Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Otteluennakko: Eteneekö HIFK Liigacupin finaaliin?

By 12.3.201513 joulukuun, 2018No Comments
Joni Korhonen vastasi HIFK:n molemmista maaleista  Liigacupin puolivälieräottelussa VPS:aa vastaan. Kuva: Riku Laukkanen/R1ku Exposures

Joni Korhonen vastasi HIFK:n molemmista maaleista Liigacupin puolivälieräottelussa VPS:aa vastaan. Kuva: Riku Laukkanen/R1ku Exposures

 

Helsingin IFK kohtaa lauantaina 14.3 Liigacupin välieräottelussa paikallisvastustaja HJK:n Talin jalkapallohallissa. HJK:n edustusjoukkue on parhaillaan Espanjan Marbellassa harjoitusleirillä, joten tähtirintoja vastaan asettuu HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n pelaajat.

HJK:n ulkomaanleiri oli varattuna jo ennen Liigacupin otteluohjelman valmistumista. Näin ollen suurin odotus ja mielenkiinto siirtyvät ainakin osittain vielä eteen päin. HIFK ja HJK kohtaavat ensimmäisen kerran Veikkausliigassa torstaina 23.4 Töölön jalkapallostadionilla klo 18:30 käynnistyvässä ottelussa.

HIFK voitti Liigacupissa oman alkulohkonsa ja eteni puolivälieriin Vaasan Palloseuran vastustajaksi. Puolivälieräottelu päättyi HIFK:n 2-1 (1-0) kotivoittoon. Tähtirintojen laitahyökkääjä Joni Korhonen teki ottelussa HIFK:n molemmat maalit.

”Kun lähdimme pelaamaan Liigacupia, niin en ajatellut pelien menevän ihan näin hyvin. Toisaalta tiesin, että kaikki pelit ovat mahdollisia voittaa. Etukäteen ajateltuna ei ollut sellaisia ylivoimaisia joukkueita paperilla muita kuin Klubi”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

”Vastassa on lauantaina tuttuja pelaajia ja joitakin olen valmentanut alue- ja piirijoukkueissa. Olemme totta kai ennakkosuosikkeja, mutta peli on aina pelattava ja yksittäisessä matsissa voi käydä miten vain.”

Veikkausliigaan 42 vuoden tauon jälkeen palannut HIFK on vain yhden voiton päässä Liigacupin finaalipaikasta. Viime vuonna Liigacupin voitti ensimmäistä pääsarjakauttaan pelannut SJK, joka kaatoi VPS:n Seinäjoella pelatussa finaalissa.

”SJK oli samassa tilanteessa viime vuonna Klubi 04:sta vastaan ja he voittivat ottelun lopulta tiukan taistelun jälkeen 1-0. Futis on taktinen peli. Klubi voi keksiä jotain, mikä tekee meidän pelaamisen hankalaksi.”

Jyrääkö Jani Honkavaaran valmentama HIFK lauantaina Liigacupin finaaliin? Kuva: Jere Nevalainen

Jyrääkö Jani Honkavaaran valmentama HIFK lauantaina Liigacupin finaaliin? Kuva: Jere Nevalainen

Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela lentää HJK:n harjoitusleiriltä Espanjasta Suomeen valmentamaan lauantain otteluun.

”HIFK lähtee peliin ennakkosuosikkina. Olemme valmennustiimin kanssa katsoneet IFK:n peliä tarkkaan ja tiedämme kyllä, mitä sieltä on tulossa. Tämä on nuorille uudenlainen tilanne, kun nyt ollaan keskitytty myös paljon vastustajan peliin oman pelin lisäksi”, Klubi 04:n päävalmentaja ja HJK:n valmennusryhmään kuuluva Toni Koskela kertoo seuran verkkosivuilla.

”IFK on pelannut Liigacupissa todella hyvin. Heillä on todella kovaa töitä tekevä joukkue, joka pelaa hyvin yhteen”, Koskela sanoo.

Liigacupin välierät
La 14.3. klo 14:00 HJK – HIFK | Talin jalkapallohalli, Helsinki
Liput ottelupäivä ovelta 15 euroa, maksu vain käteisellä. Ovet aukeavat kello 13.00.

La 14.3. klo 14:30 Ilves-RoPS | Pirkkahalli, Tampere

Finaali pelataan lauantaina 4. huhtikuuta.

900

SpelschemaBIG