Skip to main content

Futsalilla on 2000-luvulla ollut strateginen asema usean juniorijoukkueemme toiminnassa.  Aikaa ja tilaa on futsalissa vähän mikä kehittää pelaajien kykyä tunnistaa tilanteita ja valita oikea ratkaisuvaihtoehto. Tästä pelinopeuden kasvusta on paljon hyötyä siirryttäessä jalkapallokentälle. Futsal soveltuu myös erinomaisesti jalkapallon perustilanteiden harjoitteluun, sillä futsalotteluissahan on jatkuvasti esim. 1v1, 2v1, 2v2 tilanteita. Parhaimmillaan koko kentällinen toimii synkronoidusti ja viimeinen kosketus on sisäterä tyhjiin takatolpalta. Pitkäjänteinen työ ikäluokissa 95-00 on myös johtanut tulokselliseen menestykseen piirin- ja Uudenmaan alueellisissa sarjoissa. Jopa SM-lopputurnauspaikat ovat olleet useasti lähellä.

Lopullisesti HIFK:n juniorifutsal nousi futsalia seuraavan yleisön tietoisuuteen viime kaudella. Kausi 2013-14 oli suuri menestys tuloksellisesti, sillä sekä B- (-9798) että C-juniorit (-99) menestyivät erinomaisesti selvityen ikäluokkiensa SM-lopputurnauksiin.

Ennakkoon B-juniorimme eivät kuuluneet ennakkosuosikkeihin, mutta joukkue pelasi ennakkoluulottomasti ja raivasi tiensä jopa finaaliin asti, voittaen lopulta SM-hopeaa! C-junnutkin menestyivät hyvin selviytyen alkolohkostaan jatkopeleihin, häviten neljännesvälierässä SM-kultaa voittaneelle joukkueelle, ja ollen lopputuloksissa viidensiä.

Asetelma kaudelle 2014-15 oli tuota taustaa vasten herkullinen kun huomioimme että 98-99 ikäluokat yhdistyivät tämän kauden B17-joukkueeksi.

Tavoitteeksi kaudelle asetettiin SM-lopputurnauspaikka ja kerran viikossa olemmekin keskittyneet futsalin harjoitteluun Latokartanon erinomaisissa puitteissa. Olemme keskittyneet pelitavallisten erojen yhtenäistämiseen tavoitteena keskustan tiiviis puolustamiseen ja vauhdikkas käsipallovaikutteinen vastahyökkäyspeli.

Peliryhmämme osallistuivat sekä FP99-sarjaan että SM-karsintasarjana toimivaan FP98/K-sarjaan. FP99-sarjassa voitimme kaikki ottelumme ja FP98/K-sarjassa kymmenen kahdestatoista pelistä. Sarjan kakkosena jouduimme SM-jatkokarsintaan, josta selvitimme itsemme kahdeksan joukkueen SM-lopputurnaukseen, joka pelataan 14-15.3 Tampereella.

HIFK B - FP99-sarjan (B16) mestarit. 11 peliä 11 voittoa!

HIFK B16 – FP99-sarjan mestarit!

HIFK FP98 SM-jatkokarsintaottelun kokoonpano

 HIFK B17 FP98-ikäluokan SM-turnaukseen 14-15.3.15.