Skip to main content
Otto-Pekka Jurvainen iski ensimmäisen maalinsa veikkausliigassa FF Jaroa vastaan. Kuva Riku Laukkanen

Pekka Sihvola teki IFK:lle kaksi maalia sunnuntaina pelatussa ottelussa. Kuva: Riku Laukkanen


HIFK – FF Jaro 3-2 (2-0)
1′ 1-0 Pekka Sihvola (Otto-Pekka Jurvainen)
37′ 2-0 Otto-Pekka Jurvainen (Fredrik Lassas)
65′ 2-1 Jamar Dixon
75′ 2-2 Serge Atakayi
86′ 3-2 Pekka Sihvola (Otto-Pekka Jurvainen)

HIFK:n avauskokoonpano 

#1 Mika Johansson (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#14 Youness Rahimi
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen

Vaihtopelaajat

#2 Tuomas Aho (90+1′ —-> Jani Bäckman)
#7 Kalle Sotka
#11 Eero Peltonen (63′ —-> Jukka Halme)
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen (80′ —-> Jesse  Ahonen)
#71 CarlJohan Eriksson

Lähtökohdat

IFK lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. HIFK oli saalistanut kahdesta edellisestä ottelusta neljä pistettä.

Ottelu

HIFK sai otteluun unelma-alun, kun hyökkääjä Pekka Sihvola puski kotijoukkueen 1-0 johtoon vain minuutin pelin jälkeen Otto-Pekka Jurvaisen kulmapotkusta. Maali oli Sihvolan ensimmäinen IFK:n paidassa.

Maalin jälkeen kotijoukkueen peli herpaantui ja Jaro otti hetkellisesti pelin hallinnan itselleen.

Ensimmäisen jakson loppu kohden myös IFK pääsi peliin paremmin mukaan. Lopulta työnteko palkittiin ottelun 37. minuutilla, kun Fredrik Lassas keskitti oikealta millintarkasti pallon Otto-Pekka Jurvaiselle, jolla oli helppo työ siirtää tähtirinnat kahden maalin johtoon. Maali oli Jurvaisen liigauran ensimmäinen. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

004_3780

Otto-Pekka Jurvainen tuuletti ensimmäistä Veikkausliiga maaliaan FF Jaroa vastaan pelatussa ottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

Toiselle jaksolle kentälle asteli sisuuntunut pietarsaarelaisjoukkue. Jaro piti palloa ja voitti lähes kaikki kaksinkamppailut. Ottelun 65. minuutilla vierasjoukkueen painostus palkittiin ja Jamar Dixon sijoitti pallon vapaapotkun jälkitilanteesta IFK:n verkkoon.

Takaiskumaali herätti myös kotijoukkueen mukaan peliin. Jani Bäckmanin vapari oli lähellä mennä suoraan maaliin, mutta Jaro-puolustus siivosi pallon maaliviivalta.

Jaron tasoitus syntyi kuin varkain kesken HIFK:n painostuksen, kun nuori Serge Atakayi laukoi boksista pallon IFK-puolustajan kautta ohi maalivahti Mika Johanssonin. Maali oli vuonna 1999 syntyneen Atakayin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Takaiskun jälkeen pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Taistelu palkittiin ottelun 86. minuutilla, kun ottelun toisen maalin tehnyt Jurvainen keskitti upeasti pallon maalille ja entinen Veikkausliigan maalikuningas Pekka Sihvola iski jo ottelun toisen maalinsa. Sihvolan maali jäi ottelun voittomaaliksi ja näin kolme pistettä jäi ansaitusti Stadiin.

Kommentit

– Todella upea fiilis. Olen odottanut 11 vuotta Veikkausliigamaalia ja nyt se syntyi kotiyleisön edessä. Stadin kingit loivat otteluun jälleen upean tunnelman ja se toi lisävirtaa myös kentälle. Nämä olivat meille todella tärkeät kolme pistettä. Uskottiin koko ajan omaan tekemiseen ja luotettiin siihen, että joku käy vielä dilkkaamassa voittomaalin. Olen todella onnellinen, että voittomaalin teki juuri Peke (Pekka Sihvola). Nämä maalit olivat todella tärkeitä koko joukkueen kannalta, Otto-Pekka Jurvainen tunnelmoi pelin päätyttyä.

Ottelun sankari Pekka Sihvola kiteytti hienosti ottelun jälkeiset tunnelmat Iltalehden haastattelussa:

– Minuutti oli jäljellä, ja kun se laulu raikasi, tuli sellainen fiilis, että ei jumankauta! Tämä on hienoita, mitä ihminen voi duunaa housut jalassa.

Muuta

Ville Taulo puuttui kokoonpanosta, sillä heidän perheeseen syntyi pelin aikana terve tyttölapsi. HIFK onnittelee Taulon perhettä.

HIFK – FF Jaron tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – KuPS maanantaina 25.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Liput otteluun Lippupalvelusta alkaen 15 euroa! Klikkaa alapuolella olevaa kuvaa ja hanki liput matsiin!

Slider-KuPS 2505