä tehdä maaleja juuri tuollaisista keskityksistä. OP:n ja minun yhteispeli ei ole sattumaa vaan kovan treenin tulosta. Ollaan viimeksi pelattu yli 10 vuotta sitten samassa joukkueessa. Tätä kaverusten välistä yhteistyötä on odotettu vuosia ja nyt nautitaan yhteistyön hedelmistä, IFK:n tasoitusmaalin tehnyt Pekka Sihvola veisteli ottelun jälkeen.

– Joukkueen itseluottamus ja pelirohkeus on tällä hetkellä erinomaisella tasolla. Olen tyytyväinen pisteeseen ja viiden ottelun tappiottomaan putkeen, mutta en ole täysin tyytyväinen siihen miten pelattiin. Hallitsimme peliä, mutta viimeisellä kolmanneksella ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita, jotta olisimme ansainneet kolme pistettä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi heti ottelun päätyttyä.

Muuta

HIFK:n seuraava ottelu: FC Lahti – HIFK keskiviikkona 3.6. kello 18:30 Lahden Kisapuistossa.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FF Jaro sunnuntaina 7.6. kello 14:00 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput matsiin myy Lippupalvelu.fi alkaen 15 euroa. Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille.