Skip to main content

screenshot.9

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK ja FC Inter taistelevat välieräpaikasta Suomen Cupissa

Helsingin IFK kohtaa tänään Respect Suomen Cupin puolivälieräottelussa turkulaisen FC Interin. Inter on Veikkausliigan kärkipaikalla kolmen pelatun ottelun jälkeen. Otteluparin voittajalle on tarjolla Suomen Cupin välierävaihe.

HIFK ja FC Inter kohtasivat kahdesti ennen liigakauden alkua Liigacupin alkulohkossa. Ensimmäinen kohtaaminen Turun Javenture-Areenalla 20. tammikuuta päättyi FC Interin 3-2 (1-1) kotivoittoon. FC Interin maalintekijöinä kunnostautuivat tuolloin keskikenttäpelaaja Mika Ojala ja hyökkääjä Vahid Hambo, joka teki ensimmäisessä Liigacup-ottelussaan kaksi osumaa. HIFK:n keskikenttäpelaajaa Jukka ”Bragun Gattuso” Halme ja toppari Jukka Sinisalo vastasivat tähtirintojen maaleista.

Talin hallissa pelattu toinen kohtaaminen 7. helmikuuta oli kotijoukkueena pelanneelta HIFK:lta täydellinen ylijuoksu turkulaisista. Tähtirinnat marssivat kliiniseen 6-0 (2-0) kotivoittoon ja HIFK jatkoi murskavoitolla Liigacupin puolivälieriin. Erikoisen voitosta teki se, että HIFK:n maalintekijöinä nähtiin peräti kuusi eri kenttäpelaajaa.

HIFK voitti FC Interin helmikuussa pelatussa Liigacupin alkulohkon ottelussa peräti 6-0. Maalintekijät Ville Salmikivi (vas.), Fredrik Lassas, Jesse Ahonen, Youness Rahimi, Nnaemeka Anyamele ja Joni Korhonen yhteiskuvassa matsin jälkeen.

HIFK voitti FC Interin helmikuussa pelatussa Liigacupin alkulohkon ottelussa peräti 6-0. Maalintekijät Ville Salmikivi (vas.), Fredrik Lassas, Jesse Ahonen, Youness Rahimi, Nnaemeka Anyamele ja Joni Korhonen yhteiskuvassa matsin jälkeen.

Veikkausliigassa molempien joukkueiden kausi on käynnistynyt hyvin. FC Inter johtaa sarjaa kolmen pelatun ottelun jälkeen kahdella voitolla (Ilves 3-1 & RoPS 0-4) ja yhdellä tasapelillä (SJK 1-1). Inter-hyökkääjä Vahid Hambo on Veikkausliigan maalipörssin kärjessä neljällä maalilla. Hambo muistetaan varmasti IFK-kannattajien keskuudessa, sillä Hambo tuuletti Liigacupin avausmaaliaan Turussa HIFK:n kannattajien edessä.

HIFK aloitti historiallisen liigakautensa Maarianhaminan vierasreissulla yli 120 IFK-kannattajan matkustaessa joukkueen mukana legendaariselle ”saarelle”. HIFK nousi kankean ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-1 tasapeliin ja nousijajoukkue otti heti ensimmäisessä ottelussaan tärkeän sarjapisteen.

Yli 43 vuoden odotuksen jälkeen pelattu paikallisottelu kuluneella viikolla perinteikästä HJK:ta vastaan herätti helsinkiläisen jalkapalloilukulttuurin henkiin. Loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla nähtiin kansainväliselläkin tasolla mitattuna huipputunnelmainen ottelu, jossa nähtiin kaksi maalia. HJK:n Mike Havenaar puski poikkeuksellisesti vierasjoukkueena Soneralla pelanneen HJK:n 0-1 johtoon heti ottelun alkuminuuteilla. Joni Korhonen pääsi lataamaan liigauran ensimmäisen maalinsa rangaistuspotkusta IFK Klacken fanipäädyn edessä ja ne jäivät myös tunteikkaan derbyn loppulukemiksi.

”Meillä on hyvät lähtökohdat otteluun, sillä meillä on paljon tuoreita pelaajia. Osa pelaajistamme ei yksinkertaisesti ole vielä palautunut torstain HJK-ottelusta, joten kierrätämme pelaajia. Tilanne on meille tuttu, koska olemme talvikaudellakin pelanneet todella leveällä materiaalilla. Uskon vakaasti, että saamme parhaan tuloksen näin. Haaste on iso, koska FC Inter on sarjakärki ja kovassa iskussa, mutta toisaalta Inter sopii meille vastustajana”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Sunnuntaina Sonera Stadiumilla kohtaavat kaksi iskukykyistä ja hyvävireistä joukkuetta. Panoksena on Suomen Cupin välierävaihe, joka maistuisi varmasti molemmille joukkueille.

Suomen Cupin voittaja ratkaistaan 26.9. Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Respect Suomen Cup puolivälieräottelut

16.00 KuPS – PK Keski-Uusimaa
16.00 FC Haka – HJK
16.00 HIFK – FC Inter
16.00 IFK Mariehamn – AC Oulu

HIFK – FC Inter tänään kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Liput Lippupalvelusta 11,50 euroa (sis. toimituskulut) ja ovelta 15 euroa.
Klikkaa TÄSTÄ ja hanki liput matsiin Lippupalvelusta!

Mammarosa

FC INTER 2604SS