Skip to main content
HIFK - FC Inter 0-2 (0-1) | Sonera Stadium su 26.4 klo 18:30 | Stadin Kingit vastasivat jälleen ottelutunnelman ylläpitämisestä. Sunnuntai ja pieni tihkusade on Kingeille vain tekosyy! Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – FC Inter 0-2 (0-1) | Sonera Stadium su 26.4 klo 18:30 | Stadin Kingit vastasivat jälleen ottelutunnelman ylläpitämisestä. Sunnuntai ja pieni tihkusade on Kingeille vain tekosyy! Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – FC Inter 0-2 (0-1)
43′ 0-1 Vahid Hambo
84′ 0-2 Vahid Hambo (Mika Ojala)

HIFK:n avauskokoonpano

#1 Mika Johansson (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi
#7 Kalle Sotka
#13 Esa Terävä (C)
#14 Youness Rahimi
#16 Tuomas Mustonen
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#21 Ville Taulo
#23 Jesse Ahonen
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat

#71 Carljohan Eriksson (MV)
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola (77′ —-> Youness Rahimi)
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen (50′ —-> Tuomas Mustonen)
#31 Joni Korhonen (71′ —-> Jesse Ahonen)

Lähtökohdat

Suomen Cupin puolivälieräottelu ja panoksena paikka neljän parhaan joukossa. Joukkueet kohtasivat Liigacupin alkulohkossa kahdesti, joista kumpikin voitti yhden ottelun.

Ottelu

FC Interin ja Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjä Vahid Hambo tuli, näki ja voitti. Hirmuvireessä oleva hyökkääjä teki turkulaisten molemmat maalit FC Interin 2-0 vierasvoittoon päättyneessä ottelussa. HIFK oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja piti palloa enemmän, mutta se ei voittoon asti riittänyt. FC Inter jatkaa Suomen Cupin välierävaiheeseen.

HIFK sai ottelussa unelma-alun, kun hyökkääjä Tuomas Mustonen kolattiin rangaistusalueella ja ottelun erotuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun heti ensimmäisellä peliminuutilla. IFK-hyökkääjä Youness Rahimi laukoi rankkarin kuitenkin yli.

Youness Rahimin rankkari ottelun ensimmäisillä minuuteilla meni snadisti yli. Kuva: Jere Nevalainen

Youness Rahimin rankkari ottelun ensimmäisillä minuuteilla meni snadisti yli. Kuva: Jere Nevalainen

10. peliminuutin kohdalla Inter-maalivahti Jukka Lehtovaara loukkasi maalipotkussa ilmeisesti etureitensä ja hän joutui tekemään tilaa Magnus Bahnelle.

HIFK:lla oli kelvolliset maalipaikat siirtyä ottelussa johtoon ensimmäisen jakson aikana, mutta viimeisin terävyys maalipaikoissa puuttui. Pauli Kuusijärvi ja Jani Bäckman pääsivät puskemaan kulmapotkuista yllättävänkin vapaasti, mutta molempien pelaajien puskut suuntautuivat lievästi ohi.

Ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla HIFK-puolustus nukahti täydellisesti omalla rankkarialueella ja Vahid Hambo kiitti laukomalla FC Interin 0-1 johtoon.

”Hallitsimme palloa ja peliä. Hambo koski ensimmäisellä puoliajalla varmaan kolme kertaa palloon. Kolmannella kerralla maali sellaisesta tilanteesta, jossa emme oikein tienneet, mitä pallolle pitäisi tehdä, kun se pomppii meidän omalla 16-rajalla”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi avausmaalia.

HIFK-kapteeni Esa Terävälle siunaantui hyvä paikka tasoitusmaaliin. Vitosen viivalta lähtenyt pusku meni vasemmalta ohi. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK-kapteeni Esa Terävälle siunaantui hyvä paikka tasoitusmaaliin. Vitosen viivalta lähtenyt pusku meni vasemmalta ohi. Kuva: Jere Nevalainen

Myös toisella puoliajalla HIFK:lla oli omat paikkansa. Jani Bäckmanin tulinen vapaapotku osoittautui Magnus Bahnelle yllättävän vaikeaksi ja Bahne torjui kierteisen pallon vaivoin. Kalle Sotka pääsi yrittämään Nnaemeka Anyamelen loistavasta keskityksestä etukulmalta, mutta Sotka ei saanut tarvittavaa kosketusta palloon.

Vahid Hambolla oli hyvä paikka 2-0 maaliin jo ottelun 70. minuutilla, kun pallo pelattiin hänelle vitosen viivalle. Hambon laukaus avopaikasta suuntautui kuitenkin HIFK-puolustuksen onneksi selkeästi yli.

84. peliminuutilla FC Inter ratkaisi ottelun lopullisesti. Mika Ojalan hyvä matala keskitys oikeasta laidasta löysi takatolpalta jälleen kerran Vahid Hambon, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Loppuminuutit FC Interin pelaajat käyttivät Serie A:sta tuttuun tyyliin taktisesti hyödyksi makaamalla säännöllisin väliajoin nurmen pinnassa.

Erotuomarin viheltäessä pilliin päätösvihellyksen merkiksi Sonera Stadiumin valotaululla välkkyivät lukemat 0-2 vierasjoukkue FC Interille. Inter etenee Suomen Cupin välierävaiheeseen, jonne tiensä selvittivät myös KuPS, HJK ja IFK Mariehamn.

Ottelu muualla mediassa

Iltalehti: IFK:n valmentaja pettyi: ”Meidän olisi ehdottomasti pitänyt mennä jatkoon”
Iltalehti: Vahid Hambo Interin Rambo – taas kaksi maalia
Ilta-Sanomat: ”Hän on nopeampi kuin Pukki ja Pohjanpalo” – Interin valmentajalta vinkki Huuhkajille
Veikkausliiga: Voitto maistui Dragtsmalle – loukkaantumiset huolena
Yle Urheilu: Video: Suomen Zlataniksi noussut Vahid Hambo – ”Mieluummin Zlatan kuin Peter Crouch”
HBL: HJK vidare i cupen – HIFK ute

Muuta

HIFK pelaa seuraavaksi Veikkausliigassa kaksi vierasottelua putkeen. Ensimmäisen kerran HIFK pelaa keskiviikkona 29.4. Rovaniemellä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Ottelu käynnistyy kello 18:30 ja IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä ja selostettuna. SJK – HIFK pelataan sunnuntaina 3.5. kello 16:00 alkaen.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FC Inter perjantaina 8.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla.

Pääsyliput tulevat myyntiin Lippupalvelun sivuille. Seura tiedottaa asiasta mahdollisimman pian. HIFK:n kausikorttien hankkiminen on yhä mahdollista: lue lisää klikkaamalla yläpalkista ”Liput ja ottelut”.