Skip to main content
26.02.2015 Sportland Areena, Tallin, Viro

26.02.2015 Sportland Areena | Tallinna, Viro | FC Levadia 2-2 HIFK

FC Levadia – HIFK 2-2 (2-0)
32’ 1-0 Kaimar Saag
33’ 2-0 Kaimar Saag
69’ 2-1 Tuomas Mustonen
79’ 2-2 Jani Bäckman

HIFK:n kokoonpano

Carljohan Eriksson (MV), Nnaemeka Anyamele, Pyry Kärkkäinen, Jukka Sinisalo (62’ Bart Mouafo), Matias Hänninen, Tommi Vesala (62’ Milo Jung), Fredrik Lassas (62’ Keaton Isaksson), Jukka Halme (62’ Jani Bäckman), Otto-Pekka Jurvainen (62’ Jesse Ahonen), Eero Peltonen (62’ Tuomas Mustonen), Ville Salmikivi (62’ Youness Rahimi)

Ottelu

HIFK kohtasi Viron mestarin FC Levadian harjoitusottelussa Tallinnan Sportland Areenalla torstaina 27.2 pelatussa ottelussa.

Ensimmäinen puolituntinen edettiin maaleitta, kunnes kotijoukkue FC Levadia onnistui murtamaan kahdesti peräkkäin HIFK:n puolustuslinjan lyhyen ajan sisään. Molemmissa Levadian maaleissa maalintekijänä kunnostautui hyökkääjä Kaimar Saag, joka on tuttu mies myös Viron maajoukkueesta. Tauolle asteltiin kotijoukkue FC Levadian 2-0 johdossa.

Toinen jakso käynnistyi tasaisissa merkeissä ja pallo pyöri lähinnä keskialueella molempien joukkueiden rakentaessa peliä. Ottelun 62. peliminuutilla HIFK suoritti harjoitusottelumallisesti peräti seitsemän pelaajavaihtoa, jotka toivat luonnolisesti lisää tempoa puna-asuisen vierasjoukkueen pelaamiseen.

Vain reilut viisi minuuttia pelaajavaihtojen jälkeen ja tähtirinnat onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 2-1. Kolmessa edellisessä pelaamassaan ottelussa kolme maalia tehneen Ville Salmikiven tilalle vaihdettu hyökkääjä Youness Rahimi käynnisti juoksullaan hyvän vastahyökkäyksen IFK:lle. Rahimi pelasi pallon vasempaan laitaan Milo Jungille. Jung löysi syötöllöön boksista Tuomas Mustosen, joka niittasi HIFK:n mukaan otteluun.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua HIFK nousi tasoihin. Milo Jungin antama vapaapotku löysi keskuspuolustaja Jani Bäckmanin rankkarialueelta, joka ohjasi pienen härdellin jälkeen pallon tyylikkäästi Levadian maalivahdin ohi. Bäckmanin 2-2 tasoitusmaali oli miehen toinen IFK:ssa. Aikaisemmin hän onnistui Liigacupissa IFK Mariehamnia vastaan.

Kommentit

”Ensimmäinen jakso oli haastava. Vaihdoimme toiselle puoliajalle ryhmitystä, jonka jälkeen saatiin luotua hyvä kolmekymppinen”, HIFK:n molempiin maaleihin syötön antanut Milo Jung kertoi.

”Meidän piti tasoittaa peli ja niin me tehtiinkin. Voittomaalia haettiin, mutta tällä kertaa ei siinä onnistuttu. Lähellä käytiin”, Jung jatkoi.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli heti ottelun päätyttyä ainakin tulokseen tyytyväinen, mutta tähtirintojen peliesitys ei saanut puhtaita papereita.

”Ensimmäinen puoliaika oli aika sekava. En tiedä ujosteltiinko sitä, että pelattiin ensimmäinen peli ulkona talven harjoitusjakson aikana. Tuli paljon virheitä ja harhasyöttöjä”, Honkavaara kertoi.

”Toisella puoliajalla vaihtojen myötä joukkueemme peli parani hieman. Harjoittelutauon jälkeen tämä oli ensimmäinen matsi, joten oli tärkeää, että saatin kaikille pelaajille peliaikaa. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.”

HIFK:n seuraava ottelu: PK-35 Vantaa – HIFK lauantaina 28.2 klo 15.15 Myyrmäen jalkapallohallissa. Liput 10e/5e.

Tsekkaa HIFK:n kaikki tulevat harjoitusottelut ja Vaasan Palloseuraa vastaan pelattavan Liigacupin välieräottelun aikataulu tästä linkistä.

FC Levadia 2-2 (2-0) | Kuvia ottelusta

Treeni OPMudeFredaMudeJunnuBäri Masa2