Skip to main content

Kalle_kuva (3)

HIFK on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Kalle Sotkan kanssa. Sotka, 23, pelasi IFK:ssa viime kaudella 22 ottelua Ykkösessä ja osui maalipuiden väliin kolme kertaa.

Sotka on Tikkurilan Palloseuran kasvatti. Hän siirtyi Klubi 04:sta FC Viikinkeihin kaudeksi 2010. Kauden 2011 Sotka aloitti FC Viikingeissä, josta hän siirtyi kesällä pelaamaan USA:n yliopistosarjaa Fordhamin joukkueeseen.

Yhdysvalloissa vietettyjen kahden vuoden jälkeen Sotka siirtyi kaudeksi 2012 Kakkosessa pelanneen HIFK:n riveihin. Erinomaisella syöttötekniikalla varustettu keskikenttäpelaaja on edustanut tähtirintoja siitä lähtien.

Viime kaudella Sotka oli joukkueen ehdottomia runkopelaajia varsinkin loppukaudesta, kun HIFK palasi historiallisesti yli 42 vuoden odotuksen jälkeen maamme pääsarjaan. Sotka on näin ollen ollut kahdesti nostamassa IFK:ta sarjaporrasta ylemmäksi.

”Yhteinen sävel sopimuksen syntymisen kannalta löytyi valmennusjohdon kanssa jo syksyllä, joten minulla oli talvi aikaa selvittää henkilökohtaiset asiat. Lopullinen päätös jatkamisesta syntyi kuitenkin jo paljon ennen opiskelukuvioiden hahmottumista ”, oikeustiedettä opiskeleva Sotka kertoo.

Sotkalla lähtee käyntiin kolmas kausi IFK:ssa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Alkava kausi on Sotkalle jo kolmas peräkkäinen punaisissa. Juniorimaajoukkueissa yli 30 ottelua pelannut keskikenttäpelaaja pääsee ensi kaudella pelaamaan pelaajauransa ensimmäiset pelit Veikkausliigassa ja tavoitteena on laittaa mies parempaan kuntoon kuin koskaan.

”Joukkueessamme on tällä hetkellä rehellisen kova kilpailu jokaisesta pelipaikasta. Näin ollen tekemisen laatu harjoituksissa pysyy joka päivä korkealla. Oma tavoitteeni on näyttää itselleni ja samalla myös muille, että kuulun Suomen korkeimmalle sarjatasolle.”

”Kallella on alla kaksi ehjää kautta, mikä lupaa hyvää tätä kautta ajatellen. Hänellä on erinomainen pelinäkemys ja syöttötaito. On mukava nähdä, miten nuo taidot näkyvät sarjaa ylempänä”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Aid Flyer

Tule tapaamaan HIFK:n pelaajia lauantaina 17.1 Virgin Oiliin

HIFK Fotboll AID järjestetään huomenna lauantaina 17.1.2015 Virgin Oilissa Helsingissä. Lavalle kipuavat No Smoking Team, The Heartburns ja God Given Ass. Luvassa on lisäksi yllätysesiintyjä, joka paljastetaan vasta kyseisenä lauantaina.

IFK:n sopimuspelaajista mukana menossa ovat mm. Matias Hänninen, Tuomas Mustonen, Esa Terävä, Pekka Sihvola, Eero Peltonen, Joni Korhonen ja Kalle Sotka.

Iltaan myydään sekä 15 euron hintaisia peruslippuja että 20 euroa maksavia kannatuslippuja, jotka hankkimalla voi tukea vielä ylimääräisen vitosen hinnalla 42 vuoden tauon jälkeen maan ylimmälle sarjatasolle nousseen HIFK:n jalkapallojaostoa.

Ovet bileisiin aukeavat kello 22 ja pysyvät auki kello 04:ään. Live-vetojen lisäksi paikalla on myös fanituotemyyntiä ja joukkueen edustajia.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä HIFK:n kannattajat, Virgin Oil Co. ja Stupido Booking. MC:nä paikalla häärii Sacha Remling.

HIFK Fotboll Aid -tapahtuman fanituotemyyntiin tulee punaisia tähtipipoja ja raidallisia Stadin tähti -kaulaliinoja. Molempia myydään 20 euron kappalehinnalla. Lisäksi voit osoittaa tukesi hankkimalla HIFK Fotboll Aid -rintanapin, jonka hinnan saat päättää itse (minimihinta € 3, suositus € 5 tai molemmat värit € 10)

Frendit messiin ja painetaan Virgin Oilissa bulilla!

Veikkausliiga