Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Otteluennakko: KPV – HIFK: ”Vastaan tulee kovia jätkiä, jotka ovat aikaisemmin pelanneet Veikkausliigassa”

By 15.4.201513 joulukuun, 2018No Comments

KPV 1604 FB

HIFK matkustaa torstaina Kokkolaan, jossa se kohtaa Respect Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa Kakkosessa pelaavan KPV:n. Ottelu pelataan Santahakan tekonurmella klo 18 alkaen. VeikkausTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK aloittaa tämänvuotisen cup-urakkansa vasta 6. kierrokselta, sillä tähtirinnat etenivät Liigacupissa välieriin asti. Sen jälkeen HIFK on pelannut kaksi liigakauteen valmistavaa harjoitusottelua sarjanousija FC KTP:ta ja viime kaudella Veikkausliigassa pronssiset mitalit napannutta FC Lahtea vastaan. Molemmista treenimatseista tuloksena olivat 1-1 tasapelit.

Vaikka HIFK lähtee otteluun ennakkosuosikin viitta harteillaan, niin odotettavissa on haastava ottelu tähtirinnoille. KPV voitti Suomen Cupin 4. kierroksella liigajoukkue FF Jaron puhtaasti 3-0. Viidennellä kierroksella kokkolalaiset peittosivat Kajaanin Hakan 5-0 lukemin ja KPV ei ole päästänyt Suomen Cupin otteluissaan vielä ainuttakaan maalia omaan verkkoon.

HIFK:n pelaajista KPV-ottelusta sivussa ovat Tommi Vesala, Eero Peltonen ja Milo Jung.

”KPV on vaarallinen joukkue. Ei kannata tuijotella ainoastaan sarjatasoa, vaan katsoa heidän pelaajiaan. Sieltä löytyy aika monelta pelaajalta kokemusta muualta kuin Kakkosesta”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa.

KPV:n kokoonpanossa on muutama erittäin mielenkiintoinen pelaaja. KPV:n monipuolinen gambialaispelaaja Dawda Bah, 31, on teknisesti erittäin taitava pelaaja. ”Banjulin taikuri” muistetaan erityisesti HJK:sta, jossa hän pelasi yhteensä 109 liigaottelua (19 maalia). Bah voitti HJK:ssa vietettyjen kausien aikana kaksi kertaa Suomen mestaruuden (2009 ja 2010).

KPV:n puolustuksessa pelaava Henri Myntti on pelannut urallaan 99 liigaottelua. Myntti, 33,  voitti Tampere Unitedin riveissä Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2008 13 maalillaan.  KPV:n paras maalintekijä cup-otteluissa on ollut hyökkääjä Kim Palosaari (3 maalia).

”Vastaan tulee kovia jätkiä, jotka ovat aikaisemmin pelanneet Veikkausliigassa. Tiedossa on varmasti hyvä matsi ja on siistiä päästä pelaamaan pitkästä aikaa ”virallisia” matseja. Treeneissä pääpaino on ollut omassa tekemisessämme, mutta tänään treeneissä käymme varmasti tarkemmin läpi minkälaisia pelaajia heillä on. Honsu on varmasti todella hyvin kartalla siitä, miten he tulevat pelaamaan”, HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen kertoo.

Voitolla HIFK etenisi Respect Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen, joka pelataan Palloliiton verkkosivujen mukaan sunnuntaina 26.4.

”Neljä matsia ja Eurooppaan. Tämä on todella tärkeä matsi meille kaikille ja joukkueellamme on taas mahdollisuus näyttää, että olemme kaikki IFK:n arvoisia pelaajia.”

Hänninen on HIFK:n puolustajista ainoa, jolla ei ole aikaisempaa liigakokemusta. HIFK:n viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu ”Masa” odottaakin sunnuntain vierasreissua normaalia suuremmalla innolla.

”Meillä on selkeät suunnitelmat ja tieto siitä, miten IFK Mariehamn pelaa. Voitetaan huomenna, niin päästään keskittymään sunnuntaina pelattavaan MIFK-matsiin. Itselleni sunnuntain ottelu tulee olemaan ensimmäinen Veikkausliigamatsi, joten ehkä se tietyllä tapaa pyörii vähän enemmän mielessä kuin aikaisemmat pelaamani ottelut”, Hänninen kertoo.

Tiesitkö…?

KPV ja HIFK kohtasivat korkeimmalla sarjatasolla edellisen kerran Kokkolassa sunnuntaina 1.10. 1972. Se jäi samalla IFK:n viimeiseksi otteluksi pääsarjatasolla yli 40 vuoden ajaksi. KPV voitti ottelun 2-1, ja IFK:n maalin teki Matti ”Roto” Paatelainen. Tämä maali jäi siis samalla myös IFK:n viimeiseksi pääsarjamaaliksi.

Kokkolan tappio ei kuitenkaan ratkaissut IFK:n kohtaloa. Putoaminen oli varmistunut jo tasan viikkoa aikaisemmin Olympiastadionilla murheellisessa ottelussa, jonka IFK hävisi Lahden Reippaalle peräti 1-5.

Edellisen kerran seurat kohtasivat kaudella 2011 molempien joukkueiden pelatessa Ykköstä.

Respect Suomen Cupin 6. kierros:

Ke 15.4. 18.30 KuPS – FC Lahti, Savon Sanomat Areena
Ke 15.4. 18.30 PK-35 Vantaa – HJK, MUP Stadion
To 16.4. 16.00 Ilves – IFK Mariehamn, Tehtaan kenttä
To 16.4. 18.00 KPV – HIFK, Santahaka tn. VeikkausTV
To 16.4. 18.30 AC Oulu – PS Kemi, Arina Areena
To 16.4. 18.30 FC Inter – RoPS, Veritas Stadion
To 16.4. 19.00 FC Haka – MuSa, Tehtaan kenttä
To 16.4. 20.00 PK K-U – BK-46, Kalevan UP tn.

HIFKDerbyMainos