Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Tuomas Aho HIFK:hon – ensimmäinen täysin kotimainen joukkue pääsarjassa 7 vuoteen

By 13.3.201513 joulukuun, 2018No Comments
Tuomas Ahon pelaajasopimuksen myötä HIFK:n joukkue on valmis.

Tuomas Ahon pelaajasopimuksen myötä HIFK:n joukkue on valmis.

Helsingin IFK on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen keskuspuolustaja Tuomas Ahon kanssa.

Aho, 33, siirtyy tähtirintoihin Myllykosken Pallosta, jossa hän on pelannut vuodesta 2009 lähtien toimien kaikkina kausina joukkueensa kapteenina. Jo vuonna 1999 Veikkausliigassa debytoinut Aho on pelannut urallaan myös FC Kuusankosken, tanskalaisen AGF Århusin ja HJK:n riveissä.

”Pelit MyPassa jäivät yllättäen kesken ja siitä jäi todella huono maku. Kova nälkä jäi pelaamiseen ja halusin pelata vielä hyvän kauden ja ehkä useammankin. HIFK oli tarjolla olevista vaihtoehdoista ylivoimaisesti paras. Olen kuullut seurasta paljon hyvää ja joukkueessa on jatkuva tekemisen meininki”, Aho kertoo.

”Aho on kantanut MyPassa viime kausina todella isoa vastuuta sekä pelillisesti että henkisesti. Hän tulee meille osittain samaan rooliin. Haluamme auttaa häntä pelaamaan hyvän kauden, sillä viime kausi ei ollut ”Skelelle” helppo erilaisten vammojen takia. Kokemuksellaan hän on iso osa joukkuettamme”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

Aho tuo HIFK:n joukkueeseen ennen kaikkea johtajuutta, mutta myös lisää pääpelivoimaa varsinkin erikoistilanteisiin. HIFK:n valmennusjohto saa Ahosta luotettavan ja rauhallisen puolustuspään liiderin.

”Viime vuosina olen pystynyt pelaamaan tasaisen korkealla tasolla. Pystyn ohjaamaan ja organisoimaan joukkuetta. Pelinluku on näin iän myötä vahvuus. Haluan auttaa nuoria pelaajia kehittymään ja pyrin auttamaan heitä peliurallaan eteenpäin omalla kokemuksellani ja esimerkillä”, Aho sanoo.

HIFK:n riveihin siirtyneet pelaajat ovat kerta toisensa jälkeen kehuneet seuran intohimoisia ja fanaattisia kannattajia Stadin Kingejä.

Urallaan yli 300 ottelua Veikkausliigassa pelannut ja myös nuorten maajoukkueissa esiintynyt Aho mainitsee myös yhdeksi suurimmaksi syyksi sopimuksen syntymisen kannalta sen, että hän pääsee pelaamaan Suomen parhaiden fanien edessä Töölön jalkapallostadionilla.

”Haluan kokea sen, minkä olen nähnyt. Tässä pääsee samalla pelaamaan faneille ja nauttimaan tunnelmasta kentällä. Se on Suomessa ainutlaatuista”, Aho kehuu.

”Uskon, että tästä tulee huikea kausi sekä kentällä että katsomossa. Erityisesti odotan Stadin paikallismatseja, joissa tunnelma tulee olemaan varmasti ennennäkemätön.”

Erityiskiitokset Aho haluaa lähettää loppupuheenvuoronaan seuralle, joka hoiti muun muassa hänen pelipassiasiansa kuntoon.

”Iso kiitos Kouvolan Susille, että sain treenata ja pitää kuntoa yllä heidän kanssaan”, Aho kiittelee.

HIFK:n joukkue on valmis Veikkausliigaan: ”Kokemusta ja nuoruutta”

Ahon pelaajasopimuksen myötä HIFK:n joukkue kaudelle 2015 on nyt kasassa. HIFK:n joukkue on ensimmäinen täysin kotimainen joukkue pääsarjassa seitsemään vuoteen. Edellisen kerran FC Honka lähti kauteen täysin kotimaisella joukkueella kaudella 2007.

”Alusta alkaen tavoitteenamme oli tehdä kotimainen joukkue, jossa jokainen pelaaja taistelee IFK:n puolesta joukkueena. Haluamme viedä kotimaista jalkapalloa eteenpäin, sillä Suomessa on erittäin paljon hyviä ja potentiaalisia pelaajia”, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

”Tarkoituksena on myös seurata seuran omia junioreita, joissa ollaan tehty todella hyvää työtä. Tavoitteena on sitä kautta saada uusia pelaajia edustusjoukkueen rinkiin.”

HIFK:lla on nyt pelaajasopimukset kolmen maalivahdin sekä 21 kenttäpelaajan kanssa.

”Joukkueemme on erinomainen Veikkausliigaan. Saimme kaikki ne pelaajat, jotka halusimme. Joukkueessa on hyvä sekoitus nuorta, potentiaalista ja nälkäistä pelaajaa, joiden tavoitteet ovat ulkomailla. Sen lisäksi meillä on kokeneita ja rutinoituneita pelimiehiä, jotka pystyvät omalla kokemuksellaan ja näkemyksillään auttamaan koko joukkuetta”, Määttä sanoo.

”Tällä kaudella näemme mihin se riittää. Uskon, että pitkälle.”

HIFK murskasi FC Interin Liigacupin alkulohkossa peräti 6-0. Kuvassa tähtirintojen maalintekijät vasemmalta: Ville Salmikivi, Fredrik Lassas, Jesse Ahonen, Youness Rahimi, Nnaemeka Anyamele ja Joni Korhonen. Kuva: Edward Hultin

HIFK murskasi FC Interin Liigacupin alkulohkossa peräti 6-0. Kuvassa tähtirintojen maalintekijät vasemmalta: Ville Salmikivi, Fredrik Lassas, Jesse Ahonen, Youness Rahimi, Nnaemeka Anyamele ja Joni Korhonen.

HIFK:n joukkue on muuttunut liiganousun jälkeen merkittävästi, vaikka vanha pelaajarunko on säilynytkin. Talvikauden aikana HIFK on pystynyt haastamaan jokaisen liigajoukkueen käynnissä olevassa Liigacupissa. Siitä hyvänä esimerkkinä toimii välieräpaikka sekä oman alkulohkon voitto.

”Olen todella tyytyväinen tähän joukkueeseen. Tässä on kokemusta ja nuoruutta. On myös sellaisia pelaajia, jotka saavat hienon mahdollisuuden – meillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet hyvällä tasolla koko uransa, mutta eivät ole koskaan päässeet pelaamaan Veikkausliigaa”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

”Näytönhalua tässä joukkueessa riittää. Pelaajat ovat nimenomaan meidän jalkapalloa varten ja tärkeintä on, että pelaajat sopivat meidän pelitapaamme.”

HIFK ilmoitti verkkosivujen uutisessaan viime vuoden puolella etsivänsä pelaajia edustusjoukkueeseen avoimella haulla. Hakemuksia tuli paljon ja niitä oli laidasta laitaan. Tarjolla oli paljon laadukkaita pelimiehiä.

”Onhan tässä ollut pelaajia matkan varrella, jotka olisivat myös sopineet joukkueeseen. Kun joukkuetta kasaa ja pelaajia scouttaa, niin aina siinä kohtaavat välillä myös aika ja resurssit”, Honkavaara muistuttaa.

HIFK valmistautuu tulevaan kauteen sarjanousijana – kuten myös viime kaudella Ykkösessä. HIFK:n tavoitteena on taistella ensi kaudella muustakin kuin säilymisestä.

”Olemme puhuneet kapteenimme Esa Terävän kanssa, että tavoitteemme olisi kuuden sakissa. Ei siitä sillä lailla ole sen kummemmin puhuttu, mutta kaikki tietävät mihin me pystymme”, Honkavaara sanoo.

”Futis on herkkä laji ja tiedossa on pitkä kausi. Jos saadaan hyvä alku ja itseluottamus kondikseen heti alkukaudesta, niin kaikki on mahdollista. Ihan sama minkä tavoitteen asetamme, niin sitä täytyy kauden mittaan tarkistaa. Tehdäänkö asioita kuten tavoite määrää ja pitääkö tavoitetta muuttaa”, Honkavaara luettelee.

HIFK:n joukkue kaudella 2015

Maalivahdit
Carljohan Eriksson
Mika Johansson
Atte Ranta

Kenttäpelaajat
Tuomas Aho
Pauli Kuusijärvi
Jukka Sinisalo
Matias Hänninen
Nnaemeka Anyamele
Esa Terävä
Jukka Halme
Eero Peltonen
Tommi Vesala
Tuomas Mustonen
Otto-Pekka Jurvainen
Milo Jung
Ville Salmikivi
Jani Bäckman
Joni Korhonen
Jesse Ahonen
Kalle Sotka
Ville Taulo
Pekka Sihvola
Youness Rahimi
Fredrik Lassas

HIFK:n seuraava ottelu: Liigacup välieräottelu | HJK – HIFK lauantaina 14.3 kello 14:00 Talin jalkapallohallissa. 

900
SpelschemaBIG