Skip to main content
Sunnuntai 3.5. Seinäjoen Keskuskenttä |SJK - HIFK 2-0 (0-0) Kuva: Edward Hultin

Sunnuntai 3.5.2015 | Seinäjoen Keskuskenttä | SJK – HIFK 2-0 (0-0) | Kuva: Edward Hultin

SJK – HIFK 2-0 (0-0)
74′ 1-0 Ariel ”Tuco” Ngueukam (Richie Dorman)
86′ 2-0 Toni Lehtinen (Akseli Pelvas)

HIFK:n avauskokoonpano

#1 Mika Johansson (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme (C)
#10 Fredrik Lassas
#14 Youness Rahimi
#18 Matias Hänninen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat

#7 Kalle Sotka (85′ —-> Fredrik Lassas)
#11 Eero Peltonen (71′ —-> Youness Rahimi)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä (69′ —-> Ville Salmikivi)
#17 Jani Bäckman
#23 Jesse Ahonen
#71 Carljohan Eriksson

Lähtökohdat

Viime kaudella toiseksi Veikkausliigassa sijoittunut SJK eteni sarjassa tappioitta (2-1-0) ja oli sarjataulukossa neljäntenä. HIFK pelasi kaksi ensimmäistä otteluaan tasan ja keskellä viikkoa RoPS oli Rovaniemellä parempi 2-0 (1-0) lukemin. HIFK lähti siis tavoittelemaan kauden avausvoittoaan. IFK-kannattajia oli saapunut Seinäjoelle kaksi bussilastillista.

Ottelu

Kotijoukkue SJK aloitti ottelun kovalla painostuksella ja pyrki hyökkäämään ja rakentamaan peliä varsinkin laitojen kautta. HIFK sai kuitenkin pelin juonesta paremmin kiinni puolen tunnin pelin kohdalla ja oli jopa hallitsevampi osapuoli. Maalipaikat olivat ensimmäisellä jaksolla kortilla. Ehkä paras paikka osui HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhoselle, joka ampui vaarallisen vapaapotkun vain hieman yli maalin. Tauolle marssittiin 0-0 tasatilanteessa.

SJK suoritti tauolla yhden pelaajavaihdon, kun Jussi Vasara otettiin vaihtoon ja Johannes Laaksonen kirmasi kentälle.

Nnaemeka Anyamele pelasi laitalinkkinä täyden ysikymppisen SJK:ta vastaan. Kuva: Edward Hultin

Nnaemeka Anyamele pelasi laitalinkkinä täyden ysikymppisen SJK:ta vastaan. Kuva: Edward Hultin

Ottelun avausmaali nähtiin 74. peliminuutilla. SJK:n vaihdosta kentälle tullut Richie Dorman keskitti oikealta laidalta matalan pallon etutolpalle, josta Ariel ”Tuco” Ngueukam ohjasi pallon verkkoon ohi HIFK-maalivahti Mika Johanssonin.

Heti maalin jälkeen Tuco otettiin vaihtoon ja kentälle asteli Toni Lehtinen. Sama mies vastasi SJK:n 2-0 maalista. Akseli Pelvas syötti pallon vasemmalta laidalta etutolpalle, josta Lehtinen jatkoi pallon verkkoon Mika Johanssonin kautta. 2-0 maalin jälkeen HIFK nosti lähes koko ryhmityksensä ylös, mutta kavennusmaalia ei parista kulmapotkusta ja muun muassa Jukka Halmeen tulisesta vastapallosta huolimatta nähty.

SJK:lle liigakauden kolmas voitto ja HIFK:lle toinen tappio.

Stadin Kingit vastasivat kotijoukkueen kannattajien ohella tämänkin ottelutapahtuman tunnelmasta. Kiitokset lähtivät joukkueelle tappiosta huolimatta. Seuraavan kerran Kingit ja HIFK:n pelaajat ovat tulessa Soneralla ensi perjantaina! Kuva: Edward Hultin

Stadin Kingit vastasivat kotijoukkueen kannattajien ohella tämänkin ottelutapahtuman tunnelmasta. Kiitokset lähtivät joukkueelle tappiosta huolimatta. Seuraavan kerran Kingit ja HIFK:n pelaajat ovat tulessa Soneralla ensi perjantaina! Kuva: Edward Hultin

Kommentit

Jukka Halme taisteli täydet 90. minuuttia HIFK:n keskikentällä.

”Ensimmäisen puoliajan aloitimme todella heikosti. Emme saaneet jalkoja liikkeelle ja pallollinen pelaaminen oli heikkoa. SJK pääsi pyörittämään peliä, mutta kumpikaan joukkueista ei päässyt kunnollisille maalipaikoille. Saimme kuitenkin parannettua peliämme ensimmäisen jakson edetessä. Toisella jaksolla nukahdimme kahdesti. SJK on hyvä jengi ja ihan ansaittu voitto kotijoukkueelle”, Halme kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK on ollut oikeastaan jokaisessa ottelussaan vaikeuksissa vastustajan kanssa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Pallollisen pelaamisen suhteen HIFK oli ottanut kuitenkin huomattavia edistysaskelia verrattuna RoPS-HIFK otteluun, mutta ykkösluokan maalipaikkoja ei pystytty luomaan tälläkään kertaa riittävästi.

”Meidän puolustuspelaaminen on ollut kokonaisuudessa ihan hyvällä tasolla. Vastustajat eivät ole päässeet selkeisiin maalipaikkoihin. Isoin kehityskohta on pallollisessa pelaamisessa. Itselläni on täysi luotto siihen, että homma paranee tästä”, Halme vakuutti.

Tappio oli HIFK:lle kauden toinen. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli silminnähden pettynyt ottelun lopputulokseen.

”Vähän ympäripyöreä peli. Kovaa taistelua ja ero valitettavasti tuli meidän maalin edessä”, Honkavaara summasi.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari oli erityisen tyytyväinen molempiin maalintekijöihinsä. Erityiskiitokset SJK-luotsin suunnasta lähtivät Richie Dormanille, joka antoi hienon syötön SJK:n 1-0 maaliin.

”Kokonaiskuvassa futismatsit yleensä ratkaistaan molemmissa bokseissa. Varsinkin ekalla jaksolla meidän puolustuslinja puolusti todella hyvin. Jätkät hoiti kaiken mitä täytyi hoitaa. Aloitimme pelin todella hyvin ja tiesimme, että HIFK lähtee nopeisiin vastahyökkäyksiin. Tietyllä tavalla HIFK hyvyytensä ansiosta pääsi peliin mukaan ja he hallitsivat kenttätapahtumia. Puoliajalla muutimme muutaman asian ja saimme tarvittavat paikat. 2-0, hieno voitto”, Valakari kommentoi.

Vaihdosta kentälle toisella puoliajalla tullut Toni Lehtinen vastasi SJK:n 2-0 maalista. Hänelle HIFK:n ennakkoluuloton pelaaminen ei tullut yllätyksenä.

”HIFK on hyvä joukkue. Eivät missään nimessä yllättättäneet, sillä olimme katsoneet paljon videolta HIFK:n pelaamista”, Lehtinen kertoi.

Muuta

Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilta

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – FC Inter perjantaina 8.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Liput otteluun myy Lippupalvelu. Klikkaa alapuolella olevaa kuvaa ja hanki flabat matsiin!

Slider-Inter0805