Skip to main content
Otteluraportit

HIFK ja FC Lahti pelasivat kauteen valmistavan ottelun suljetulla stadionilla

Harjoitusotelu päättyi lukemiin 1-1. Ottelun jälkeen ammuttiin vielä rangaistuspotkut, jossa HIFK oli parempi. Tässä HIFK:n Nnaemeka Anyamele toimittaa pallon verkkoon.

2.4.2015 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa | HIFK-FC Lahti 1-1 | Ottelun jälkeen ammuttiin vielä rankkariskaba, jossa HIFK oli parempi. Tässä HIFK:n Nnaemeka Anyamele toimittaa pallon verkkoon.

HIFK – FC Lahti 1 – 1 (0 – 1)
20′ 0-1 Markus Joenmäki
84′ 1-1 Jesse Ahonen (Tuomas Mustonen)

HIFK:n kokoonpano
#3 Jesse Ahonen
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#7 Kalle Sotka
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#18 Matias Hänninen
#19 Tuomas Aho
#20 Ville Salmikivi
#21 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#6 Pauli Kuusijärvi (46′ –> Jukka Sinisalo)
#8 Jukka Halme (46′ –> Kalle Sotka)
#11 Eero Peltonen (46′ –> Fredrik Lassas)
#12 Otto-Pekka Jurvainen (25′ –> Tommi Vesala)
#13 Esa Terävä (46′–> Joni Korhonen)
#14 Youness Rahimi (46′–> Pekka Sihvola)
#15 Nnaemeka Anyamele (46′ –> Matias Hänninen)
#16 Tuomas Mustonen (46′ –> Ville Salmikivi)

Lähtökohdat

Todella nopealla aikataululla sovittu harjoitusottelu, joka pelattiin sateisessa ja koleassa säässä keskiviikkona Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla. FC Lahti selvitti edellisessä ottelussaan tiensä Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle kukistettuaan viime lauantaina helsinkiläisen Atletico Malmin lukemin 2-0 kapteeni Mikko Hauhian ja Xhevdet Gelan maaleilla.

HIFK kohtasi edellisessä harjoitusottelussaan viime viikolla toisen sarjanousijajoukkue FC KTP:n. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattu ottelu päättyi 1-1 tasapeliin ja HIFK:n maalista vastasi hyökkääjä Ville Salmikivi.

Ottelu pelattiin molempien päävalmentajien toiveesta suljetulla stadionilla. Joukkueet saivat näin ollen harjoitella mm. erikoistilannepelaamistaan rauhassa.

Ottelu

FC Lahti siirtyi ottelussa 0-1 johtoon 20. peliminuutilla epäsuorasta vapaapotkusta.

Epäsuora vapaapotku vihellettiin boksin sisältä  hieman kyseenalaisesta pelitilanteesta. FC Lahden hyökkääjä Rafael yritti laittaa boksissa pallon itselleen eteen ja pallo kimposi HIFK-pelaajasta kohti maalivahti Carljohan Erikssonia. Eriksson liukui tilanteeseen ja vangitsi pallon varmasti, mutta ottelun erotuomari tulkitsi HIFK-pelaajan syöttäneen pallon Erikssonille.

Lopulta FC Lahden Markus Joenmäki toimitti pienen siirron jälkeen epäsuoran vapaapotkun takakulmaan hienolla vasemman jalan sijoituksella.

FC Lahti hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisellä jaksolla. HIFK:lla oli myös kaksi lupaavanoloista sivuvaparia, mutta lahtelaisten puolustus selvitti tilanteet varmasti.

HIFK:n paras paikka aukeni vartin pelin jälkeen laitahyökkääjä Joni Korhoselle. Korhonen leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laittoi tarkan laukauksen kohti oikeaa takayläkulmaa, mutta FC Lahden maalivahti Joonas Meronen onnistui torjumaan tilanteen kulmapotkuksi.

Vaikka avausmaali syntyi kyseenalaisesta tilanteesta, niin tauolle siirryttiin pelitilanteisiin nähden ansaitussa FC Lahden 0-1 johdossa. Puoliajalla HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara suoritti seitsemän pelaajavaihtoa.

65. peliminuutilla HIFK sai vasemmalta laidalta vapaapotkun. FC Lahden maalivahti Joonas Meronen torjui Youness Rahimin antaman vapaapotkun kirjaimellisesti naamallaan. Jatkotilanteesta HIFK-toppari Pauli Kuusijärvi pääsi kokeilemaan lähes tyhjään maaliin, mutta Kuusijärven laukaus osui ylärimaan.

Viimeisellä kymmenminuuttisella HIFK nousi tasoihin. Youness Rahimi käynnisti nopean vastahyökkäyksen oikealla laidalla. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Rahimi pelasi pallon Tuomas Mustoselle, joka harhautti Lahti-puolustajan täydellisesti. Mustonen petasi Jesse Ahoselle keskustaan täysin vapaan paikan, josta Ahonen siirsi pallon varmasti verkkoon.

Jesse Ahonen vastasi HIFK:n tasoitusmaalista FC Lahtea vastaan pelatussa treenimatsissa. Kuvassa tuulennopea Ahonen 27.3 pelatussa Liigacup-ottelussa HIFK - Klubi 04. Kuva: Riku Laukkanen

Jesse Ahonen vastasi HIFK:n tasoitusmaalista. Kuvassa tuulennopea Ahonen 27.3 Talin hallissa pelatussa Liigacup-ottelussa HIFK – Klubi 04. Kuva: Riku Laukkanen

 

Varsinaisen peliajan jälkeen lukemat olivat 1-1. Ottelun päätyttyä ammuttiin vielä rangaistuspotkut viiden laukojan voimin. FC Lahden laukojista kaksi epäonnistui ja HIFK:n viimeinen laukoja Otto-Pekka Jurvainen niittasi pallon varmasti maaliin.

Kommentit

”Lahti hallitsi palloa ja ehkä vähän peliäkin, mutta maalin lisäksi he eivät saaneet yhtään maalipaikkaa. Olen todella tyytyväinen puolustuspelaamiseemme, sillä Saku (Eriksson) ei joutunut torjumaan koko ottelussa kertaakaan. Olimme toisella puoliajalla parempia, joten siinä mielessä tämä oli täysin oikeutettu ulos. Hyökkäyspelaamisessa on vielä parannettavaa”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

”Ensimmäiset 60 minuuttia oli meiltä hyvää suorittamista. Kun suoritimme vaihdot, niin paketti hieman levisi. Saimme aikaan hyviä hyökkäyksiä, mutta toisella jaksolla passivoiduimme”, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pohti ottelun jälkeen.

Muuta

HIFK kohtaa Suomen Cupin 6. kierroksella Kakkosessa pelaavan Kokkolan Pallo-Veikot. Kokkolassa pelattava ottelu on merkitty pelattavaksi torstaina 16.4.

HJKFlabat