Skip to main content
Liigakauden avausvoitto! Kiitos Stadin Kingit! Kuva: Jere Nevalainen

Liigakauden avausvoitto! Kiitos Stadin Kingit! Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – FC Inter 2-1 (1-0)
32′ 1-0 Eero Peltonen (Tommi Vesala)
54′ 1-1 Mika Ojala rp
90+3′ 2-1 Pauli Kuusijärvi (Youness Rahimi)

HIFK:n avauskokoonpano

#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme (C)
#11 Eero Peltonen
#14 Youness Rahimi
#18 Matias Hänninen
#21 Ville Taulo
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat

#7 Kalle Sotka
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas (—-> Ville Taulo)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman (—-> Joni Korhonen)
#27 Nnaemeka Anyamele (—-> Eero Peltonen)
#30 Jussi Tolonen (MV)

Lähtökohdat

FC Inter oli pelannut vahvan alkukauden ja oli Veikkausliigan sarjataulukossa neljäntenä. Toista kertaa kotikentällään pelannut HIFK oli sarjassa yhdeksäntenä kahdella tasapelillä ja kahdella perättäisellä tappiolla. HIFK ja FC Inter kohtasivat edellisen kerran Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Inter voitti ottelun 2-0 (1-0) ja eteni välieriin. Tähtirinnoille oli tarjolla siis revanssin lisäksi kauden avausvoitto.

Ottelu

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ottelun 32. peliminuutilla. Keskikenttäpelaaja Jukka Halme laittoi pitkän puolenvaihdon vasempaan laitaan Tommi Vesalalle, joka kuoletti pallon rinnallaan ja painoi Inter-puolustajasta jalalla ohi.

Vesalan matala keskitys löysi maalin edestä hyökkääjä Eero Peltosen, joka laittoi jalkansa väliin ja vei HIFK:n 1-0 johtoon.

Peltosen maalin myötä HIFK johti nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigaottelua.

Tauolle lähdettiin kotijoukkue HIFK:n 1-0 johdossa.

Eero Peltonen vei HIFK:n 1-0 johtoon. Kuva: Jere Nevalainen

Eero Peltonen vei HIFK:n 1-0 johtoon. Kuva: Jere Nevalainen

54. peliminuutilla FC Inter nousi tasoihin. Veikkausliigan maalipörssin kärkinimeä Vahid Hamboa rikottiin 16-rajan tuntumassa ja ottelun erotuomari näytti ensin vapaapotkua. Erotuomari kuitenkin muutti päätöksensä ja pallo vietiinkin pilkulle. Mika Ojala laittoi rangaistuspotkun keskeltä sisään tyylikkäällä zipillä ja tasoitti lukemiksi 1-1.

Varsinainen peliaika tuli päätökseen ja avustava erotuomari ilmoitti lisäajan pituudeksi kolme minuuttia.

HIFK:n sankariksi nousi toppari Pauli Kuusijärvi, joka huudatti IFK-kannattajia lisäajalla. Youness Rahimin upea kantapääpassi vapautti Kuusijärven ja Kuusijärvi kiitti Rahimia vapauttavasta syötöstä lataamalla pallon varmasti vasempaan alanurkkaan rankkarialueen sisältä.

Kuusijärven loppuhetkien maali ratkaisi ottelun HIFK:lle ja HIFK otti riemastuttavasti kauden avausvoittonsa. Inter kärsi kauden avaustappionsa ja on sarjataulukossa kuudentena. HIFK on kerännyt viidestä matsista yhtä monta pistettä.

screenshot.27

Veikkausliigan sarjataulukossa on tasaista.

 

Pauli Kuusijärvi pelasi tänään täydet 90 minuuttia HIFK-puolustuksessa. Kuva: Jere Nevalainen

Pauli Kuusijärvi pelasi tänään täydet 90 minuuttia HIFK-puolustuksessa. Kuva: Jere Nevalainen

Kommentit

HIFK:n 1-0 maalista vastasi hyökkääjä Eero Peltonen, joka oli viime kaudella Ykkösessä tähtirintojen paras maalintekijä 12 osumallaan.

– ”Ihminen” (Tommi Vesala) kuoletti pallon yläpellillään ja teki hyvän nousun omalla laidallaan. Odotin, että hän olisi laittanut syötön jo aikaisemmin minulle boksiin. Pallo tuli suoraan päin vitosen viivalle ja siihen oli kiva laittaa jalka väliin. Ville Salmikivi teki vieressä vähän aikaisemman liikkeen ja teki minulle tarvittavan tilan. Tämä voitto teki todella hyvää varmasti koko joukkueelle. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä, 1-0 maalin tehnyt Eero Peltonen tunnelmoi.

Ratkaisevan osuman iskenyt Pauli Kuusijärvi oli yhtä hymyä päätösvihellyksen jälkeen. Kuusijärvi osui edellisen kerran IFK-paidassa viime kaudella Ykkösen päätöskierroksella.

– Ihan uskomaton fiilis. Junnu (Rahimi) laittoi minulle maagisen kantapääsyötön, josta oli sanoinkuvailemattoman siistiä tehdä voittomaali. Yritin huutaa, että laita tähän. En tiedä kuuliko Junnu, mutta kivasti se pallo tuli suoraan jalkaan. Oli aika makeeta laittaa pallo pussiin kannattajien edessä, Kuusijärvi kuvaili maaliaan ottelun jälkeen.

– Välillä nämä hassuttelut onnistuvat. Tämä on sitä taikuruutta, mistä olemme puhuneet. Kun toppari nousee ylös, niin kyllä se aina hämmentää vastustajaa. Ei se ollut harjoiteltu kuvio, mutta toistuu säännöllisin väliajoin, Kuusijärvi kertoi.

HIFK loi ottelussa enemmän maalintekopaikkoja. Mika Ojalan tasoittavan rangaistuspotkun jälkeen Inter sai kenttätapahtumat haltuunsa.

– Päästimme vastustajan ikävästi tasoihin. Menetimme sen jälkeen hieman otettamme ja Interistä tuli hallitsevampi osapuoli. Emme olleet niin aggressiivisia kuin ensimmäisellä puoliajalla. Mutta eihän se paljoakaan tässä vaiheessa haittaa, Kuusijärvi analysoi.

Muuta

Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: Ilves – HIFK torstaina 14.5. kello 14:00 Tammelan stadionilla. Stadin Kingit järjestää megamatkan Tampereelle. Jo yli 170 IFK-kannattajaa on messissä – lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FF Jaro sunnuntaina 17.5. kello 17:00 Sonera Stadiumilla. Liput Lippupalvelusta alkaen 15 euroa!

Slider-Kotiottelut2