Skip to main content

Logo

Mamma Rosan otteluennakko: RoPS – HIFK

HIFK hävisi viime sunnuntaina Respect Suomen Cupin puolivälieräottelussa FC Interille, joka voitti tähtirinnat Sonera Stadiumilla 2-0. Näin ollen HIFK pääsee keskittymään ainoastaan Veikkausliigaotteluihin. Kahdella tasapelillä liigakautensa aloittanut HIFK matkustaa keskiviikkona kauas pohjoiseen Rovaniemelle Rovaniemen Palloseuran vieraaksi.

RoPS on hävinnyt kaikki kolme otteluaan ja rovaniemeläiset ovat sarjataulukon hännillä. RoPS esitti vahvoja otteita ennen liigakauden alkua etenemällä aina Liigacupin finaaliin asti. Viime aikoina seuran sisällä on kuitenkin kuohunut – RoPS:n sekä Pikkuhuuhkajien taitava keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi räväytti sosiaalisessa mediassa tavalla, joka nousi luonnollisesti kaikkien iltapäivälehtien otsikoihin.

Yaghoubi harjoitteli talvikaudella HIFK:n kanssa, joten kyseessä on tuttu pelaaja HIFK:n pelaajille ja valmennusjohdolle.

”RoPS on varmasti parempi joukkue kuin tulokset näyttävät. Agressiivinen ja suoraviivainen”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara luonnehtii.

HIFK:n pelaajatilanne on hyvä. Ainoa ongelma on se, että kaikki pelaajat eivät mahdu kokoonpanoon. Pitkäaikaispotilaiden joukossa itseään kuntouttanut HIFK:n viime kauden paras maalintekijä Eero Peltonen tuli Interiä vastaan pelatussa Cup-ottelussa vaihdosta kentälle, joten myös hyökkääjäosastolle on tulossa lisää vaihtoehtoja.

HIFK:n keskikentällä nähtiin sunnuntaina pelatussa Suomen Cupin ottelussa Ville Taulo ja Kalle Sotka. HJK:ta vastaan keskikentällä dominoinut kaksikko Jukka HalmeFredrik Lassas olivat molemmat huilivuorossa. Halme toi viimeistään Stadin derbyssä itsensä kaikkien pääkaupunkiseudulla jalkapalloa seuraavien tietoisuuteen. Yleisö sai haukkoa paikallisottelussa henkeään, kun Bragun Gattuso veti Klubin rankkarialueella tavaramerkiksi muodostuneen Zidane-pyörähdyksen pallon kanssa.

Fredrik Lassas (#10) ja Jukka Halme #8 muodostavat HIFK:n keskikentällä toimivan parivaljakon. Kuva: Jere Nevalainen

Fredrik Lassas (#10) ja Jukka Halme (#8) muodostavat HIFK:n keskikentällä toimivan parivaljakon. Kuva: Jere Nevalainen

RoPS:n joukkueessa on muutama todella taitava yksilö ja paljon kokeneita liigapelaajia. RoPS on onnistunut tekemään kolmessa pelaamassaan ottelussa vain yhden maalin, mutta kärkipelaaja Aleksandr Kokon maalintekopotentiaali on valtava ja varsinkin hänen kanssaan HIFK-puolustajien tulee olla erityisen tarkkana.

Juha Malisen (RoPS päävalmentaja) joukkueet ovat yleensä olleet tyyliltään aika samanlaisia. Agressiivista prässiä ja melko suoraviivaista pelaamista. Todennäköisesti sieltä tulee juuri näitä elementtejä vastaan. RoPS on aloittanut heikosti tulosten valossa, mutta vastaan asettuva joukkue on varmasti sisuuntunut ja ärsytetty”, Halme kertoo.

”Käymme tänään tarkemmin läpi RoPS:n pelaamista ja otamme videolta tarvittavat tiedot mukaan. Kolme pistettä lähtee Stadiin koko joukkueen nöyrällä ja rennolla pelaamisella. Pitää olla valmis vastaamaan heidän agressiiviseen pelaamiseen”, Halme tiedostaa.

Jukka Halme pelasi HJK:ta vastaan 77. minuuttia ja oli pohjustamassa HIFK:n tasoitusmaalia. Kuva: Jere Nevalainen

Jukka Halme pelasi HJK:ta vastaan 77. minuuttia ja oli pohjustamassa HIFK:n tasoitusmaalia. Kuva: Jere Nevalainen

Fredrik Lassas tuli IFK:hon täksi kaudeksi yksivuotisella sopimuksella. Vasta 18-vuotias HIFK:n ja Pikkuhuuhkajien keskikenttäpelaaja on esiintynyt todella lupaavasti pelaamissaan otteluissa. Lassas oli todella lähellä räjäyttää pankin HJK:ta vastaan, mutta hänen kaukolaukauksensa tärähti HJK-maalin ylärimaan. Lassas huilasi Interiä vastaan sunnuntaina, joten Freda on todennäköisesti jälleen pelaavassa kokoonpanossa keskiviikkona.

”Tuntuu, että RoPS alkukaudella ei ole päässyt lähellekkään omaa tasoa. Ennen kauden alkua ajattelin, että RoPS voisi olla yllättäjä. Heillä on todella tasokas keskikenttä – Antti Okkonen, Mika Mäkitalo ja hyvä ystäväni Moshtagh Yaghoubi. En tiedä, miksi niillä on vieläkin nolla pojoa plakkarissa. Rollo on aina vaikea vieraspeli jo pelkästään olosuhteiden takia ja odotettavissa on varmasti kova vääntö”, Lassas kertoo.

”Voitamme matsin hyvällä pallollisella pelillä. Pitää pystyä välttämään erikoistilanteita ja Okkosen rajaheittoja, sillä varsinkin RoPSin toppari Faith Obilor ja isokokoiset kärkipelaajatovat vaarallisia niissä. Avainjuttu huomenna on myös molempien maalien edessä pelaaminen.  Cupin pelissä Interiä vastaan meillä oli riittävät avaimet voittoon, joten meidän täytyy viimeistellä paikoista paremmin huomenna”, Lassas sanoo.

Stadin Kingit olivat vahvasti mukana kauden avausreissussa Maarianhaminassa. IFK-kannattajia on lähdössä myös Rovaniemelle. Kuva: Jere Nevalainen

Stadin Kingit olivat vahvasti mukana kauden avausreissussa Maarianhaminassa. IFK-kannattajia on lähdössä myös Rovaniemelle. Kuva: Jere Nevalainen

RoPS – HIFK keskiviikkona 29.4. kello 18:30 Rovaniemen keskuskentällä. IS Extra näyttää tämänkin ottelun suorana lähetyksenä.
Ottelun liveseurantaa on luvassa tuttuun tyyliin HIFK Fotbollin Twitter-sivustolla (@HIFKedustus) hashtagilla #HIFKlive. 

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FC Inter perjantaina 8.5. kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Liput tulevat lähipäivinä myyntiin Lippupalvelun verkkosivuillle. HIFK tiedottaa asiasta mahdollisimman pian.

Mammarosa