Skip to main content

Som ett led i HIFK:s strävanden att introducera fotboll som hobby och engagera barn i fotbollspel har vi återupptagit verksamheten med Bollklubbar i skolorna.

IMG-20150203-WA0000

 

 

 

 

 

 

 

Först ut på hösten var Z. Topeliusskolan och igår var det premiär i Haga Lågstadieskola. Även i Kronohagens Ls. inleds verksamheten denna vår.

Detta betyder att HIFK Fotboll på uppdrag av resp. Hem o. Skola-förening anordnar klubbverksamhet med fotboll som tema i tre svenskspråkiga lågstadieskolor under våren 2015. Primus motor för HIFK är Oliver Meriläinen som till sin hjälp anlitar föreningens övriga juniortränare.

Utöver Bollklubbarna startade HIFK Fotboll på hösten besök till förskolorna inom föreningens verksamhetsområde. Sammanlagt 7 förskoleklasser fick ta del av en fotbollsdemonstration. Under våren kommer vi att utvidga besöken till ännu flera dagis och förskolor inom vårt ”Med Adress till Fotbollen”-projekt.

Vi har kapacitet att anordna flera Bollklubbar och skolbesök. Ta kontakt med juniorchef Mikael Airava (+358 400 817 265, ) om du vill höra dig för  om ett besök till dina barns skola/dagis/eftis. Alternativt kan vi arrangera ett evenemang för er på vår hemmaplan Väinämöinen i Tölö.