Skip to main content

1536497_652310784829541_20921778_nHIFK kohtasi keskiviikon harjoitusottelussa Kakkosessa toisena olevan Kiffenin. Latokartanossa pelattu ottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

IFK pelasi ensimmäiset minuutit terävästi, mutta hyvän alun jälkeen Kiffen teki kaksi maalia nopeassa ajassa. Maaleista ensimmäinen merkittiin IFK:n omaksi maaliksi.

IFK oli kuitenkin hyvin mukana ottelussa, vaikka joukkueiden välissä onkin yksi sarjataso. Riku Oras toi IFK:n maalin päähän toisen puoliskon alussa, ja minuutti ennen pelin loppumista Jussi Rantanen tasoitti ottelun.

”Ihan hyvä peli. Tuloksena ihan ok. Vähän tietysti (Miikka) Suikin omari samanaikaisesti sekä naurattaa että itkettää. Noustiin tasoihin. On aina kiva lopettaa peli siihen, että on noussut tasoihin”, IFK:n Eetu Koponen sanoo.

IFK:n edellisestä sarjaottelussa on jo lähes kolme viikkoa. Ottelutauon aikana IFK on harjoittelut normaalisti, mutta pelannut myös kaksi harjoitusottelua. Otteluista ensimmäisessä IFK löi Kiffenin tavoin Kakkosessa pelaavan HerTon.

Harjoitusottelut korkeammalla sarjatasolla pelaavia joukkueita vastaan ovat tarjonneet IFK:lle laadukkaita, pelaajia ja joukkuetta kehittäviä otteluita.

”Tämä oli pelinä vähän erityyppinen. Ei suoraan sanottuna ollut ehkä niin kova vauhti koko ajan päästä päähän, mutta he (Kiffen) pelasivat älykkäämmin. Ja iso ero oli, että heidän target-hyökkääjänsä osasi pudotella palloja ykkösellä paljon paremmin kuin jengit joita vastaan olemme pelanneet sarjassa”, Koponen sanoo.

Toinen harjoituspelien funktio on ollut tarjota joukkueella ottelutuntumaa pitkän tauon aikana. Sarjapelit jatkuvat lauantaina.

”Oli kyllä hemmetin hyvä saada tämä peli alle. On ollut hyvä treenatakin tässä, mutta ilman pelejä olisimme vähän kylmiltämme lähteneet lauantain peliin”, Koponen kertoo.

Teksti: Topias Kauhala

HIFK-AC Stoppi/Cherokee, Urheilutalolla, la 20.12, kello 15:30.