Skip to main content

HIFK Futsal pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa, kun joukkue kohtaa Urheilutalolla PPV:n. Ottelu on osa HIFK:n ystävänpäivän superlauantaita, sillä Bragulla pelataan kello 15 HIFK:n jääpalloa ja Urheilutalolla kello 17 käsipalloa. Futsalottelua alkaa handiksen jälkeen kello 19.

Ennakkoasetelmat ovat tasaiset. HIFK ja PPV ovat keskinäiseen otteluun lähdettäessä tasapisteissä. Saldo on kummallakin ollut neljä voittoa ja viisi tappiota.

”Mahtavaa päästä pelaamaan taas tähti rinnassa, vaikka kausi on ollutkin äärimmäisen vaikea”, HIFK:n kapteeni Johannes Axerud sanoo.

Nytkin alla on kaksi tappiota Latokartanosta. Ensin Vesa/KemPa HGG:tä ja sitten Käpylän Sekunda/VasU:a vastaan.

HIFK ei ollut tappio-otteluissa pelillisesti selkeä vastaantulija. Vaikka kausi on ollut vaikea, on pelissä ollut paljon uudenlaisia, hyviä elementtejä. Ongelmana on vuodenvaihteen jälkeen ollut ennen kaikkea kapea materiaali.

”Lauantaina päästään hyvällä nipulla pelaamaan. Samaa ei ole pystynyt sanomaan kaikista kauden peleistä”, Axerud sanoo.

Taustalla on ollut muutamia loukkaantumisia ja paljon päällekkäisyyksiä jalkapallokauden kanssa. Kun pelaajat ovat viime kaudesta poiketen pelanneet jalkapalloa niin monessa eri seurassa, on futsalin harjoittelu- ja peliaikataulua ollut vaikeampi rakentaa.

”Tästä pitää oppia ja ensi vuoden suunnitelmat ovat jo paperilla. Samaa virhettä emme enää tee!”, Axerud sanoo.

HIFK:lla on yhteensä vielä neljä peliä pelaamatta. Tuloksellisesti kaudesta on kahden nousun jälkeen tulossa välikausi, jonka suurimmat hedelmät ovat lopulta olleet vain tietynlaisten pelillisten elementtien kehittymisessä.

Pelillisen pohjan päälle rakennetaan ensi kaudeksi iskukykyisempi joukkue. Monessa muussakin asiassa painetaan lisää kaasua. Urheilutalo on ensi kaudellakin HIFK Futsalin kotikenttänä.

 

HIFK-PPV, 14.2, klo 19.00.

14835_661251343935485_2143075558_n