Skip to main content
Salmari (2)

Ville Salmikivi palaa kotiin 15 vuoden tauon jälkeen. Tervetuloa perheeseen Ville! Kuva: Edward Hultin

HIFK Fotboll on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen 22-vuotiaan oman kasvattinsa Ville Salmikiven kanssa. Hyökkäyksessä viihtyvä Salmikivi aloitti jalkapallouransa HIFK:n junioreissa 5-vuotiaana. Vuonna 2000 Salmikivi matkasi joukkueensa mukana PK-35:n junioreihin.

Aikuisiällä mies on edustanut niin FC Viikinkejä Ykkösessä kuin kaksi viimeisintä kautta Myllykosken Palloa Veikkausliigassa.

– Jo pienenä haaveilin, että olisi hienoa joku päivä pelata HIFK:n edustusjoukkueessa. Stadilaisena jätkänä on suuri kunnia päästä pelaamaan perinteiseen stadilaiseen joukkueeseen. Suomen parhaat fanit (Stadin Kingit) tekevät jokaisesta ottelusta ainutlaatuisen. Esimerkiksi viimeisin Liigacupin ottelu FC Interiä vastaan oli jotain mitä harvoin pelaajana Suomessa kokee, Salmikivi kuvailee tuntemuksiaan.

Armoitettuna maalintekijänä tunnettu Salmikivi on voittanut Ykkösen maalikuninkuuden 20 maalilla vuonna 2011. Veikkausliigassa mies on osunut maalipuiden väliin 6 kertaa. Testijakson aikana Salmikivi ehti pelata IFK:n paidassa 3 ottelua, joissa mies viimeisteli 3 maalia.

– Tarkoitus on auttaa joukkuetta maaleilla, mutta maalejakin tärkeämpää on kahden vaikean kauden jälkeen pysyä kunnossa ja pelata mahdollisimman paljon. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue. Moni luulee, että nousijajoukkueena lähdemme vain säilyttämään sarjapaikkaa, mutta oikeasti lähdemme tappelemaan joka pisteestä ja taistelemaan sarjan kärkisijoista. Tietysti myös Stadin herruuden voittaminen kuuluu kauden päätavoitteisiin, Salmikivi linjaa tavoitteitaan tulevan kauden osalta.

Viime kaudella Myllykosken Palloa edustanut Salmikivi oli usean Veikkausliigaseuran hankintalistalla, joten HIFK:n valmennus- ja seurajohto ovat syystäkin tyytyväisiä hyökkääjän sopimukseen.

– Ville on erittäin hyvä juoksemaan pystyyn, hänellä on luontainen maalivainu ja hän on kehittynyt myös urheilijana. Mies on hyvä lisä meidän hyökkäyskalustoon, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa tyytyväisenä.

– Salmikivi on synnynnäinen maalintekijä ja erittäin älykäs pelaaja. Uskon, että Honsun (Jani Honkavaaran) valmennuksessa mies puhkeaa jälleen uuteen kukkaan. Meillä on tällä hetkellä kasassa monipuolinen hyökkäysmateriaali ja valmennuksella on mahdollisuus pelata useammallakin eri peliryhmityksellä. Tarkoitus on vielä vahvistaa joukkueen toppariosastoa ennen kauden alkua ja tuolle pelipaikalle meillä on muutama erinomainen vaihtoehto, urheilutoimenjohtaja Henri Määttä avaa joukkueen rakennusta.

Kuva: Ville Salmikiven perhealbumi

Ville Salmikiven maali harjoitusottelussa Gnistania vastaan (HIFK Fotboll Instagram)

Kausikortti