Skip to main content
Stadin Kingit ja HIFK:n joukkue pääsivät jälleen tuulettamaan viime hetken voittomaalia. Kuva: Edward Hultin

Stadin Kingit ja HIFK:n joukkue pääsivät jälleen tuulettamaan viime hetken voittomaalia. Kuva: Edward Hultin

KTP – HIFK 1-2 (1-1)
10′ 1-0 Juho Lehtonen
11′ 1-1 Ville Salmikivi (Otto-Pekka Jurvainen)
89′ 1-2 Jani Bäckman (Eero Peltonen)

HIFK:n avauskokoonpano

#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat

#5 Jukka Sinisalo
#7 Kalle Sotka
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#14 Youness Rahimi
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Lähtökohdat

Kahden sarjanousijan ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa. Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua maaliskuussa pelatussa harjoitusottelussa, jolloin päädyttiin 1-1 tasapeliin. HIFK matkusti Arto Tolsa Areenalle hyvistä asetelmista, sillä kolmesta edellisestä ottelusta tähtirinnat olivat napanneet kaksi kotivoittoa (FC Inter 2-1 & FF Jaro 3-2) ja yhden vierastasapelin (Ilves 1-1).

HIFK:n sarjasijoitus ennen ottelua oli kahdeksas (9 pistettä) ja KTP hengitti niskaan heti yhdeksäntenä kolme pistettä perässä. Ottelu oli KTP:lle toinen kotiottelu tällä kaudella Arto Tolsa Areenan uusitulla tekonurmella. Edellisessä ottelussa KTP nappasi kotikentällään SJK:lta pisteen, kun joukkueet pelasivat 1-1 tasapelin.

Ottelu

Kotijoukkue KTP siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 10. peliminuutilla. Pitkä ja korkea avaus tavoitti ennen ottelun alkua 100. liigapelin rajan rikkoutumisen kunniaksi palkitun Juho Lehtosen, joka karkasi läpiajoon. Lehtonen käytti läpiajotilanteensa tyylikkäästi laukomalla pallon oikeaan alakulmaan ohi HIFK-maalivahti Mika Johanssonin.

Vain minuuttia myöhemmin HIFK nousi tasoihin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Tuomas Aho pelasi pallon vasempaan laitaan Otto-Pekka Jurvaiselle, joka keskitti vitosen viivan tuntumaan Ville Salmikivelle, josta Salmikivi puski kauden ensimmäisellä liigamaalillaan tähtirinnat tasoihin.

Molemmilla joukkueilla oli maalien jälkeen omat paikkansa lisäosumiin. Puoliajalle marssittiin 1-1 tasatilanteessa.

Arto Tolsa Areenalle oli saapunut mukavat 2 842 katsojaa. Kuva: Edward Hultin

Arto Tolsa Areenalle oli saapunut mukavat 2 842 katsojaa. Kuva: Edward Hultin

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet loivat vaarallisimmat paikkansa vastahyökkäyksillä. KTP:lla oli pari terävempää tonttia siirtyä ottelussa johtoon, mutta maalivahti Mika Johansson HIFK-puolustuksen viimeisenä lukkona vaarallisimmat tilanteet eleettömästi.

Kotkalaisyleisö valmistautui jo odottelemaan avustavan erotuomarin antamaa lisäaikaa, kun HIFK päätti iskeä jo rutiiniksi muodostuneella tavalla ottelun voittomaalin. Youness Rahimi pelasi pallon sivulle/viistoon Eero Peltoselle. Peltonen pääsi etenemään vapaasti vasemmalta puolelta rankkarialuetta ja lähetti matalan syötön maalin eteen, josta keskikenttäpelaaja Jani Bäckman iski HIFK:n 1-2 voittomaalin.

Loppulukemat 1-2 (1-1) HIFK:lle. Tähtirinnoille toinen peräkkäinen voitto ja jo neljäs ottelu ilman tappioita. HIFK nousi voitolla Veikkausliigan sarjataulukossa kuudenneksi 12 pisteellä. Sarjaa johtaa HJK 21 pisteellä.

Kommentit

– O-P:lle pelattiin pallo laitaan. Kaikilla on varmasti tiedossa, että hänen vasemman jalan keskityksensä ovat laittoman hyviä. Juoksin vain maalille, josta oli todella kiva ohjata syöksypuskulla pallo sisään. Eilen oli synttärit, joten ihan mieluisa lahja itselleni. Kokonaiskuvassa tämä oli loistava voito ja nämä ovat niitä pelejä, jotka täytyy klaarata, HIFK:n tasoitusmaalin ja samalla kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt hyökkääjä Ville Salmikivi kiteytti.

– Kyllä voitto maistuu. Hyvin jaksettiin painaa. Vaikka KTP piti toisella jaksolla palloa niin he eivät kuitenkaan päässeet vaaralliselle sektorille. Saimme pidettyä heidät laidoilla, voittomaalin iskenyt Jani Bäckman summasi.

Bäckamin voittomaali syntyi ottelun 89. peliminuutilla Youness Rahimin ja Eero Peltosen hyvän yhteispelin seurauksena.

– Kun ollaan pari kertaa menty lopussa vastustajasta ohi niin uskoimme kaikki, että kun jaksaa painaa niin lopussa tulee aina muutama hyvä vastahyökkäys. Jonkunhan se ottelu pitää käydä ratkaisemassa. Sanoin puoliajalla kopissa Peksille (Pekka Sihvola), että käyn niittaamassa yhden ja niinhän siinä kävi. Väsymys painoi varmasti kaikilla ottelun lopussa. Oli hienoa ratkaista ottelu omien fanien edessä, vaikka voittomaalin tuulettaminen olikin todella hapokasta, Bäckman värjäsi.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara hehkutti uusia ratkaisijoitaan.

– Paransimme toisella puoliajalla ja KTP putosi selvästi kyydistä. Viimeiset 20 minuuttia oli ihan täysin meidän. Meillä oli hyvä rakenne pelissä ja pystyimme tekemään hyviä ja pitkiä hyökkäyksiä. KTP:lla oli laidat vapaana ja pääsimme sieltä koko ajan etenemään. Hienoa, että saatiin jälleen uusia maalintekijöitä, Honsu kiitteli.

Muuta

Vaihdosta kentälle tullut HIFK-toppari Jukka Sinisalo vietti KTP-ottelun kunniaksi syntymäpäiviään. Kokeneella puolustajalla kilahti mittariin 33 ikävuotta. HIFK Fotboll onnittelee!

KTP-HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – KuPS maanantaina 25.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Hanki ennakkoliput otteluun Lippupalvelusta alkaen 7 euroa. Säästämisen lisäksi vältät ylimääräisen jonottamisen stadionille.

Slider-KuPS 2505