Skip to main content
Futsal

Riku Oras on HIFK Futsalin tehotykki

rikuoras

HIFK Futsalin kaudessa on toistaiseksi ollut liian vähän huippuhetkiä. Ainakin tuloksellisesti. Lähdettäessä sunnuntain Urheilutalon kotiotteluun FC ALPC:tä vastaan, on pohjalla viiden pelin saldo kaksi voittoa ja kolme tappiota.

”Vaikka välillä on tullut takkiin, niin eteenpäin on menty! Kausi on ollut erittäin kaksijakoinen”, HIFK Futsalin Riku Oras miettii.

”Olemme uudistaneet pelaamistamme todella paljon verrattuna viime kausiin, mikä on näkynyt monipuolisempana hyökkäämisenä, mutta samalla on omissa soinut todella usein, koska olemme ajaneet sisään uutta puolustussysteemiä. Uusien kuvioiden oppiminen vaatii aikansa, mutta luotan että loppukaudesta treenaamisen tulos alkaa näkyä myös tulostaululla!”

Kolmonen on tarjonnut vähän erilaisen haasteen kuin Nelonen, josta IFK viime nousi viime kaudella oman lohkonsa voittajana.

”Pelaajien taitotasossa, fyysisyydessä tai pelin nopeudessa ei ole huomattavaa eroa, mutta Kolmosessa joukkueet osaavat puolustaa tiiviimmin ja fiksummin, sekä hyökätä vastaan tehokkaammin”, Oras sanoo.

”Joukkuepelaamisessa Kolmosen jengit ovat selvästi Nelosta edellä. Ja kaikki pelaavat meitä vastaan fiksusti omilla vahvuuksillaan eli keskittyvät tiiviiseen joukkuepuolustamiseen ja hyökkäävät tehokkaasti vastaan. Joukkueet ovat olleet pidempään yhdessä, mikä näkyy parempana joukkue- ja yhteistyöpelaamisena.”

Mutta. Yksi pelaaja, joka on tarjonnut huippuhetkiä, joka on erityisesti loistanut Kolmosessakin, on 21-vuotias Oras. Taso on näkynyt ihan jo puhtaisssa tehoissakin. Oraksen maalisaldo on tämän kauden osalta jo kymmenen maalia. Edellisessä ottelussa AC Stoppi/Cherokeeta vastaan Oras teki IFK:n kuudesta maalista viisi.

”Omaan peliin ei voi koskaan olla täysin tyytyväinen, jos oma joukkue ei voita. Mutta olen elämäni kunnossa, treenaan paljon ja ympärillä on hyviä jätkiä jakelemassa namupasseja, niin siinä on helppoa olla tehokas”, Oras sanoo.

”HIFK Futsalissa on muutenkin mahtavat puitteet pelata futsalia. Ottelutapahtumat Urheilutalolla ovat loistavan joukkueen ja erinomaisten fanien kera älyttömän siistejä.”

Toki jo viime talvi oli Orakselta erinomainen futsalissa – kuten myös jalkapallossa. 15-vuotiaana IFK:hon siirtynyt FC Konnun kasvatti oli joulukuussa 2013 allekirjoittanut edustusjoukkuesopimuksen IFK:n kanssa.

”Viime kausi oli ensimmäinen ehjä kausi miehissä ja pelasin koko kauden ajan täysiä minuutteja, joten olen viime kauteen tyytyväinen. Harjoituskaudella ja Suomen Cupissa sain pelata hyviä minuutteja.”

Oras oli esimerkiksi avauskokoonpanossa, kun IFK kohtasi Cupissa Veikkausliigan SJK:n. Minuutteja tuli myös yksittäisissä Ykkösen peleissä IFK:n hiipiessä kohti Veikkausliiga-nousua.

”Pääosan sarjakaudesta olin kuitenkin Gnistanissa, missä pelasin täydet minuutin käytännössä koko kauden ajan. Oli mahtavaa olla osa HIFK:ta viime kaudella, ja nautin täysin rinnoin myös ajastani Gnistanissa.”

Ura jatkuu nytkin Ogelissa.

”Tein sopimuksen IFK:n ”farmiseura” Gnistanin kanssa. Se on oman kehitykseni ja peliajan suhteen paras mahdollinen vaihtoehto tällä hetkellä. Lisäksi tunnen koko joukkueen entuudestaan, mikä helpotti seuravalintaa”, Oras kertoo.

”Olen todella innoissani tulevasta kaudesta ja treenit ovat alkaneet pyörimään täydellä höyryllä. En malta odottaa kauden alkua, mutta onneksi tiedossa on mielenkiintoisia treenimatseja sekä kovaa taistelua noususta kakkoseen HIFK Futsalin kanssa!”

HIFK Futsal-FC ALPC, su 11.1, klo 17:30, Urheilutalo. Liput 5€.

Teksti: Topias Kauhala