Skip to main content
Otteluraportit

HIFK eteni Liigacupin välieriin HJK:n vastustajaksi

By 7.3.201511 joulukuun, 2018No Comments
Liigacup, puolivälierä | Talin jalkapallohalli, Helsinki | HIFK - VPS 2-1 (1-0)

Liigacup, puolivälierä | Talin jalkapallohalli, Helsinki | HIFK – VPS 2-1 (1-0)

HIFK – VPS 2-1 (1-0)
1′ 1-0 Joni Korhonen
27′ Varoitus Jukka Sinisalo
41′ Varoitus Jukka Halme
53′ 1-1 Tuomas Lähdesmäki
57′ Varoitus Jerry Voutilainen (VPS)
57′ 2-1 Joni Korhonen (rp)

HIFK:n kokoonpano
Mika Johansson (MV), Jukka Sinisalo (84′ Nnaemeka Anyamele), Jani Bäckman (70′ Ville Taulo), Jukka Halme (74′ Eero Peltonen), Matias Hänninen, Joni Korhonen, Fredrik Lassas, Otto-Pekka Jurvainen, Jesse Ahonen, Youness Rahimi (79′ Pekka Sihvola), Tuomas Mustonen (67′ Ville Salmikivi)

Vaihtopelaajat
Carljohan Eriksson (MV), Milo Jung

Ottelu
HIFK siirtyi heti ottelun ensimmäisellä peliminuutilla 1-0 johtoon. Fredrik Lassaksen keskitys tavoitti Joni Korhosen, jonka pusku painui VPS-vahti Henri Sillanpään vartioimaan maaliin.

VPS tuli tasoihin heti toisen puoliajan alkuhetkillä, kun Tuomas Lähdesmäki onnistui tasoittamaan lukemiksi 1-1. HIFK:n sankariksi nousi lopulta Joni Korhonen, joka sinetöi illan toisella osumallaan loppulukemat 2-1 rangaistuspotkusta vain muutama minuutti vaasalaisten tasoitusmaalin jälkeen.

Kommentit
HIFK sai ottelussa lievää jobinpostia, kun topparikaksikko Jukka Sinisalo ja Jani Bäckman jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. HIFK onnistui kuitenkin nousemaan heti toisen puoliajan alussa tulleen tasoitusmaalin jälkeen upeaan 2-1 kotivoittoon.

”Alku oli meiltä todella hyvä. Pääsimme helposti maalintekopaikkoihin, mutta olisin kaivannut viimeistelyyn ehkä vähän lisää terävyyttä. Vaikka VPS tuli tasoihin, niin joukkue onnistui vääntämään ottelun vielä voitoksi”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

”Lopussa jouduimme parin loukkaantumisen takia tekemään vähän ylimääräisiä säätöjä vaihtojen suhteen, mutta hyvin selvittiin. Toivotaan, ettei toppareiden vammat ole vakavia”, Honkavaara jatkoi.

HIFK:n molemmista maaleista vastannut Joni Korhonen oli luonnollisesti tyytyväinen omaan suoritukseensa.

”Minulle jäi hyvä fiilis ottelusta. Kaksi maalia ja voitto on aina hyvä”, Korhonen iloitsi.

”Pelin ensimmäiset 25 minuuttia olivat hyvää suorittamista, mutta sitten pelimme sekosi aavistuksen verran. VPS sai otetta pelistä ja onnistuikin tekemään maalin. Lopussa saimme pelimme taas kulkemaan. Loukkaantumisten takia pelaajat joutuivat lopussa pelaamaan ehkä hieman oudoilla pelipaikoilla ja sen takia peli oli vähän sekavaa.”

HIFK sai otteluun salama-alun, kun Fredrik Lassaksen keskitys löysi Joni Korhosen boksista. Korhosen pusku painui vastustamattomasti verkkoon ja kirjaimellisesti räjäytti Talin jalkapallohalliin saapuneet IFK-kannattajat huutomyrskyyn.

”Hyvä peli vaikka tänään olikin vähän vaikeata, mutta voitto on aina voitto. Ottelun alku oli juuri sellainen kuin halusimme ja saimme heti maalin”, HIFK:n keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas kertoi.

Välierissä vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja HJK. Hallitsevat Suomen mestarit voittivat omassa välieräottelussaan perjantaina FC Lahden 2-0 (1-0). Näin ollen kauden ensimmäinen Stadin derby päästään pelaamaan jo maaliskuussa.

”Kyllä se tuntuu ihan hauskalta päästä testaamaan vanhaa jengiä, vaikka olenkin ymmärtänyt, että Klubi taitaa olla silloin ulkomaanleirillä. Vastaan saattaa asettua tavallisesta nuorempi joukkue”, Lassas pohti ottelun jälkeen.

Muuta
HIFK etenee voitollaan Liigacupin välierävaiheeseen, jossa se kohtaa HJK:n. Ottelu on merkitty pelattavaksi lauantaina 14.3.

Ottelu kuvina
© R1ku Exposures / fb.com/r1kuexposures

003_7485 003_7507 003_7735 003_7510 003_7721 003_7707 003_7702 003_7693 003_7687 003_7613 003_7582 003_7571 003_7747 003_7561
003_7833