Skip to main content

WelcomeAdu

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – KuPS

Neljän ottelun tappiottomassa putkessa kulkeva Helsingin IFK saa maanantaina kotikentälleen Sonera Stadiumille vieraaksi Kuopion Palloseuran. HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa kuudentena 12 sarjapisteellä ja KuPS on heti perään seitsemäntenä pisteen perässä tähtirintoja.

KuPS on hävinnyt neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja pelannut yhden tasapelin, mutta sitä ennen kuopiolaiset voittivat HJK:n kotikentällään lukemin 1-0. Vaikka KuPS on kiitänyt viime ottelut matalalla niin joukkue lähtee silti maanantain otteluun ennakkosuosikkina.

Neljästä ottelustaan kolme viime hetkien maalilla voittanut HIFK on varmasti saanut voitoistaan ison määrän itseluottamusta. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee KuPS-otteluun hyvillä mielin. HIFK on Veikkausliigahistorian joukkueista ainoa, joka ei ole vielä hävinnyt vielä ainuttakaan kotiottelua.

– Meillä on hyvä ottelu alla KTP:ta vastaan. Täytyy tietenkin muistaa, että KuPS on täysin erilainen vastustaja kuin KTP. KuPS on erittäin kova ja iskukykyinen joukkue, josta isoimpana esimerkkinä toimii kotivoitto HJK:ta vastaan. KuPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, Honkavaara kertoo,

Tähtirintojen kokoonpano on vaihdellut alkukaudesta todella paljon. Jokaiselle pelipaikalle on tarjolla laadukkaita pelimiehiä.

– Vaihdamme kokoonpanoa vain, jos joku pelaajista ei ole palautunut kunnolla. Saa nähdä, ketä pelaajistamme ovat avauskokoonpanossa KuPS-ottelussa, Honkavaara miettii.

KuPS:n kokoonpanosta ehkä mielenkiintoisin pelaaja on yksivuotisen sopimuksen KuPS:n kanssa tehnyt yhdysvaltainen 25-vuotias Freddy Adu, joka iski Suomessa vuonna 2003 pelatuissa U17 MM-kisoissa 4 maalia. Adu debytoi MLS:ssa jo 14-vuotiaana. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja debytoi Yhdysvaltojen A-maajoukkueessa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana vuonna 2006.

– Freddy Adu on itselleni täysin tuntematon tapaus. Lukemani perusteella hän on todella mielenkiintoinen pelaaja. Hän on taitava pelaaja ja odotan todella paljon, jos hänet nähdään maanantaina kentällä maanantaina, Honkavaara pohtii.

HIFK – KuPS maanantaina 25.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ennakkoliput matsiin saat hankittua kätevästi Lippupalvelusta. Säästämisen lisäksi vältät turhan jonottamisen stadionille.  Klikkaa alapuolelta löytyvää kuvaa ja hanki flabat matsiin!

Mammarosa

Slider-KuPS 2505